LISÄTIETOA:

torstai 28. huhtikuuta 2016

Auringonpaistetta ja arjen askareita


Täällä ei tapahdu mitään ja samaan aikaan täällä tapahtuu ihan kauheasti! Kuvat kertovat meidän touhuista kovasti paljon, joten tehdäänpäs pieni vilkaisu Tarulandian arkijuttuihin.

Ensimmäisessä kuvassa lienee se mikä on tämän harrastuksen ydin: Lapata kakkaa. Ponipoikakin, 2 ½ vee, tietää sen ja osaa erittäin pätevänä olla lapioimassa papanoita peräkärryn kyytiin tarhasta. Ja jotta homma ei olisi liian yksinäistä, on laaduntarkkailukolmikko hyvissä asemissa aina työsuoritteen aikana.



Voitto on erinomaisen mahtava monitoimisuokki ja ruuna vetää tietysti mielellään myös kärryjä. Eilen, keskiviikkona, kävimme köröttelemässä reippaan 11 km kärrylenkin. Selvästi huomaa lenkin jälkeen miten eritavalla hevonen käyttää itseään kärryjen edessä kuin ratsain.  Joutuu putte ponnistamaan kun on painoa takana eikä päällä ja sitä pienen pientä hikikarpaloa löytyykin sitten myös takaosasta eikä vain kaulalta.

Tuommoinen ratsu on kyllä hupaisa ajettava. Mennä viipottaa nenä nyökyssä ja välillä niin syvässä muodossa että säkä on se korkein kohta. Korvia ei näy, harjaa ei näy eikä kyllä yhtään mitään muutakaan silojen etupuolelta.


ILOUUTISIA! Tässä ne nyt ovat! Meidän uudet kankisuitset! Ne ovat mustat, ne sopivat budjettiin ja ne mahtuvat Voiton päähän! Wuuuuuhuuuu! Tähän kohtaan kuuluu tehdä aaltoja, päästellä riemunkiljahduksia ja tanssia riehakkaasti. Löysin siis mr. Jättipäälle sen mitä etsinkin!


Eihän ne ole kaikkea sitä mitä etsin, mutta menevät nyt ainakin toistaiseksi vähintäänkin loistavasti. Hinta oli kohdillaan ja huikeaa oli myös se, että suitset löytyivät läheltä ja pääsin autolla hurauttaen ne iltapuhteina hakemaan. Eivätkä ole mitkään vinkuintiaanit! Vanhempaa Kiefferin tuotantoa!



..... ja samat riennot jatkuvat päivästä toiseen. Kakkan lappausta. Taas. Kyllä.
Tehotrio on tietysti menossa mukana. Yks kattoo, toinen kattoo ja kolmas rahnuttaa per... siis pyllyään kottikärryihin. Reilu kaveri.


Lapsien kuviahan ei vissiin saa julkaista missään ilman lapsen lupaa. Joten tätä kuvaa ei sitten ole tässä. Sulkekaa silmänne ja unohtakaa. Ihan silleen hiljaa kuiskaan vaan, että tuossa kuvassa on mun ponipoika ja poikaponi. On muuten aikas söötti parivaljakko. Ponin korvista en tosin tiedä, että missäs ne taas on. Varmaan jääneet tarhaan.



Tätä hommaa olen kriisittänyt aikaisemmin. Voden tukka kiinni vai auki? Nyt se on auki - nyt se on kiinni.
(Vai mites se parin vuoden takainen tyhmä Putous-hokema menikään.)



Tänään virittelin Herra Kouluratsulle kanget ensimmäistä kertaa päähän ja lähdettiin hieman maastotepastelemaan. Ei ruuna noista uusista systeemeistä mitään välittänyt. Ihan samalla tapaa mennä puksutti kuin aiemminkin.

Itseäni tosin ihan pikkuisen huvitti True Koulutuuppari -asuni. Rikkinäiset tallikengät, villasukat, ruutusukat ja ylöspäin hivuttautuvat kahisevien tuulihousujen lahkeet. Onneksi asutaan täällä landella! Muutenhan joku voisi vaikka nähdä! Onneksi sentään villasukat mätsää noihin ruutusukkiin!

Tämmöistä täällä. Meidän arkea. (Kännykkäkuvin höystettynä.)

14 kommenttia:

  1. Ihanaa lukea rivien välistä, kuinka onnelliselta nyt vaikutat. Toi sun asu on kyl yliveto tyylikkyydessään, kantsii miettiä kahdesti ennen kuin tulee meidän ilmoille tuollaisesa, kiähkiäh. Mutta ponipoika ja poikaponi ovat kyllä niin supersöpö kaksikko, korvilla tai ilman!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä elämä pöllömpää nykypäivänä olekaan! Ei voi muuta väittää. :)

      Mua huvitti tänään. Maija innostui "teidän nurkkiin" tehdyn maneesitreenausreissun aluksi kysymään, että onko mulla uusi takki. Ei, ei mulla oikeastaan ole uutta takkia vaan pakko oli laittaa se parempi tallitakki päälle kun se aina-päällä-oleva nyt vaan sattui olemaan jo niiiiiiin likainen etten kehdannut lähteä se päällä. Se on muuten sitten jo siinä kohden tosi likainen. :D (Nyt kylläkin jo pestynä.) Sais tämä raparalli loppua, niin ei olis aina otukset ja itse niin kuraisia.

      Ponipojat on POP! Olen samaa mieltä! :)

      Poista
  2. Apua, miksi nää tulee kahtena, vai onko vappusima ollut liian vahvaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. poistin toisen kommenttisi. :)
      Mää tsekkaan oman vappusimani prosentit vasta huomenna. Ne tekeytyy vielä tuossa pöydällä. :D

      Poista
  3. Ihanat arkikuvat ^_^ (sama harrastus muuten mullakin, kakkaa vinossa pinossa, mutta mulla on vain kaksi laaduntarkastajaa) Elmerinkin korvat löytyvät vasta kun vesisade taltuttaa harjan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yks kakkaa, kaks kakkaa eikä siinä muuta tarvitakkaan. :D
      Kakkan määrä on vakio, mutta kasojen sijaintipaikka saattaa sentään (ainakin täällä) muuttua vuodenaikojen mukaan. Siinä on kans kyllä yks homma, joka toistuu aina vaan. Ei tule ikinä valmiiksi.

      Poista
  4. Niin tutulta kuulostaa :) Enempi saapi kakkaa kärrätä kuin ratsastaa, mutta kyllä se siitä, ehkä tai joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se siitä! meillä molemmilla! :)
      Ehkä. Joskus.

      Poista
  5. Ihania arkikuulumisia! Ja miten ihastuttavat ponipoika ja poikaponi. Meillä ipana 2 v. haluaa vimmaisesti harjata, mutta vain hevosen jalkoja. Ei siis saa nostaa syliin jotta ylettyisi muuallekin kuin jalkoihin. Hän harjaa jalkoja. Jep jep. Ja kakansiivous on hänellä jo selkärangassa. Samoin piehtarointi. Ipana menee matolle makaamaan ja ilmoittaa piehtaroivansa. Sitten hän kierittelee molemmat kyljet huolellisesti ja yleensä myös ravistelee itsensä ylösnoustuaan. Raukkaparka millaiseen kotiin on syntynyt ;)

    Kivaa kevättä teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämmöiset "maatalon" asukkaat oma lukunsa. Varmasti tosi pahoillaan kasvuympäristöstään. :) Mää en oikein edes tiedä mitä kerrostaloasukkaana tekisi ipanansa kanssa. Täällä kun tuo metrinen jätkä painelee menemään pitkin tiluksia milloin milläkin härvelillä ja touhuilee aikuisten jutuissa mukana pätevänä.

      Eikä todellakaan arastele hevosia tai muita otuksia. Ovat nuorelle herralle kovinkin tuttuja juttuja.

      Riemukasta kevään jatkoa teillekin! :)

      Poista
  6. Kivoja arkikuvia! Oikein suloinen liinakkolauma ja mikäli oikein erotin, ponipoikakin näyttää kovin liinaharjalta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein näit. Liinaharjaisia koko porukka! :D
      (Minä myös. Blondius tuntuu välillä myös pään sisäiseltä, hah hah... )

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit! Tämmöistä arjen höpinää. :)

      Poista