LISÄTIETOA:

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Mitä hevosen pitäminen maksaa kotitallissa: Maaliskuu


Olisihan sitä vaikka ja mitä kirjoitettavaa, vaikkapa jatko-osa edelliselle pohdinnalle, mutta julkaistaan tämä nyt kuukauden viimeisen päivän kunniaksi ja toivotaan uutta rauhallista iltaa seuraavan höpinän naputtelua varten.

* * *

Faktatietoa sisältävä laskelma kotitallin pyörittämisestä kahdella hevosella ja kahdella ponilla.
Osa 3/12: Maaliskuu.

- Heinä: koko porukalle 4 paalia / kk = 228 €
- Kaura: suomenhevosille yhteensä 93 litraa / kk = n. 10 €
- Voiton lisärehusäkki: 39 €
- Maneesimaksut: 20  €
- Voiton ratsutukset ammattilaisella + oma valmennus: 75 €
- Diesel-kulut trailerinvedosta: yhteensä 154 km = n. 25 €
- Satulansovitus Voitolle: 20 €
- Hevosten kengitys ja ponien vuolu: 300 €
- Miniponin osallistumismaksu ponioripäiville: 125 €

YHTEENSÄ: 842 €


(Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu vesi- ja sähkökuluja. Kuluja ei myöskään ole tasattu kuukausittain, vaan ne ilmoitetaan sen kuukauden kohdalla, jolloin raha vaihtaa omistajaa. Tästä poikkeuksena kaurat sekä heinät, ne on ostettu jo syksyllä koko talven tarpeiksi. Myöskään auton kuluja ei trailerinvetoon käytettyjen dieseleiden lisäksi ole huomioitu. Täällä periferiassa on jokatapauksessa pakko olla auto - oli hevosia tai ei.)  

4 kommenttia:

 1. Tuliko tohon listaan vahingossa nuo ylimääräiset sillä eihän maneesimaksut, valmennukset, naftakulut yms. kuulu tuohon listaan? Rehut ja kuivikkeet+sähkö on kotitallin maksut, muut ovat vapaaehtoisia harrastuskuluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahingossa? Miten ne vahingossa siellä olisivat?

   Meillä ei ole kenttää. Jos ja kun haluan hevoseni liikkuvan edes kerran viikossa kouluratsastukseksi nimettyä lajia, on se kuljetettava paikkaan mistä treenausmahdollisuudet löytyvät.

   Kuivikekuluja olen viime kuuhun merkinnyt. Sähkölaskusta tallin osuus lienee lähinnä marginaalinen. Tallin kaksi loisteputkea ja kolme hehkulamppua ovat päivästä päällä ehkäpä juuri ja juuri tunnin. Niiden lisäksi hevosliitteistä sähköä tarvitsee vain sähköpaimen.

   Vesimaksun määrä voin pohtia loppuvuodesta enemmän, kun koko vuoden saldot ovat selvillä. Kuutio puhdasta vettä ei montaa euroa maksa ja likavedestä ei kuluja tule.

   Mää kyllä sanoisin, että nämä aivan kaikki ovat vapaaehtoisia harrastuskuluja. ;)

   Poista
 2. Kyllä minä ainakin laskisin kaikki kulut mukaan hevosenpitoon, ovathan nekin osa "hevoselämää". Se on nimenomaan hyvä huomioida jos ajattelee vaikka maneesitallin vuokraa missä myös ne maneesimaksut kuuluvat pakettiin, ei välttämättä tarvitse kuljetella valmennuksiin muualle jne. Vrt kotitallilla pitävä joka maksaa niistäkin erikseen.
  Saahan tuosta laskelmasta helposti laskettua erikseen kotitallin maksut, jos on pelkästään niistä aivan välttämättömistä kiinnostunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on koko vuoden kulut laskettuna... Pitää vielä tehdä yhteenveto ja laittaa siihen erikseen "vapaaehtoiset harrastuskulut" sekä nämä ns. pakolliset ruoka- ja kuivikekulut. Tottahan se on, että pelkkä ruoka ei hevoselle paljoa maksa. :)

   Poista