LISÄTIETOA:

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Hevostarvikekutsut! Jeeeeee!

* * * Tarulandialla oli suuri ilo ja kunnia toimia koenäyttämönä uudelle yritykselle eilen hevostarvikekutsujen merkeissä! * * *


Kaikki tietävät Tupperware- kipot, Party-Lite -kynttilät, erilaiset lastenvaatekutsut ja mitäs kaikkea mahdollista näitä onkaan... Jokaiselle on jotain - nyt myös meille hevosihmisille! Hevostarvikkeita kotona, tallilla tai tapahtumassa esiteltynä!

Laadukkaita loimia, hyvännäköisiä talli- ja edustusvaatteita ja riemukkaan värisiä koruja meistä jokainen aivan varmasti mielellään hypistelee, ihastelee ja ostelee. Tai ainakin minä teen näin, hih hih.


Kovasti meidänkin porukka ihmetteli esillä olevia tuotteita, kyseli lisätietoja esittelijältä ja kauppoja syntyi. Tarttui bloginpitäjällekin kaikkea huippu kivaa käsiin tulevaa kisakautta(kin) ajatellen.


Yllä olevassa kuvassa testaillaan kesken kutsujen Voitolle Horsewaren Rambo Grand Prix -cooleria. Selkäosa on fleeceä ja alaosa verkkokangasta. Aivan ehdoton loimi kesän kisoihin ja kuljetukseen lämpimällä! Tilanteisiin, jolloin fleeceä oleva loimi on liian paksu, mutta aivan loimetta ei kuitenkaan halua työssä ollutta hevosta taluttaa ja / tai kuljettaa. Mahavyöt ovat irroitettavat, edessä on yksi solki.

Voitto tahtoi tämän ja tottakai Voitto sen sitten sai.



Neiti Ratsastaja- Tallinpitäjälle tuli käyttöön ja näyttöön Maloukin ratsastussukat, softshell -liivi ja Horsewaren sininen lippis. Me ollaan nyt Voiton kanssa ihan sävy- sävyyn, joten kelpaa liikkua kotipihan ulkopuolellakin!!


Haluat itse järjestää kutsut kotonasi tai tallillasi? Hop hop, Pauliinan yhteys siinä tapauksessa! Laita viestiä, soittaakin saa, vaikka et vaikuttaisikaan aivan Turun tienoilla. Tällä hetkellä kaukaisimmat kutsut taitavat olla sovittuna Vaasaan...

Kotikutsujen tapaan emännälle luvassa lahja ja myynnin mukaan lisäksi jotain pientä extraa.

Tykkää SPV Horses:n Facebook- sivuista, niin pysyt menossa mukana!


sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Perfect Perjantai ! osa 2

* * * Kiirettä, kiirettä... Blogi laahaa jäljessä. * * *


Tässä näitä... Maijan ja Voiton treenikuvia perjantailta. Eipä näistä varmaan tarvitse mitään erikoisempaa höpistä? Voitto on pro ja Maija kans, kyllähän näitä ihan kelpaa katsella!

Ps. Mää haluan omaksikin järjestelmäkameran!









lauantai 29. maaliskuuta 2014

Perfect Perjantai! osa 1

* * * Kiitos Liisalle otsikon tarjoamisesta blogikommenttina, hih hih! * * *


Täydellistä torstaita seurasi Perfect Perjantai! Aivan yhtä upea keli ja oikein mainio fiilis kuin edellisenä päivänä, eikä vähiten sen vuoksi, että pääsin Maijan valvovan silmän alle treenaamaan Porren kanssa.


Viimeksi olin turhautunut Porren tahmeasta liikkumisesta Airan istuntatunnilla ja päätin Porren jäävän kävely- ja maastoiluvapaalle muutamaksi viikoksi. Näin tein ja nyt tuntui Papparaisen työskentelyhalukkuus taas paremmalle! 


Ikäväkseni on vain pakko todeta, että se treenaustauko ei ollut tehnyt ollenkaan niin hyvää sille satulan päällä killuvalle blondille... Mitä vähemmän ratsastaa - sitä enemmän menee takapakkia, huomasin taas. Nyt olisi niiiiiin hienot treenikelit ja motivaatio 10+ , mutta. Niin mutta, aina ei saa sitä mitä haluaa, eli treeniä hevosten kanssa oman innostuksen mukaan.

Siinä teille ei-etupainoisen-suokin toooosi hallittu laukannosto...

Meni meillä silti oikein kivasti ruunan kanssa! Sain aikasmoisen "ahaaaa" -elämyksen, mistä olen erittäin iloinen! Porre on mielellään tietyssä patenttimuodossa eikä nouse ylöspäin eikä toki venytä myöskään kaulaansa alaspäin. Eikä oikein voi puhua taivutuksesta tai suoruudestakaan. Pörriäinen on jostain keksinyt liikkua pää kallellaan vasemmassa kierroksessa. Olisi pitänyt saada kuva suoraan edestä siitä näystä!! Lyhyesti selittäen vasen korva on alhaalla, vasen poski kohti menosuuntaa ja töpselikärsä vinossa oikealle eli ts. näin kokoajan hevosen oikean silmäkulman.


Toisinaan pitää liioitella todella paljon, että oppi menee perille. Sain pään suoraksi ja ruunan erittäin pehmeäksi ratsastamalla muutaman kierroksen kokonaan ilman oikeaa ohjaa. Päästin ohjan siis pois kädestäni, jotta en roiku siinä.


Tunnin paras onnistuminen ehdottomasti oli kun saimme tehtyä täydellisen hienon siirtymisen laukasta käyntiin pehmeällä kaulalla! Muoto pysyi muuttumattomana ja askeleen ajatus oli eteenpäin. Aika pienistä sitä toisinaan onni rakentuu.


Mietin muutaman tovin laitanko videokuvaa tähän. Laitoin nyt sitten teidän katsottavaksenne meidän alkuravihipsuttelua. Täällä on ankaralla silmällä tiirattu korjauksen aiheita ja siinä listassa onkin treenattavaa seuraavaksi (kymmeneksi) vuodeksi.

Perfect Perjantain osa 2 on tulossa, ehkä arvaattekin aiheen? Jep, Voiton ja Maijan treenikuvia tulossa! Niitä on niiiiiiin paljon, että piti jakaa tämä höpinä kahtia. Sain hyppysiini treenihetken ajaksi mainion järjestelmäkameran ja annoin laukaisunappulan laulaa... Nyt pitäisi pystyä vielä päättämään mitkä kuvat julkaisen - tai siis jätän julkaisematta.

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Täydellinen Torstai!

* * * Tarulandiassa on niin kiirettä pitänyt, että ehtii palata vasta nyt eilisiin tunnelmiin * * *

Ah, mikä ihana ilma!!

Mikä Tarulandian torstaista teki niin täydellisen? Kaikki - ja ei mikään. Fiilis oli vaan niin super!


Ilma oli lähes käsittämättömän upea! Lämmintä ja täysin tuuletonta. Kävimme kahden heppatytön voimin ruskeiden ruunien kanssa maastossa: tiellä tepastelua, metsässä maleksimista ja soralla sipsutusta. Porre- papparaisella oli show-vaihde päällä, olisittepa nähneet mitä tanssahtelua vanhus innostui tarjoamaan!



Maastolenkin jälkeen oli puttejen kiillotustuokio. Sellainen "vanhan ajan" kiireetön, pikkutarkka, nautinnollinen ja kauan kestävä. Harjattiin ja puunattiin poikia KAKSI TUNTIA! Pakko myöntää, että se on enemmän kuin yleensä tulen tehneeksi viikossa yhteensä!


Voiton vuohiskarvatkin saivat kyytiä! Vasemmalla "ennen" ja oikealla "jälkeen". Ei hienolla kilpahevosella tarvitse olla tupsuja, joihin saisi vaikka ranskalaisen letin askarreltua.



Puttepoikien jälkeen Miniponi valjaisiin ja kärryjen vetoon. Täydellisen hienosti Poni toimii, kuten voi taluttajan virneestäkin ehkä päätellä, hih.


Kesä on tulossa, karvaa lähtee ainakin sen verran reippahasti!


Ja mitäs neiti tallinpitäjä onkaan kuvassa tekemässä? Jep jep, korjaamassa nippusiteillä poikien slow feeding -verkkoa... Mokomat rikkovat siihen jokaikinen päivä vähintään yhden "fast feeding" -aukon. Grr!

Eilisestä mahtavasta seurasta ja kuvasaaliista kiitän tallityttö- Tarjaa!

* * *

SUURI KIITOS myös kaikille Chia -höpinääni kommentoineille. Ajattelinkin, että kirjoitus saattaa herättää muutaman kommentoijan. Toivon, että huomenna ehdin perehtymään kirjoituksiinne tarkemmin.

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Syötä Chiaa!

* * * En syötä * * *

Porre

Tuossa jokunen tovi sitten, kun täällä oli valloillaan ähkyepidemia, sain monen monta kehoitusta syöttää ratkaisuksi chiaa. Itse en tätä ihmesiementä ole hevosilleni kokeillut, mutta olen seuraillut sivusta kavereiden kokeiluja ja tullut niiden myötä hivenen chia-vastaiseksi.

Keskustelin klinikkaeläinlääkärinkin kanssa aiheesta ja hänellä oli saman suuntaisia ajatuksia kanssani. Itse olen kokenut nämä siemenet pääosin erinomaisen mainonnan myötä tulleeksi hittituotteeksi. Jos / kun näitä pieniä pipanoita on ollut olemassa "aina", miksi vasta nyt yhtäkkiä ne koetaan super-foodiksi hevoselle? Voiko sama tuote parantaa aivan kaiken mahdollisen? Varsinkaan, kun en ole nähnyt tutkimustuloksia väitteiden vahvistamiseksi esim. hiekanpoistossa suolistosta. Sekä miten voi olla mahdollista, että jouhet ovat kasvaneet selvästi ja karva on täysin erilaista jo parin päivän syötön jälkeen? Toimisiko plasebo yhtä hyvin? Niihin omistajiin nimittäin, heh.

Varmasti chiassa on hyviäkin ominaisuuksia! Aivan epäilemättä siemenissä olevat rasvahapot vaikuttavat positiivisesti karvaan sekä jouhiin. Tämähän on yleensä se selkein silminhavaittava muutos näissä chiaa syövissä hevosissa, mutta ottaahan tämänkin huomaaminen useampia viikkoja, tai ehkä enemmänkin kuukausia.

Tästä päästäänkin hyvin löysällä yhteydellä siihen, mitä omat hummani nyt syövät!


Suosin suomalaista, joten suomalaiset puttepalleroiseni mutustelevat kotimaista pellavaista. Tutkimustuloksia löytyy, hinta on kohtuullinen, tuote on ennestään hyväksi havaittu ja - mikä parasta (?!) - lupaukset ovat suunnilleen samaa luokkaa chian kanssa.

klikkaa kuva suuremmaksi!


Sekä Porre 17vee, että Voitto 5vee, syövät täsmälleen samoista purkeista ruokaa heinän lisäksi. Molemmat saavat iltaisin yhden litran kokokauraa, 3 dl turvotettua pellavaista ja nyt karvanlähdön aikaan kuurin BE- vitamiinia. Lisäksi ripottelen ruokiin pienenä pikanttina lisänä myös Suppleaze Goldia nivelten hyvinvointia lisäämään.

Pharma Power-Lyte on elektrolyytijauhetta, mutta nyt on purkki tyhjä. 1hevosvoiman nettikauppaan oli aivan hetki sitten ilmestynyt mielenkiintoinen uutuus elektrolyyttimarkkinoille! Taidan kokeilla sitä seuraavaksi! Uutuus-elektrolyytti, Elecrtoform EQ, on samalta valmistajalta kuin Suppleaze Gold.

Tarulandiassa tallipaikalla oleva islantilainen

... ja jotta hevostätien päät olisivat mahdollisimman hämmennyksissä kaikista vaihtoehdoista, bongasin tänään Facebookin hevostarvikekirppikseltä uuden haastajan ryhmään "auttaa-aivan-kaikessa-mahdollisessa": HAMPPU!

"Kiinnostaako jotakuta alkaa syöttää hamppua hevoselleen? 
Suomesta ei vielä hirveästi tietoa hampun terveysvaikutuksista hevosille löydy, 
mutta Englannista sitäkin enemmän. Hampunsiementen kerrotaan parantavan:
- nivelten liikkuvuutta
- verenkiertoa
- ihoa, karvaa, jouhia, silmiä
- ruoansulatusta
- alentaa tulehdusrikiä
- rauhoittaa hevosta ja vähentää hermostuneisuutta
- parantaa immuunijärjestelmää
- hyvä proteiinin lähde, kasvattaa lihaksia"

* * *

 Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, lopettelen tänään nämä höpinät. Totean vain viimeiseksi, että ei ole yhtään ainutta ähkyä tai siihen viittaavaa oiretta ollut madotuksen jälkeen! Toivottavasti samalla vireellä jatketaan! *kop kop*

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Maailman Mahtavin Miniponi

* * * Blogin täydeltä taas hehkutusta täydellisen upeista Tarulandian asukkaista * * * 


Täällä asustelee maailman PARAS miniponilapsi, ettäs tiedätte! 
Täydellisen mahtava kääpiöponi oli tänään elämänsä ensimmäistä kertaa kärryjen edessä - 
ilman mitään ongelmaa!


Tämä 3- vuotias poni on syntynyt erittäin palvelualttiiksi viisas katse silmissään. 
Kukaan - muu kuin toinen ponitäti - ei ymmärrä mitä aikuinen tekee pienellä ponilla, 
mutta mää ymmärrän. Tämä on hyvänmielenponiterapiaa mitä ei millään muulla voi korvata!


Että mää tykkään mun ponista!


Kuvista ja avusta suuri kiitos Marjutille!

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Maneesireissulla toista päivää putkeen

* * * Eilen hyppyjä, tänään koulupiiperrystä * * *



Paluu maneesille tapahtui jo tänään Maijan ja Voiton yhteisten koulutreenien merkeissä. Ruuna oli hyvällä mielellä eikä tuntunut eilinen estehyppely väsyttäneen.

Mitään uutta eikä ihmeellistä temppua ei tänään harjoiteltu. Perusratsastusta ja kaasun sekä jarrun toiminnan hiomista. Videolla on eräs otos ravilisäyksen harjoittelusta. Kuten voi nähdä, ei Voitto ole valmis ratsu, ei lähelläkään.

Nuori herra saa viikonlopun yli vapaata ja alkuviikolla luvassa maastoilua.

torstai 20. maaliskuuta 2014

Olen niin innoissani !!!!!

* * * Saanko mää taas kehua Voittoa?! Saanhan? Joohan? Jooooo!!! * * *


Voitolla oli tänään elämänsä ensimmäinen estetreeni ratsastajan kanssa. Ruuna meni hyvin!! Alkuun hiukan keilailtiin puomeja, mutta sitten nuori herra tajusi nostaa konttejaan.

Ei voi moittia kyllä yhtään, meni niiiiiiiiiin mainiosti!!! Ratsuttaja- Iirikseltäkin tuli pelkkää positiivista palautetta. Hän oli tosi yllättynyt siitä, että Voittis oli niin kevyt ja mukava. Toki voimaton, mutta paranee varmasti.


Tässä mennään alkulämmittelyksi puomeja... Ja allaolevassa videossa on jo päästy hyppäämisen makuun. Videossa kuuluva kommenttini on jotenkin niin osuva ja aito! Voitto suoritti myös jo pientä rataa, mutta siitä ei julkaisukelpoista videota tullut.


En oikein tiedä mitä odotin, mutta todella innoissani jään nyt odottelemaan parin viikon päästä olevaa seuraavaa estetreenikertaa!!


PS. Tiedän, että teitä kuitenkin kiinnostaa, että kuka tämä mukava ja taitava nuori neiti Voiton kyydissä on... Käykää vilkaisemassa "haastattelu" Iiriksestä Green Eventer -blogista!

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Talvipäivän iloja

Auringonpaisteen saadessa silmät sirrilleen, hangen häikäistessä, tuulen kylmettäessä paljaat sormet,  ylilentävien joutsenten huutoa kuunnellen voi talvisena päivänä tehdä nautittavia asioita.

Voi vaikkapa...

Mennä täysillä pellolla ihan nakuna:


Kirmata hanki pöllyten:


Leikkiä kukkulan kuningasta:


Maastoilla ystävien kanssa:


Opetella kärryponiksi:


Leikkiä kahvakuulalla:


Nauttia auringon lämmöstä tallin seinustalla:


Tai jos olet tallinpitäjä... Voit lapata kakkaa: