LISÄTIETOA:

perjantai 19. syyskuuta 2014

Päivän mietepähkinät - pitkästä aikaa!

Siitä onkin kulunut aikaa, ja vettä virrannut joessa, kun olen edellisen kerran ihmetellyt päivän mietepähkinöitä. Välillä tulee arjessa vastaan tilanteita, kun ei voi kuin hämmästellä. Miksi? Kuka? Missä? ja mitäs kaikkia muita kysymyssanoja sitä onkaan?


Kysymys numero 1: MIKSI?
Jos ja kun täyttää kaksi vierekkäin olevaa samankokoista vesiastia täyteen, miksi sininen astia on aina ensin tyhjä? Jokainen kerta. Vaalea astia saattaa olla yli puolillaan, kun taas sinisessä kupissa ei ole enää jäljellä kuin pohjalimat. Onko vesi hevosten mielestä sinisessä astiassa parempaa?


Kysymys numero 2: KUMPI?
Kumpi suomenhevosistani on niin läski suuri, ettei mahdu kulkemaan laitumelle kolmen metrin tolppavälillä?


Kysymys numero 3: MITEN?
Tarhan puolella on tarhamökki, heinäkaukalo ja kaksi vesiastiaa. Miksi riimu ei putoa sinne? Miten on mahdollista, että se vihreä riimu putoaa Voiton päästä joka kerta puuttomalle, tasaiselle, erittäin mukavan vihreälle peltolaitumelle?


Kysymys numero 4: MIKÄ?
Mikä on tämä naapurin pellolla oleva ruskea ja karvainen kasvi, joka kasvaa täyteen korkeuteensa yhdessä yössä? Ei sitä siellä rehottanut vielä edellisenä iltana.

2 kommenttia:

 1. Hahaa :D Olen huomannut tuon vesisaavi-ilmiön myös, tosin meillä on kaksi tismalleen samanlaista mustaa laastisaavia vierekkäin, ja niistä aina lauma tyhjentää toisen ensin. Sen tietyn toisen, ei satunnaisesti jompaa kumpaa. Ja itse asiassa tänään vesienviennillä sille tyhjentyneelle lempparisaaville oli oikein jono odottamassa, koska laitan siihen uutta vettä. Niin jano ei kuitenkaan ollut, että sen toisen saavin vesi olisi kelvannut.

  Tuo tolppakuva on mainio, siitä tulee mieleen tilanne kun kadulla meinaa kävellä toista ihmistä päin ja molemmat väistää aina samaan suuntaan. Ehkä hevosesi ei ole osannut päättää, kummalta puolelta ohittaisi mokoman tolpan ja on päätynyt menemään päin.

  Olen lueskellut blogiasi satunnaisesti jonkin aikaa ja nyt vasta sain aikaiseksi liittyä lukijaksi. Täytyy hattua nostaa, olet aika sissi! Mulla on reilu 7 kk ikäinen vauva ja talliyritys pihassa, ja nämä luovat ratkaisut ajankäyttöön, itkuhälytin taskussa ravaaminen ym ym. on niin kovin tuttua. Mulla tosin onnekseni on mies joka on kykenevä sekä lapsen- että tarpeen vaatiessa myös hevosenhoitoon, mutta yksinäni minä tätä tallia tässä pyöritän. Vaikka en sua tunnekaan, niin olet useasti ollut mielessäni - miten jaksat ja pärjäät yksin ja olet silti ihanan positiivinen, vaikka ei ole niitä helpoimpia kortteja sulle jaettu. Tsemppiä siis edelleen, ja kiitos blogista.

  VastaaPoista
 2. Hevoset ovat hassuja! Niillä on tiettyjä rutiineja ja ne saattavat keksiä mm. tällaisia vesisaavi-juttuja. Samaa vettä molemmissa kepuissa, mutta toisesta se drinksu vaan maistuu niiiiiin paljon paremmalta. :)

  En tiedä mitä tolpalle on käynyt, mutta seuraavana päivänä se oli kokonaan nurin ja tolppakärki poikki. Huoh. Yritin kovasti kysellä, että mitäs olette tehneet, mutta Porre katsoi happamana takaisin ja Voitto näytti tapansa mukaan hölmöltä. Pitää korjata tolppa laidunkauden lopuuttua, mokomat tehotuhot...

  Tervetuloa lukijaksi, toivottavasti höpinäni jaksavat viihdyttää ja kiinnostaa jatkossakin! :)
  En koe olevani mikään yli-ihminen, teen mitä pitää ja pyrin nauttimaan siitä. Muksun kanssa kahdestaan on rankkaa, mutta myös erittäin antoisaa. Nauroin tuossa eräs päiväkin todella makeasti ja olin huippu hyvällä tuulella siivottuani ipanan kanssa yhdessä ponien tarhan. Tuollaisestakin hommasta muksu tekee seikkailun ja pursuaa positiivista energiaa!

  Tsemppiä teille pikkulapsiarkeen, päivä päivältä ne kääpiöt kasvavat aikuisiksi, joten ei tämä vaihe kauaa kestä. :)

  VastaaPoista