LISÄTIETOA:

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Osaavia suomenhevosia

Voitto irtohyppää. Kuva: Satu Österman
Meillä asuu kolme erittäin taitavaa suomenhevosta!!! Tai näin ne puttepojat ainakin ovat kovin viime päivinä todistaneet. :)

Sunnuntaina olin Kalilein kanssa Maija Heikkisen koulutunnilla Ruontien maneesissa Piikkiössä. En edes muista milloin olen edellisen kerran ollut Maijan tunnilla! Varmaan pitää myöntää että loppusyksystä joskus... Maija on toki puoli-aktiivisesti Kalileita ratsuttanut läpi talven ja tuloksiakin on selvästi tullut!!

Aloitimme treenit kävelemällä ohjat tuntumalla ja etsimällä rauhallista, mutta aktiivista käyntiä muodossa ympyrällä. Kalileilla on helposti hirmuinen kiire tepastella eteenpäin ja pullistella alakaulaansa. Tehtävä ei siis ollut ollenkaan niin helppo kuin kuvitella saattaa.
Muutamat käyntiväistöt tehtiin pituushalkaisijalta uralle molempiin suuntiin. Ruuna väistää pohjetta hyvin, mutta ylireagoi mielellään heittämällä takaosan johtamaan liikettä ja tekemällä väistöstä todella jyrkän.
Ravissa Kilikali oli heti ensiaskelista alkaen paljon parempi ja malttoi edetä maltillisessa vauhdissa sekä yllättävänkin syvässä muodossa. Ympyrää menimme molempiin suuntiin ja menimme voltteja ympyrältä sisään- sekä ulospäin. Ennen laukkaa teimme oikeassa kierroksessa "penni-kuviota" eli neliönmuotoisella uralla jokaiseen kulmaan voltti ulospäin. Kalilei on todella notkea! Mennä ravaili huomattavasti 10 metriä pienempää volttia erittäin näppärästi!!
Laukan kanssa on vielä suunnilleen valovuosi hommia edessä. Nostaa hienosti, mutta laukkaa vielä puoli-reippaasti eikä kovinkaan tasapainoisesti. Treeniä vaan lisää... Kyllä se siitä! :)
Laukan jälkeen maneesiin tulivatkin uudet tuntilaiset hevosineen ja Kalilei ryhdistäytyi tosissaan (halusi varmaan näyttää muille miten hieno on! ;)). Kulki erittäin hyvässä tasaisessa, RYHDIKKÄÄSSÄ, muodossa aktiivisella askeleella ja oli täysin kuulolla! Jokaisen askeleen pystyi ratsastamaan haluamallaan tavalla ja nuolemaan jokaikisen kulman viimeistä senttiä myöden.
Kalilei on talven aikana saanut lisää voimaa taakse ja reisissäkin alkaa näkyä lihaksia minkä olemassa olosta ei ole ollut mitään viitteitä ennen. Näyttää liikkuessaan kuulemma jo ihan suomenhevosratsulta, sanoi Maija! :)

Sunnuntaina illalla oli Voiton vuoro lähteä maneesin pehmeille puruille liikkumaan. Luvassa oli varsojen irtohypytystä ja nuori orhi pääsi muiden tapaan suorittamaan laatuarvostelu-irtohypytyskujaa.
Kuja sisältää puomin jälkeen apuesteinä ristikon sekä pystyn ja arvosteluesteenä nousevan okserin. Voitto on oppinut talven aikana suorittamaan kujan hyvässä rytmissä ja nyt ensimmäistä kertaa nostimme viimeistä okseria ihan kunnolla. Matalilla esteillä varsa on hieman huolimaton ja kolistelee puomeja. Okseri nostettiin ns. tappiin eli 95 cm ja siinä vaiheessa alkoi Voitoltakin löytyä ponnua!! Eipä enää kolistellut tai ollut löysä. ;)

Varsan pitäisi olla mukana 26.4. Ypäjällä 3-vuotiaiden suomenhevosten laatuarvostelussa. Siellä on varsan askellajien arvostelu sekä irtohypytys. Okseri nostetaan enintään 95 cm korkeaksi ja sen Voitto tänään jo selvitti hienosti!

....ja sitten on vielä kolmas oma suomenhevonen eli Porre... Pörriäinen on ollut vain oma ihana itsensä. <3 Eilen kävimme 6 km ravimaaston täysikuun paisteessa iltamyöhällä. Oli todella kirkasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti