LISÄTIETOA:

lauantai 14. tammikuuta 2017

Kylmää tuulta


Tiedättekö sen huikean fiiliksen, kun olet laittamassa traikkua kiinni auton perään ja kertaperutuksella saat vetopään osumaan täydellisesti vetokoukkuun? On muuten harvinaista herkkua! Ainakin allekirjoittaneella se yleisempi tapa on hyppiä autosta sisään ja pois, käydä ihmettelemässä onko se koukku lähelläkään kohdepaikkaa ja lopulta kaikesta huolimatta pakittaa liikaa, vetopää kolahtaen auton takapuskuriin. (Juu, semmonen krominen putkipuskuri näyttää näiden pusujen, ja vuosien, jäljiltä aivan hirmusen komealta.)

Tämän satumaisen hämmentävän tapahtuman jälkeen ajattelin, että tästä vuodesta tulee mahtava! Paras pitkiin aikoihin! Ja p*skat, tämän kuvan oton jälkeen tuli se kuuluisa sokka irti ...


Väittämä 1: Huristelenpa tässä äkkiä vapaapäivän kunniaksi hakemaan tuohon muutaman vuoden vanhaan traileriini katsastusleiman - VÄÄRIN!
Katsastusmies päätti, että trailerini on täysin jarruton ja lämäytti päätökseen, että hylätty. Ei kai siinä sitten mitään vastaväitteitä. Säädetään ja raahataan uudelleen näytille kuukauden sisällä (rekisterikilven valokin korjattuna).


Väittämä 2: Meillä on täksi talveksi tehty lämmityskaapelilla oleva vesiastia, joten nyt on helpompi huolehtia kovilla pakkasilla hevosten juomisesta - VÄÄRIN!
Ensimmäiset kovemmat pakkaset näin tammikuun alkuun ja, tsadaa, eipä toimi sulanapitokaapeli! Kipossa reilu useamman sentin umpijääkerros ilkkumassa ihmettelijöille. Jatketaan siis kuuman veden raahaamista sisältä ja pidetään vaan isoa ämpäriä juottoastiana.


Väittämä 3: Maneesilla on aina kiva käydä treeneissä hepan kanssa ja mieli lepää - VÄÄRIN!
Eipä suju treenit, ei sitten yhtään. Jotain taitaa olla taas hevosessa vialla kun yhtäkkiä muuttuu mukavasta aivan tuskaiseksi ratsastaa. Mutta lomailkoot nyt ajan X eteenpäin, emmää sitä oliskaan taas tulevina aikoina ehtinyt liikuttaa. (Enkä poniakaan, ei ole läskipallo Miniponi ollut taas kuukauteen valjaissa.)


Väittämä 4: Ei apteekkialalta hommat lopu ja vakityöpaikka on jees - VÄÄRIN!
Sokerina pohjalla, liki 12 vuotta samassa talossa työskennelleenä, saan eräänä maanantaina irtisanomislapun käteen kahden työkaverini kanssa. Hiukan sitä on tässä hämmentyneenä suutaan aukonut kuin kala kuivalla maalla ja yrittänyt saada ajatuksia kasaan. Jos en työllistykään heti uudelleen, niin milläs mää elätän talon, auton, hevoset, ipanan, itseni ja muun pakettiin kuuluvan? Ei paljoa naurata.


"Voi tuuli kylmästi kutittaa selkää, se eteenpäin työntää, älä siis pelkää"

Tämä saattaa olla kuitenkin jonkun uuden alku, aika näyttää. Nyt pitää vain mennä rohkein ja reippain askelin eteenpäin. En väitä, että se on helppoa.

16 kommenttia:

 1. Voi hitsi. Eniten sitä tässä maailmassa pelkää melkeinpä työttömäksi jäämistä. Vaikka asunkin vuokralla vielä, niin oishan ne haaveet jostakin muusta asumismuodosta ja omasta hevosesta kiva toteuttaa. Tarpeeksi kova kolaus oli joutua muuttamaan Oulun seudulta pääkaupunkiseudulle töihin. Vaikka palkka on parempi, niin kulutki on suuremmat täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää olen ollut liki 12 vuotta samassa paikassa töissä. Emmää voinut oikeastaan kuvitellakaan, että eräs kaunis päivä saan irtisanomislapun käteeni! En toki ollut ainoa meidän työpaikasta, mutta hämmentävää silti.

   Mulla on oma (pankin) rintamamiestalo ja hevoset siinä pihassa, joten töiden perässä muutto on jokseenkin mahdoton ajatus. Ei täällä vajaan 4000 asukkaan pikkukylässä paljoa ole työpaikkoja, mutta kaupungissa 40 km päästä jotain saattaa löytyä. Siellä mää nytkin olen ollut.

   Poista
 2. Uh. Kylläpä olet saanut kylmiä uutisia! Mutta silti toivon tsemppiä puskea eteenpäin. Kun joku ovi sulkeutuu niin... Pakkohan se on.

  VastaaPoista
 3. Ou nou :(. Onpa ikäviä uutisia. Mutta toivotaan tosiaan, että tästä poikisi jotain uutta, ehkä parempaa? Peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika näyttää mitä on tulossa vaihdossa, mutta ei sitä ainakaan paikoilleen voi jäädä makaamaan!

   Poista
 4. En mä muuta osaa sanoa kuin että ou shit. Mutta olet sä pahemmastakin selvinnyt! Niin ja hyvältä se kuitenkin näytti, siellä maneesillä nimittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mua aikasmoisissa liemissä keitetty vuosien varrella, mutta emmää sentään aiemmin ole ollut työtön! Enkä toki ole vieläkään. Irtisanomisaikaa jäljellä 2 kk ja sillä aikaa voi mitä vaan tapahtua. Pienessä jännityksessä täällä elelen kun en jatkosta vielä tiedä. :)

   Voitto näyttää aina hyvältä, mutta voi tuntua ihan miltä vaan. Viimeksi maneesireissulla oli kyllä taas tosi PRO! :)

   Poista
 5. Oih. :/ Epätietoisuus on kyllä ihan pepusta. Mutta säilytä tuo asenne; tää on jonkun uuden alku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mää hiukan jo tarvitsinkin työkuvioihin muutosta ja tässä on kympin paikka tehdä se! :)

   Poista
 6. Meillä on vähän vastaava itse tehty vesiastiasysteemi. Se toimii hyvin vähän kovemmallakin pakkasella, kun vie aamulla siihen lämmintä vettä niin se pysyy sulana sen päivän. Ei se jäätä sulata tai kylmää vettä lämmitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää olen vienyt tuohon astiaan kuuma vettä kerran tai kaksi päivässä, mutta silti yön jälkeen siinä on ollut todella paksu jääkerros toisinaan. Eli ei se kaapeli toimi yhtään. :( En olettanutkaan, että vesi lämpeää, mutta olisi sen nyt asiallista pysyä sulana! (Ei pysynyt)

   Poista
 7. Tsemppiä sinulle. Asiat yleensä selviävät tavalla tai toisella. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Ja taidat olla niitä ihmisiä, jotka eivät helposti jää tuleen makaamaan. Jos tämä yhtään lohduttaa, toivottavasti ei kuitenkaan luo turhia suorituspaineita. Joskus on lupa olla heikkokin, aina ei jaksa, mutta levon jälkeen uudet tuulet. Meilläkin on traikun katsastus edessä, niinköhän jarrut menee läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusintakatsastus trailerilla suoritettu - ei ollut jarruissa mitään vikaa jarrudynossa testattuna... Viimeksi tsekattiin jollain ihmeellisellä ketju-kepakko-viritelmällä toisessa paikassa.


   Mää olen tosi luottavainen siihen, että kyllä ne asiat aina selviävät. Jos eivät nyt heti, niin sitten kohta. Ei mulla tässä vielä ole mitään paniikkia mihinkään suuntaan. :)

   Poista
 8. Työpaikan menettäminen kirpaisee kaikin tavoin ja kovasti. Ehkä nurkan takana on jotain uutta ja parempaa odottamassa? Toivotaan, ja tsemppiä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko parempaa odottamassa, mutta jotain uutta varmasti!
   ...ja kiitos tsempeistä! :)

   Poista