LISÄTIETOA:

torstai 12. heinäkuuta 2018

So far so good

12.7.2018

Tällä kertaa ei tirkistellä tämän rantchin arkeen sen erityisemmin. Pitää tuottaa pieni pettymys, koska luvassa on (taas) vaan ponin kesäkutinapäivitys. Ehkä eniten itselleni muistiin ja toiseksi eniten siksi ettei mitään korkealentoisempaa juttua oikein nyt irtoa. (Kirjottaiskos joku nuo mun luonnokset valmiiksi?)


Täällä joka tapauksessa on ponilla asiat hyvin edelleen. Tänään oli pesu- ja hoitopäivä eikä ponin käytöksessä ollut mitään moitittavaa! Aivan mahtavaa että tämän ponin hoito on nykypäivänä ihan kuin täysjärkistä otusta käsittelisi! Edes harjamarton pesu ei aiheuttanut mitään (ei yhtään mitään!!) turhaa liikettä ponin suunnalta.

Asiat eivät ennen ole olleet ihan näin yksinkertaisia. Kannattanee lukea vaikka tämä vertailukohdaksi: Kun et tiedä pysyykö ponisi ruokintalistalla vai siirtyykö ruokalistalle?


Päivän tarveaineet olivat häntään Vetramilin shampoo(n loppu), harjaan Hieno suomalainen koivushampoo (koska sitä nyt sattui löytymään) ja hännän yläosan rasvaukseen punainen Bepanthen.Silmien ympärillä ei ole mitään ihorikkoa (vielä) ja korvissakin vähänlaisesti. Ori antaa koskea niskaan ja otsaan eikä riimunlaitto aiheuta silmien pyörittelyä.

Loimikin kävi pesussa ja puhtaan palttoon kanssa oli mukava palata laitumelle. Ponit ovat nyt olleet yötäpäivää heinäpellolla, mutta luulen että ovat tyytyväisempiä jos otan herrasväen keskipäivän ajaksi pihattomökilliseen tarhaan.

Loppuun vielä pari kuvaa eiliseltä Porista, ihanan ystäväni luota. Kävimme pienellä maastotepastelulla ja ensimmäistä kertaa hevoshistoriani aikana samalla lenkillä hevosten kanssa on koira ja lampaat! Oikein lammaspaimenia!

4 kommenttia:

 1. Ihan mielenkiinnosta kysyn kun minulla ei omaa hevosta ole että auttaako noi myytävät ötökkäkarkoitteet yhtään vai onko kesäihottumaiselle paras ratkaisu tuo loimitus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en käytä mitään ötökkäkarkotteita. Olen aikoinaan kokenut ne lähinnä omistajan mieltä helpottavana ja rahan hukkaamisena. Oletan että suurin osa niitä kuitenkin käyttää.
   Kesäihottumaisen ensisijainen hoito on aina lomitus. Tilanteen mukaan siihen lisäksi pesua, rasvausta, allergialääkettä ja muuta. Tämä mun poni pärjää onneksi aika pienellä hoidolla eikä kesäihottuma (ainakaan tällä hetkellä) rajoita orin elämää mitenkään. :)

   Poista
 2. Mukavaa, että on löytynyt kesäihottumaan helppo hoito eli loimi! Vähän aikaa asuttiin Pallurani kanssa tallilla, jossa kaikkea loimittamista katsottiin kieroon, jopa Palluran laidunkaverin kesäihottumaloimea! Se meni itseltäni ihan yli hilseen, siis talliporukan mielestä omistajan olisi pitänyt antaa hevosen hangata itsensä hengiltä, koska loimitus on kauheaa eläinrääkkäystä! Onneksi omistaja oli järki-ihminen ja hevonen sai pitää loimensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eihän kaikkia hevosia voi hoitaa samalla tavalla. :) Toiset voivat olla täysin loimettomia ja luomuja ja toiset ovat toisesta ääripäästä. Ehkäpä tässä tapauksessa ei talliporukalla ollut kokemusta kesäihottumaisista eivätkä osanneet ajatella loimittamisen suurta hyötyä?

   Täällä on yksi kutinakesä menty ilman loimea ja tämä on toinen kesä loimen kanssa. En kyllä omaa kesäihottumaistani pidä enää ilman asianmukaista takkia! Sen tuoma apu on aivan korvaamaton!

   Poista