LISÄTIETOA:

maanantai 13. lokakuuta 2014

Pikkujuttuja

Mää olen nipo. Mää olen tarkka. Perfektionistinen silmäni kauhistuu epäsymmetrisyydestä ja sekasotkusta. On siis vain ja ainoastaan hyvä asia, että saan toteuttaa itseäni omassa tallissani.


Lisärehupurkit ovat aina samassa järjestyksessä ja "naamat" osoittavat kohti huoneen keskustaa. Ne eivät voi olla miten vain, hui kamalaa!


Samoin rehutynnyreiden kannet. Tekstit ovat aina suorassa. Silmiä särkisi, jos ne olisivat vinossa!


Mitenkäs suitsien ripustaminen? Miten ohjat kuuluvat? Tietysti kaksinkerroin, ei missään tapauksessa niin, että rissa olisi niskaremmin kohdalla. Hyi, kamalan epäsiistin näköistä!


Loimien etusolkiinkin on oma juttunsa. Ne laitetaan kiinni aina, jokaikinen kerta, niin että lukon "avaamisnypykkä" osoittaa ulospäin.


Riimu puetaan päähän myös niin, että leuan kohdalla oleva lukko on "ulospäin". Se näyttääkin paremalta ollessaan oikein!

Voisin jatkaa tätä aihetta todella kauan! Mainita vaikka siitä miten satulavyö irroitetaan joka käytön jälkeen molemmilta puolilta vastinhihnoista tai millä antaumuksella jokaisena päivänä pesen vesiastiat karsinoista. 

Onneksi kotitallissa saa nipottaa aivan rauhassa ja tehdä asiat omalla tyylillään!

11 kommenttia:

 1. Pistoolilukon ollessa kyseessä on myös turvallisempaa, että avausliipaisin on ulospäin, jolloin ei ole niin suurta vaaraa, että hevosen liikkeet avaavat sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa mielestäni nuo lukot pysyvät paremmin kiinni, jos ne ovat hevosta vasten! Varsinkin riimussa. :) Mutta ne lukot haittaavat esteettistä silmääni ollessaan toisinpäin, ja loimen etulukkoja on huomattavasti hankalampi avata niiden ollessa "väärinpäin", joten on vain yksi suunta miten lukkoja pitää: avausliipaisin ulospäin!

   Poista
 2. Heh, en siis ole ainoa jolla on tällaisia "pakkomielteitä", mulls on sama juttu rehuastioiden kansien kanssa, mun täytyy laittaa aamuruoka-ämpäritkin valmiiksi karsinoiden eteen tietyllä tavalla, muuten jää häiritsemään.. :D Aloin miettimään miten ripustan suitset käytön jälkeen, no ihan samalla tavalla kuin sinäkin, se ilmeisesti tulee vaan niin luonnostaan että piti oikein miettiä. Ja sama loimien ja riimun lukkojen kanssa, loimen jalkaremmien lukotkin pitää olla pois päin hevosesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Jalkaremmien lukot ovat poispäin hevosista täälläkin. :)

   Poista
 3. Täällä toinen nipo! :D On vain asioita, mitkä pitää tehdä tietyllä tapaa :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä! Pistoolilukkohan painaakin ikävästi poskea väärin päin ollessaan. Ohjat aina kaksinkerroin, ja suitset ristitään aina. Leukahihna "takakautta" ristiin ettei taivu väärin päin. Loimet taitetaan ensin kaksinkerroin poikkisuunnassa, sitten pituussuunnassa ja pujotetaan "takakautta" telineeseen että jää siisti suora osa näkyville. Jos telineessä on monta kerrosta niin ylemmässä tangossa olevan loimen alareuna taitetaan alemman tangon taakse. Pinteleissä aina tarra taaksepäin jalan ulkosyrjälle. Ruokaämpäreistä aamu alle ja ilta päälle. Mitähän vielä...? Ja minä pidän itseäni kuitenkin aika suurpiireisenä ja kaikkea muuta kuin siistinä ja järjestelmällisenä ihmisenä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaaa! Mites mää tunnistan itseäni noista kertomistasi asioista! Rehuämpärit ovat täälläkin lattialla tietyssä järjestyksessä ja loimet taitan samalla tavalla. :D

   Mää olen siisti ja tarkka. Ja tuntuu, että pahenee vaan vanhenemisen myötä nämä pakkomielteet tavaroiden järjestyksestä ja rutiineista...

   Poista
 5. Näitä juttuja voisi tosiaan jatkaa loputtomiin! Olen tismalleen samanlainen =) Onneksi on oma talli, ainoastaan mieheni jäljiltä joudun käymään suoristelemassa tavaroita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omassa tallissani häärään vain minä - pitää katsoa peiliin, jos on jättänyt sotkua taakseen! :D

   Poista
 6. Näyttää tutulta!! Mulle opetti vanha hevosmies jo vuonna 1992, että ne lukot tulee noin päin aina ;O))

  VastaaPoista