LISÄTIETOA:

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Jäykkä ja jännittynyt

* * * Kisat takana - treenejä lisää edessä * * *


  Koulukisat 2-tasolla 31.5.2015
Meri-Teijon Ratsastajat
He B:3 2009


Että semmoinen reissu. Mitäpäs muuta siitä toteamaan, kuin että tällä kertaa Mäntymäen Voitto -nimen olisi voinut muotoilla uudelleen Mäntymäen Häviö -muotoon? Eipä ollut ruuna parhaimmillaan eikä edes lähellä sitä.

Kisakenttä oli avoimella ja suht tuulisella paikalla ja olikohan siinä osasyynsä siihen miksi ei nyt vaan homma toiminut. Ruuna katseli ja kummasteli kovasti koko ajan ja pahiten jännitys näkyi laukan laadussa. Oikea laukka oli kamalaa ja se tietysti heijastui myös pistesaaliiseen. Jäykkä ja jännittynyt, kommentoi ratsastaja-Maija radan jälkeen.


Molemmat tuomarit toivoivat laukkaan enemmän tasapainoa ja voimaa, käyntiä ja ravia kiiteltiin. Lopputuloksista olen hieman yllättynyt, että niinkin korkealle kuin sijalle 16/37 ratsukko sijoittui. Prosentit olivat 60,795 %.

Toisaalta oikeastaan todella hienoa, että näinkin epätasaisella räpellyksellä sai tuollaisen pistesaaliin. Kun rentoutta on lisää ja hevonen esiintyy tasollaan, sitähän voi jopa olla hyvillä sijoilla vielä jonain kauniina päivänä!


Lisää treenejä, lisää rutiinia ja kohti syksyn kasvattajakisaa. Siinä suunnitelmaa tästä eteenpäin. Kisarintamalla jatkamme jo ensi viikolla Ypäjän kisaviikolla HeB- tasoisen kenttäkilpailuohjelman parissa.

Otin mää radan videollekin, mutta sen latautuminen youtubeen kestää kauan... kauan... kauan... Niin kauan ainakin, että en jaksa enää odottaa 172 minuuttia. Saatte sen videon nähtäville vielä jonain päivänä, luulen. Seuraavissa kisoissa olen näppärämpi ja kuvaan videon vanhalla digipokkarillani. Sen kokoisen tiedoston vielä lataa yhden illan aikana näkyville...

2 kommenttia:

 1. No eihän tää nyt mitään kamalaa pohjanoteerausta ollut! Ottaen huomioon vaikeudet niin hyvinhän se meni! Jännitys katoaa kun saa rutiinia :)
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se huonomminkin voinut mennä. :)
   Viikon päästä jatketaan Ypäjällä. Saas nähdä miten siellä sujuu.

   Poista