LISÄTIETOA:

tiistai 29. tammikuuta 2013

11 faktaa, 11 vastausta, 11 kysymystä

Maastossa 20.1.2013: Voitto ja Kalilei (tallipoika- Jesse selässä)
 
Sain tämän haasteen Kirsiltä, kiitos :)

Haasteen säännöt:
Kerro 11 faktaa itsestäsi
Vastaa haastajan 11 kysymykseen 
Keksi 11 uutta kysymystä
Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa 
Kerro bloggaajille että olet haastanut heidät

* * *

11 Faktaa minusta:

 1. Rakastan tilastoja! Mikään ei ole niin ihanaa erilaiset luvut, vertailut ja yhteenvedot. Hevosten erilaisten treenitilastojen lisäksi voi pitää kirjaa esimerkiksi auton keskikulutuksesta eri tankkausten välillä tai vaikkapa laskea montako kilometriä traileria vedetään kuukausittain.

2. En osaa tehdä ruokaa. Tai osaa ja osaa, ei vaan ole mun juttu... En ole asiasta ollenkaan kiinnostunut ja onnekseni meillä tuo mies hoitaa ruuanlaiton. Viime keväänä jouduin Upin pitkien TYKS-jaksojen vuoksi opettelemaan tosin miten perunat keitetään.

3. Pidän itseäni vieläkin tosi nuorena. Mieleltäni (ja ulkonäöltäni) olen yhä ja edelleen alle 20-vuotias, mutta valitettavasti ikäni on lähempänä kolmea- kuin kahtakymmentä.

4. Asumme talossa, jossa ei ole sisällä pesutiloja. Viileästä / kylmästä (säätilan mukaisesta) ulkosaunasta löytyy alkeellinen suihku, joten oli pakkasta paljon tai vähän, crocsit jalkaan ja iloinen kirmaus pihan poikki kylpytakissa. On hivenen kirpaiseva kokemus -25 asteen pakkasessa. Kaikkeen tosin tottuu! Myös siihen, että talvella voi sisällä asunnossa olla 14-15 astetta lämmintä.

5. Olen krooninen myöhästelijä. Vaikka olen muuten erittäin säntillinen sekä tarkka, on kellonajoissa pysyminen todellinen haaste. En mitenkään osaa ymmärtää, miten voi oikeastaan aina olla vähintään 2 - 5 minuuttia jokaisesta paikasta aina myöhässä!

6. En katso telkkaria. Voisin elää aivan hyvin ilman koko laitetta. Putous on ainoa ohjelma, jonka vuoksi vaivaudun töllöttimen avaamaan. Tietokone on ylijumalani. Olen FB-addikti ja kaiken vähäisen vapaa-aikani käytän tietokonetta tiiraillen.

7. Omistamistani yhdeksästä hevosesta seitsemän on (ex)ravureita. Ainoastaan ensimmäinen hevoseni toritamma Viile ja suokkinuorukainen Voitto 4vee eivät ole kilpailleet raveissa tai treenattu vuosia raviratoja varten.

8. En osta asioita itselleni kuin todelliseen tarpeeseen. En ikinä shoppaile vaatteita, koruja, kenkiä tai muutakaan huvikseni. Samat arkivaatteet ovat hienosti kestäneet parhaimmillaan (pahimmillaan?) yläasteelta saakka tähän päivään. (TOIM.HUOM! Tämä kohta ei mitenkään sitten päde HEVOS- liitteisiin asioihin, heheheeeee!)

9. Kännykkäni on 8 vuotta vanha! Luurini Nokia 7260 aiheuttaa aina epäuskoisia katseita ja naurun pyrskähdyksiä. Mutta hei, on siinä sentään jo värinäyttö ja akkukin on yhä alkuperäinen (kestää lataamatta melkein viikon vieläkin)! Ei ole ollut tarvetta vaihtaa, me ollaan kasvettu yhteen.

Menopelini: Ford Ranger vm. 2008

10. Kallein ostamani asia, talon jälkeen, on uusi auto. Kunnon vetoauto hevostrailerin eteen kisamatkoille oli ehdottomasti saatava, joten mietinnän jälkeen pankkiin, valikoimaan pick-upeista parhain ja sitten vain nimeä papereihin alle. Ostin 22-vuotiaana tyttönä unelmieni auton: FORD RANGER -avolavan!

11. Olen kouluratsastaja, joka on eksynyt matkaratsastuksen pariin. Aina sitä vain ihmettelee, että mitä sitä oikein tekee MATKARATSASTUSKISOISSA. Olen täysiverinen kouluratsastaja ja sitä lajia rakastan! Hämmentävän hyvin olen kuitenkin pärjännyt myös mr-kisoissa tietämättä "mistään mitään".

* * *

20.1.2013: Voitto 4vee ja ihana aamuaurinko

Kirsin kysymykset haastetuille:
 
1. Mikä on suosikkilajisi ratsastuksessa, ja miksi?
Kouluratsastus! Ihanaa täydellisyyden tavoittelua ja pienen pientä piiperrystä.

2. Seuraatko sivusta mieluiten tätä lajia, vai jotain muuta lajia?
Pakko myöntää, että en seuraa oikeastaan yhtään mitään.

3. Koska olet aloittanut ratsastuksen, ja miksi?
Olen aloittanut ratsastuksen toukokuussa 1996, koska silloin jostain syystä hevoset alkoivat yhtäkkiä kiinnostaa.

4. Muistatko ensimmäisen ratsastustuntisi, ja millä hevosella se oli?
Muistan! Ratsastin talutettuna ensimmäisellä tunnilla Keiramon tallin mustalla shettistammalla Arabel V. st. Olyhof eli Bellalla.  

5. Jos saisit ihan minkä tahansa varusteen ilmaiseksi, minkä ottaisit ja miksi?
Kalileille (sen ongelmaselkään) sekä itselleni sopiva super ihana koulusatula, ehdottomasti!

6. Minkä ominaisuuden vaihtaisit hevosestasi pois?
Porren kohdalla huonon terveydentilan! (onko se ominaisuus?)

7. Jos sinun täytyisi syödä seuraava vuosi yhtä ja samaa ruokaa, mikä se olisi?
Valion raejuusto!

8. Mitä lajia harrastaisit, jos et harrastaisi hevosia?
Salitreenejä ja ryhmäliikuntaa. Panostaisin tähän enemmän, mitä nyt ehdin ja voin.

9. Mistä ulkonäöllisestä seikasta pidät eniten itsessäsi?
Pitkät, luonnostaan vaaleat hiukset.

10. Entä vähiten?
Hyvin olen tämän näköisenä viihtynyt itseni kanssa koko ikäni. Muutaman lisäkilon kun vielä jostain saisi...

11.Onko sinulle ikinä sattunut mitään pahempaa hevosten kanssa? 
Ei. Pari murtunutta rannetta ja olkapää, pienellä on selvitty. *kop kop*

4 kommenttia:

 1. Taisit tulla leveäkaistatiellä mua vastaan tossa jokunen viikko sitten rangerilla koppi perässä. Sen verran huomiota herättävät noi siniset raidat! :D
  Oon itekki katellu tommosta autoa, kerro vähän kokemuksia, oot ilmeisesti tykännyt ? Paljonko kuluttaa polttoainetta ns. normaaliajossa, ilman mitään peräkärryjä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläisen voi Rangerin kanssa tavata leveäkaistatieltä oikeastaan jokaikinen päivä, trailerin kanssa taikka ilman. Sen verran ahkerasti tulee rullailtua tuota Aura - Turku väliä.

   Olen ollut tuohon autoon enemmän kuin tyytyväinen! Mittarissa on ihan just 180 000 km eikä MITÄÄN vikaa ole ollut!!! Tämä auto ei petä eikä jätä, mun yksilö on ainakin oikea kultamuru!

   Dieseliä menee kesäkelillä ilman traikkua n. 8 litraa satasella, pelkässä maantieajossa menee pienemmälläkin. Koppiperässä / sekalaisessa talviajossa kulutus on aikasten tarkkaan 10 litraa/ 100 km. Ei ollenkaan pahoja kulutuksia autolle, joka painaa 2000 kg ja joka on yhtä aerodynaaminen kuin tiiliskivi! :D

   Poista
  2. Okei, ajattelinkin, että saattaisi viedä enemmänkin polttoainetta, mutta positiivinen yllätys! :) Ja tolla on varmaan hyvä vetää koppia. Kuinka paljon lavalle saa laittaa painoa? (mietin kuivikepaalien ja heinien kuskausta)

   Poista
  3. Tuo vetää koppia erittäin hyvin! Kevyesti kulkee kaksi pulleaa suomenhevosta isossa kopissa (= painoa pitkälti yli >2000 kg) oli keli minkälainen vaan!

   Lavan kantavuus on 1000 kg. Kyllä siihen muutaman paalin tai kaurasäkin saa sovitettua, tässäkin hommassa on ollut meillä käytössä.

   Kaikinpuolin mahtava auto! Suosittelen!

   Poista