LISÄTIETOA:

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Synkät pilvet kasautuvat

Vamma-alue heinäkuussa 2014 kuvattuna

Luottoheppahierojamme Jaana Vuola kävi tänään vilkaisemassa Voiton läpi. Ennen kommentit hevosesta ovat olleet "kireyttä tuolla ja vähän tässä, helppasivat hyvin" tai "ei mitään huomautettavaa missään".

Tällä kertaa uutiset olivat mustempia. Oikean takajalan sisäpuolen lihaksisto oli täysin jumissa. Eikä siinä vielä mitään, koska tämä oli seurausta varsinaisesta syystä. Se murheita ja omistajan päänkireyttä aiheuttava vamma-alue on selässä.

Olen tämän vuoden heinäkuussa kirjoittanut "Selästä puolestaan (myös vasemmalta puolelta) löytyi kuoppa. Tämä jäi mietintään, että onko uusi vai vanha juttu. Takapolvissakin on nestettä, mutta sitä on ollut vuosia. Näillä helteissä toki sitä nestettä on enemmän, myös jaloissa. Oliko selässä kuoppa ennen takapolvien nestettä vai onko takapolvet alkaneet vaivata kun selkään on tullut vamma?"

Nelisen kuukautta myöhemmin, eli nyt, tämä kuoppa on erittäin selkeästi kosketusarka ja kuumuu pienestäkin käsittelystä. Huomasin tämän viime viikolla jo itsekin harjatessani ruunaa. Elokuussa kyseisessä alueessa ei ole ollut mitään uutta heinäkuuhun verrattuna.

Elokuun lopun ja tämän marraskuun välissä on ainakin treeniä lisätty. Enää pitäisi ravistella kristallipalloa ja tietää onko vamma itsestään välillä ilmoitteleva eikä vaadi toimenpiteitä vai pitääkö vaihtaa ajan kuluminen röntgenkuviin sekä ultraäänitutkimukseen klinikalla? Mysteeristä, kuten hierojakin totesi.

Huomenna on Voitolla ratsuttaja- Maijan kanssa maneesitreffit. Palataan asiaan, kun olen nähnyt mikä on nuorukaisen päivän liikkumistyyli ja olen saanut märehtiä asiaa vielä lisää.

Olen huolestunut, pakko myöntää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti