LISÄTIETOA:

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kenttätyöskentelypäivä

Kalilei lähtötunnelmissa 26.5.2012

Tänään, lauantaina, oli Kalileilla ohjelmassa kenttätyöskentelyä. Edellisten kertojen huonojen kouluratsastusfiiliksien vuoksi olin joutunut tekemään kohtalaisen rankkaa aivotyöskentelyä saadakseni hommiin parannusta. Videot eivät valehtele ja niiden avulla yritänkin saada korjattua parempaan suuntaan muutamia tärkeitä asioita.

Ratsastuksen aikana keskityin eniten ohjastuntumaan. Sen pitää olla tasainen ja tukeva, ei missään tapauksessa vuorotellen löysä ja taaksepäin kiskova. Ruuna edelleen puri hiukan oikealle kiinni, mutta muuten kulki huomattavasti rennommin ja pyöreämpänä kuin edellisillä parilla kerralla. Kiirettä sain pois tekemällä muutaman ravi-käynti- siirtymisen sekä pysähdyksiä. Myös laukassa muoto säilyi!

Oman istuntani yritin pitää vakaana ja ryhdikkäänä, taisin jopa hiukan onnistua siinä! Ratsastus sujui tällä kertaa hyvin ja olin oikein tyytyväinen! Ei Kalileista koskaan tule huikaisevan upeaa kouluratsua, mutta omalla tasollaan siitä saanee oikein kivan pelin, sitä kohden ainakin kovin tähdätään. Jopa niin kovin, että ensimmäiset aluekoulukisat on kalenteriin merkittynä. Hui. :D

Lopuksi pitää vielä lisätä tänne eräs video youtubesta. En myönnä olevani kovinkaan kovakätinen ratsastaja, mutta toisinaan pienen hermostumisen jälkeen olen nykäissyt ohjista aikasten terävästikin, maastossa kiihdyttävää hevosta olen joutunut repimään kaikilla voimillani ja maneesissa huonosti kääntyvää ratsua on käännetty ohjasta aina vain kovemmin ottein.
Näissä tilanteissa ei ole käynyt mielessä kovinkaan selvästi, että sattuuhan se tottakai hevosta! Miksi ei sattuisi? Metallinen kuolainen hakkaamassa hampaita vasten... Voi vain kuvitella omaan suuhunsa!

Varustehuoneen siivouksen yhteydessä tällä viikolla olen pyöritellyt kädessäni lyhytvartisia hackamoreja. Käytin niitä ensimmäisen hevoseni kanssa aikasten paljonkin (toimi sillä tammalla hyvin!), mutta jostain syystä sen jälkeen nämä "kuolaimet" ovat vain pölyttyneet naulakossa. Kalileille niitä hackamoreja pitää joku kerta kokeilla kentällä, voisi sopia sille!

Video lienee liioitellusti tehty, mutta eiköhän siihen jokin totuuden siemen ole piilotettuna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti