LISÄTIETOA:

sunnuntai 19. elokuuta 2018

Sä tsiigaat voittajaa!

* * * Tulin voittamaan, en anna minkään seisoo tiellä. 
Jippikayjei-hei-hei, sä tsiigaat voittajaa. 
Tulin voittamaan, en anna minkään seisoo tiellä. 
Jippikayjei-hei-hei, sä tsiigaat voittajaa. * * *


Minishet. o. Not At All Lu Art (-11)
Shetlanninponien rotunäyttely 19.8.2018
Mynämäki
Tuomari Linzi Cave, GB
 
Lauantai-ilta. Poni tallin ketjuissa kiinni, esikoinen kirmaa pitkin pihaa ja kuopus istuu rattaissa ja nirisee. Orin vasemman etujalan kenkä on siirtynyt pois paikoiltaan, kilisee tosi paljon naulojen helpattua ja näin ollen kenkä on irroitettava. Pikku juttu, mitä nyt seuraavana päivänä olisi rotunäyttely. Pikku juttu sekin että kengän poisoton jälkeen kavio näyttää aivan räjähtäneeltä. Kai sitä nyt yhdellä kengällä voi esiintyä ulkomaan(kin) tuomarille, voihan? 


Sunnuntaiaamu. Kello on seitsemän. Kuopus herää ja on täynnä vauhtia. Nappaan pikkuisännän kainalooni, puen haalariin ja kipittelen kovalla tohinalla suoraan ulos. Sataa vettä. Eilen kiillottamani poni hengailee aivan litimärkänä laitumella ja tulee taas mieleen jättää reissu tekemättä.

Sunnuntain keskipäivä. Oripoika on saatu kuivatettua, kiillotettua uudelleen ja yksikenkäisenä näytettyä kehässä näyttelypaikalla. Tulos on selvillä.

I palkinto
Luokkavoittaja
Champion Mini
Paras Suomessa syntynyt mini


Tadaa! Miniponi on tuomarin mieleen. "Very nice! Very, VERY NICE!!
Saadaan kotiinviemiseksi kaikki palkinnot mitä minishettiksille on saatavilla, hupsis.

Sunnuntai-iltapäivä. Kova nälkä. Lähdin kotoa asenteella: nopea reissu - ei turhaa tavaraa mukaan. Eli ei eväitä itsellä eikä ponilla, fiksua! Arvuuttelen pitkään jäänkö odottamaan BIS-kehää vai hilpaisenko takaisin kotio. Lopulta jään. Kyllähän sitä omenalla ja porkkanalla terve nuori nainen yhden puolipäiväisen selviää.

BIS-kehä. Paljon poneja. Lopulta vain viisi parasta jäljellä. Näytetään ravia kierros ja mennään kaartoon seisomaan keskelle. Kaksi ponia poistuu. Seison hölmistyneenä kehän keskellä ori vierelläni ja meitä on enää kolme jäljellä. Sitten meille tuodaan iso pokaali!

BIS III !!!!

Ihan jotain mieletöntä!!! Yli viisikymmentä ponia ja mun, MUN!!!, minishettis on näyttelyn kolmanneksi paras!!!!! Tuo poni on aivan uskomaton!!! En voi kuin nauraa!!! Viimeiseen saakka mietin voinko edes lähteä reissuun. Yksikenkäinen, todella lihava, märkä poni ja ajattelin että se on kaukana parhaimmasta kunnostaan. Kaikesta huolimatta - upea tulos! UPEA PONI! Tuntuu mahtavalta!


7 kommenttia:

 1. Onnittelut hienosta menestyksestä, on se hieno poni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! :) Miniponi on kyllä hieno! Mahtavaa huomata että myös englantilainen tuomari oli tänään samaa mieltä asiasta. :)

   Poista
 2. Wau! Voi sanoa että todellakin kannatti lähteä :)

  VastaaPoista
 3. Jotenkin en enää edes ylläty teidän näyttelyreissujen tuloksista, ja silti se on aina yhtä huikeata näitä lukea! En ole yhtään shettisihminen (sori vaan) mutta tässä herrassa on sitä jotain!

  Ihanan arkinen tuo tuomarin kommentti paperissa "too fat". Elämä on!

  Onnea!

  VastaaPoista
 4. Mähän sanoin sulle että ehdottomasti jäät BIS kehään, on siellä ennenkin sijoituttu ! Sehän sitten kannatti :) Onnittelut vielä tätäkin kautta, kyllä isä saa olla ylpeä pojastaan <3

  VastaaPoista
 5. Tuhannesti onnea! Kylläpä kannatti lähteä, mahtavaa! Poni on kyllä hieno!

  VastaaPoista