LISÄTIETOA:

perjantai 2. toukokuuta 2014

Kouluratsun alku kuljettaa kärryilläkin


Voiko ratsusuokilla ajaa? Tottakai voi! Meilläkin Voitto 5veen liikutusohjelmaan kuuluu epäsäännöllisen säännöllisesti kärryttelyä. Eikä me hifistellä millään valjakkoajovehkeillä. Mennä hömpsytellään remmivaljailla ja kevyillä koppakärryillä! Sen verran raviäijää meikäläisessä kuitenkin pihisee, että Voitolla on kärrylenkeillä päävehkeinä Porrella aikoinaan käytössä olleet Wahlstenin ravisuitset leukalenkillisellä sekillä ja kuolaimena ravurin perus-nivel. Potkuremmikin on aina kiinni, ihan vain varoiksi.

Ja kun äänikäskyt ovat hallussa, mikäs siinä ajellessa!


Kärrykaverinani on pirteän pinkki kaveri. Ei väkisin halua pissiä niiden harvojen täällä asuvien muroihin, joten hepan kakkaraiset siirretään välittömästi ojaan, pois tieltä ja kulkureiteiltä. Voittoon pystyn luottamaan niin paljon, että voin tulla kärryistä pois ihan rauhassa keräilemään papanoita ja kiipustaa sitten takaisin. Kun alusta asti itse rakentaa, saa sellaisen kuin haluaa!4 kommenttia:

 1. Fiksu Voitto.
  Kärryttely on kyllä parhautta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto on fiksu, jokaisessa tilanteessa! :)

   Mää tykkään kans ajamisesta. Emmää oloani kovin varmaksi tunne vieraan hevosen kärryillä, mutta näiden omien kanssa on kiva kärrytellä. Vaikka esim. Porre ei ole mikään aivan super-tossukka ajaa, niin kyllä sen kanssa pärjää vuosien kokemuksen jälkeen oikein hienosti eikä hätkähdä pienestä loikkimisesta.

   Poista
 2. Toi on varmaan hauskaa! Ja hyvää liikuntaa hevoselle. En oo itse ollut koskaan minkäälaisilla hevoskärryillä istumassa :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hauskaa! Ja hyvää vaihtelevaa liikuntaa ilman ratsastajan painoa!

   Emmää tiedä yhtään PeeVee -heppaa, joka vetäisi kärryjä, mutta näitä ex-ravureiden ja suokkien oheistuotteena tulee yleensä tuo ajo-ominaisuus. :)

   Poista