LISÄTIETOA:

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Hunningolla

Kuva: Eveliina Nurmi


Hevoset ovat laitumella, ponit ovat laitumella ja voiko sanoa, että omistaja se vasta kesälaitumilla onkin? Olen niiiiin hunningolla ollut! Poneista on pidetty hyvää huolta, hevosilla on huippuporukka laidunpaikassaan huolehtimassa ja näinollen mikäänhän ei meikäläistä ole estänyt viettämästä hevoshuoletonta oloa!

Kävin sentään edellispäivänä kokeilemassa, joko kroppa kestää hevosen selässä keikkumista viikon takaisen putoamisen jäljiltä. Eipä kestänyt. Eli hevosilla loma jatkuu, poneilla loma jatkuu ja tallinpitäjällä se loma jatkuu myös. Enkä tunne yhtään mitään huonoa omaatuntoa!

Mahtavaa juhannusta kaikille!

Kuva: Eveliina Nurmi

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Ponikarnevaali 2015


Minishet. o. Not At All Lu Art (-11)
Shetlanninponien rotunäyttely 13.6.2015
Turku, Metsämäen ravirata 
Tuomari Remond Molenkamp, HOL

Mulla on aivan huikea poni! Niin mahtava pakkaus, että meinaan poksahtaa ilosta!!! Yber söpö, rakenne kohdallaan, luonne kymppi plus ja taas ori putsasi palkintopöytää viime lauantaina Ponikarnevaali- tapahtumassa.


Huipputyyppi Jaana esitti ponia kehässä omistajan, köh köh, pudottua rodeoratsun selästä torstai-illalla ja ollen näin estynyt itse kirmaamasta poninsa rinnalla. Jaanalla oli ponin käyttönappulat hallussa ja hän sai hienosti esille parhaat puolet miniorista.

Tulos ei paljoa parempi olisi voinut olla...

Beautiful type.
Nice in front, with good legs.
Active walk, moves with the whole body.
Straight in walk.
Trot is good.


I palkinto !!!
Luokkavoittaja
Champion Mini Senior


Orhi jatkaa valitsemaansa linjaa: Tulin - näin - voitin!
  
Tänä(kään) vuonna emme enempää rotunäyttelyitä kierrä vaikka lähellä olisi muutamakin mahdollisuus. Sen sijaan täräytämme suuremmille areenoille elokuussa Ypäjälle ison KV-näyttelyn tiimoilta. Luvassa on ponin tarjoamana taas eräs Once In The Lifetime- reissu!

Kuvista mitä suurin KIITOS Eveliina Nurmi!

Kännykkäkuvalaatua vielä ruusukkeiden kera.

perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kesä.

Kuva: Eveliina Nurmi 

Omenapuut kukkivat, hyttyset ovat löytäneet kohteensa. Maailmani näyttää hetkittäin vaaleanpunaiselta hattarapilveltä. Pehmeää ja kevyttä eloa. Kasvot ovat saaneet hieman liikaa aurinkoa, oli liian nautinnollista istua kesäpäivänä ulkona taivaan valopallon lämmössä siirtyäkseen varjoon.

Kuva: Jaana Vuola 

Silmien ympärillä syvenevät naururypyt, kertovat eletystä elämästä. Nauran ääneen voikukkien pöllytessä niittylaukan innoittamien kavioiden alla.


Kuva: Eveliina Nurmi

Kesä. Se on täällä. Onnentunteesta voisi melkein ratketa! Ihanaa elämää! 
Syksy tulee aikanaan. Silloin asiat ovat toisin. Muutoksia on tulossa. Tiedän sen.
En anna itselleni lupaa murehtia. Kesää on vielä jäljellä.

Kuva: Jaana Vuola 

Kiitos kuvista Jaana ja Eveliina! Kiitos!
 

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Hetkeksi hevoseton

Rennosti.
Kuva: Jaana Vuola

Suokkipojat vein maanantaina vajaan parinkymmenen kilometrin päähän kesälaitumelle mahtaviin puitteisiin. Pari hehtaaria laiduntilaa, pihattomökki, kenttä, harjoitusrata sekä hyvät maastot. Lisänä huippu tallinomistaja ja sitä kautta myös pientä sosiaalisuutta tähän harrastamiseen.

Mökkeilyä.
Kuva: Jaana Vuola

Tänään lähtivät ponitkin kesän viettoon laitumelle pois kotipihasta.

Pihassa ei ole yhtään ainutta kaviokasta. Olen hetkeksi hevoseton ja aion nauttia siitä!

Toisella sitä tukkaa on vain enemmän.

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Jäykkä ja jännittynyt

* * * Kisat takana - treenejä lisää edessä * * *


  Koulukisat 2-tasolla 31.5.2015
Meri-Teijon Ratsastajat
He B:3 2009


Että semmoinen reissu. Mitäpäs muuta siitä toteamaan, kuin että tällä kertaa Mäntymäen Voitto -nimen olisi voinut muotoilla uudelleen Mäntymäen Häviö -muotoon? Eipä ollut ruuna parhaimmillaan eikä edes lähellä sitä.

Kisakenttä oli avoimella ja suht tuulisella paikalla ja olikohan siinä osasyynsä siihen miksi ei nyt vaan homma toiminut. Ruuna katseli ja kummasteli kovasti koko ajan ja pahiten jännitys näkyi laukan laadussa. Oikea laukka oli kamalaa ja se tietysti heijastui myös pistesaaliiseen. Jäykkä ja jännittynyt, kommentoi ratsastaja-Maija radan jälkeen.


Molemmat tuomarit toivoivat laukkaan enemmän tasapainoa ja voimaa, käyntiä ja ravia kiiteltiin. Lopputuloksista olen hieman yllättynyt, että niinkin korkealle kuin sijalle 16/37 ratsukko sijoittui. Prosentit olivat 60,795 %.

Toisaalta oikeastaan todella hienoa, että näinkin epätasaisella räpellyksellä sai tuollaisen pistesaaliin. Kun rentoutta on lisää ja hevonen esiintyy tasollaan, sitähän voi jopa olla hyvillä sijoilla vielä jonain kauniina päivänä!


Lisää treenejä, lisää rutiinia ja kohti syksyn kasvattajakisaa. Siinä suunnitelmaa tästä eteenpäin. Kisarintamalla jatkamme jo ensi viikolla Ypäjän kisaviikolla HeB- tasoisen kenttäkilpailuohjelman parissa.

Otin mää radan videollekin, mutta sen latautuminen youtubeen kestää kauan... kauan... kauan... Niin kauan ainakin, että en jaksa enää odottaa 172 minuuttia. Saatte sen videon nähtäville vielä jonain päivänä, luulen. Seuraavissa kisoissa olen näppärämpi ja kuvaan videon vanhalla digipokkarillani. Sen kokoisen tiedoston vielä lataa yhden illan aikana näkyville...