LISÄTIETOA:

tiistai 17. helmikuuta 2015

Sitä oikeaa etsimässä - edelleen

* * * Terveisiä blogihiljaisuuden ja viiden päivän kuumeen tältäpuolen! * * *

Yksi satsi satuloita on taas tovi sitten käyty Voitolle hakemassa kokeiltavaksi. Sain taannoin katsojilta maneesilla kommenttia Amerigon suuresta takaosan heilumisesta. Ensin kielsin ongelman, mutta sitten aloitti ruuna jalanpolkemisen satuloidessa ja ratsastaessa ilmeni pientä kiukuttelua.Vaihtoehto 1:
Aivan uusi Passier Corona II

Satula näyttää selässä oudolle, tosi takakenoiselle, joten meni heti hylkyyn. Satulan laatu oli muutenkin pieni järkytys Amerigon jälkeen. Hintaluokka on kuitenkin suunnilleen sama!
Vaihtoehto 2:
Prestige D1 Zero

Tämä oli se vaihtoehto, joka jäi ilmaan roikkumaan Amerigon ohessa. Satulan kanssa käytetään irtonaista trapezium -padia satulan etukaaren kohdalla. Ehkäpä osittain sen vuoksi satula näyttää ensimmäisessä kuvassa hieman hassulle. Vastinhihnat osoittavat siitä huolimatta hieman etuviistoon. 

Vyön kiristyksen jälkeen satula näyttää paremmalta. Se istuu koko matkalta nätisti selkään eikä heilu. Tämän kanssa on nyt tehty pari ratsastusta hyvin tuloksin. Voittis esitti paljon parempaa laukkaakin viime maneesireissulla! Ei jäykistynyt vastalaukassakaan yhtään, tuntui satula antavan hyvin tilaa! Eikä muuten valu!

Huomenna seuraava maneesireissu ja ihmetellään tätä vielä lisää.Vaihtoehto X:
Amerigo Vega Dressage Special

Tämä penkki on sovitettu sopivaksi joulukuun 2014 alussa ja ollut meillä sen jälkeen vuokrattuna eli parisen kuukautta. Hevonen liikkui alkuun tyytyväisenä tämän kanssa, vaikka satula valui reilustikin. Sitten alkoi se läpsytys takaa, joka selvästi häiritsee ruunaa.

Satula on ihana! Laadukas, mahtava istua ja kaunis katsella. Mutta. Se ei nyt vaan taida olla meidän juttu. Mielestäni alemmassa kuvissa, vyö kiristettynä, satula nousee silminnähden takaa ylös. Ei siis ihme, jos se ei nätisti istu selän mukaisesti liikkeessäkään.

...ja tiedän, tiedän! Tässä on lämmöstä muokkautuvat paneelit, joten satulaa ei pelkästään kylmiltään ja paikoillaan ollessa pitäisi arvostella.

4 kommenttia:

 1. Ennen kuin luin viimeisten kuvien kohdalla, mikä satula on kyseessä, ajattelin, että tuo ainakin jää tuolta takaa irti ja varmaan läpsyttää liikkeessä. Eli näkyy ainakin mun linsseihin että jostain mättää! Minusta tuo Prestige D1:kin näyttää takapainoiselta, minkä levyinen se on? Vai tekeekö se irtopadi noin paljon? Uh, ei kyllä käy kateeksi tuollainen satularumba, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se Amerigo lähtee takaisin. Vaikka miten mää pitäisin siitä satulasta, niin ei voi mutista vastaan, kun ei se vaan ole Voiton juttu.

   Prestige on leveydeltään MW. Se näyttää ilman vyön kiristystä hieman jotenkin hassulle. Itsekin noita kuvia tuossa äskettäin ihmettelin. Se pädi siellä etukaaren alla tekee ainakin osan tuosta takakenoisuuden vaikutelmasta. Vyön kiinnilaiton jälkeen tilanne kyllä korjaantuu ja hevonen liikkuu tämän penkin kanssa erittäin hyvin! Valtava ero tuon Amerigon jälkeen!

   Jos joskus vielä ostan hevosen, se valitaan sen mukaan, että sopii jonkun täällä olevan satulan alle suoraan!

   Poista
 2. Voi Voittoa, miten satulan löytyminen voi olla niin tuskan takana, kun kuitenkin sen selkä näyttää nykyään lähes perushevosen selälle ? Kysy jostain lähiratsastuskoulusta tai paikasta jossa on laaja kattaus kaikenlaisia satuloita jos saisit tulla Voiton kanssa sovittamaan, sillä tavalla voisi olla helpompi päästä käsiksi niihinkin merkkeihin joita satulakauppiaat eivät hyllyssä pidä, mutta joita saattaa löytyä pikkurahalla markkinoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää perusselältä, mutta tuntuu olevan hieman jotain speciaalia... Suuret lavat ovat suurin satuloita listalta ylivetäjä.

   Täällä periferiassa ei ratsastuskouluja ole, mutta hieman muita ajatuksia on taas mielessä lisää satulan etsintään. Katsotaan... Katsotaan... :)

   Poista