LISÄTIETOA:

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Treenit jatkuvat, jiihuuu!

Kalilei oli tänään, maanantaina, Ypäjän hevosklinikalla kontrollitutkimuksessa turvottelevan kintereensä vuoksi. (Ensimmäinen käynti: http://blondiponit.blogspot.fi/2012/05/matkaratsu-kalilein-huoltotauko.html) Turvotus jalassa on lisääntynyt viime viikkojen aikana, mutta se johtuu ilmeisesti vaivan muututtua akuutista kroonisemmaksi. Taivutusreaktio oli alle 1/5 (viimeksi 2/5), ontumaa ei ollut pehmeässä maneesissa ympyröillä eikä asvaltilla suoralla.

Nyt voivat siis treenit palata pikku hiljalleen taas normaaliin!!! Lähitulevaisuudessa tiedossa on pitkiä rauhallisia maastolenkkejä, Metsämäen raviradan maisemissa laukkaa, kentällä koulutuuppausta ja toivottavasti myös koulu- sekä matkaratsastuskisoja! Treeni-intoni on ainakin VALTAVA juuri nyt!

Jatkohoidoksi suositellaan kintereen seuraamista (tietysti), raskaampien treenien jälkeistä kylmäystä ja ajattelin myös ostaa ruunaskalle Back on Track- kinnersuojat. Niistä voisi olla hyötyä myös Porrelle!

Kimpassa kehuimme Kalileita klinikalla. Herra Hevonen on aivan super fiksu ja hyvin käyttäytyvä sekä ikäänsä nähden, (13 v) pitkän uran tehneenä, erinomaisessa kunnossa! Ravistartteja on ruunalla takana 67. Ennätyskin on 26-alkuinen, joten radalla on tullut tehtyä muutakin kuin laukattua ekassa kurvissa pitkäksi. Raviaikojen jälkeen ei aivan helpolla ole mullakaan heppa päässyt, treeniä on ollut koko ajan ja keskipitkiä matkaratsastuskisoja (50 - 80 km) useampia.
Luonne on täyttä kultaa eikä jaloissa tai muualla kropassa ole mitään kremppaa! Ei jännevammoja, ei ontumia, ei mitään. Kop kop, koputan puuta, jotta tilanne pysyy samanlaisena jatkossakin!

Voitto 3vee odottelee 10.6. ajolenkille lähtöä

Porre - Polle - Kalilei

Rapsuti ratsuti :)

PS. Tänään tuli täyteen 30 rekisteröitynyttä lukijaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti