LISÄTIETOA:

perjantai 3. elokuuta 2018

Kuti Kuti -kuulumisia

Kun herätyskellos soi etkä vielä olis halunnut nousta.


Outo kesä. Tosi outo! Kaksi edellistä kesää on tämän kutinaponin kanssa olleet enemmän ja vähemmän tuskaisia, mutta tänä vuonna (tähän saakka) kaikki on ollut ihan hirmusen helppoa. Poni ei kutia, mutta tokikaan ei ole ilmassa mitään ötököitä mitkä kutittaisivat edes. 


Hurmas on ollut tunnollisesti loimensa alla tähän saakka kaikista helteistä huolimatta, mutta nyt on uskaliaasti menossa eläinkoe. Tapahtuuko jotain pahaa, jos ponilla ei olekaan loimea? Mitään kutinaa ei siis ole nyt esiintynyt ja uskalsin sunnuntaina ottaa loimen pois. Tällä hetkellä on torstai kääntymässä perjantaiksi. Orit ovat yöt laitumella ja päivät tarhassa missä on käytössä pihattokatos (= vapaa mahdollisuus hangata). 

Olen seurannut ponia sen siirryttyä aamulla tarhan puolelle. Hurmas menee toki suoraan hankaamaan itseään, mutta rahnuttaa kaulaansa tai harjaansa minuutin kaksi ja tepastelee sen jälkeen mökkiin sisälle aloittelemaan päivälepoaan. Koko päivänä se ei sitten enää hankaakaan, tai mikäli hankaa niin en ole sitä nähnyt eikä harjassa tai hännässä ole vaurioita.

Niskaan saa jo koskea ihan kuin mitä tahansa normaalihevosta!


Tässä on kesän aikana tullut myös paljon onnistumisia tämän aran ja jo syntymässä säikähtäneen ponin kanssa ja lisää tulee koko ajan! Tämän viikon riemujuhlan aiheena oli etutukan pesu. Ihan oikeasti tämä tapahtui! Otin kahden litran kauhaan vettä, nostin kauhan tuohon otsatukan juurelle päätä vasten ja nostin kaikki herran otsahaivenet sinne kuuppaan kastumaan. Sitten vaan shampoota ja huuhtelu. Eikä poni sanonut toimenpiteeseen mitään! Tätä jos olisin mennyt viime kesänä kokeilemaan, niin olisinkohan edes hengissä enää.Loimi on kestänyt oikein hyvin, vaikka se saisi olla yhtä tai kahta kokoa pienempi ollakseen aivan sopiva. Nyt oli vasta ensimmäinen reikä eikä sekään ollut kuin päällikankaassa. Pesin takin ja samalla paikkasin repeämän. Onneksi sitä on tämmöinen muinaisjäänne ja osaan sekä kykenen käyttämään aivan tavallista neulaa ja lankaa. Hih hih.

Hyvin menee edelleen - mutta menköön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti