LISÄTIETOA:

maanantai 7. toukokuuta 2012

Voitto-varsa 3vee ja kolmas kerta ratsuna

Lauantaina kaikki hevoset saivat töistä vapaata. Meillä oli pihatalkoot kotona ja haravoimme seitsemän ihmisen voimalla tallipihan kesäkuntoon. Talven aikana pihalle putoilee kottikärryistä sekä olkea, että heinää, ja lumien sulamisen jälkeen kaikki kamaluus tietysti paljastuu. Yhteensä pihalta siivottiin n. 15 kottikärryllistä eli tavaraa kyllä oli... Nyt on taas siistiä! Kelpaa karistella uudestaan kotsuista korsia pihalle. :D
Sunnuntaina pakkasin ruskeat ruunat trailerin kyytiin ja päräytin lähitallin kentälle työskentelemään. Marjut tuli mukaan avuksi ja hän juoksutti Voitto-varsaa liinassa ensin hetken aikaa, jotta suurimmat pukitusenergiat pääsivät purkaantumaan.
Tämän jälkeen satula selkään ja ratsastaja kyytiin. Pienen hetken menimme Voiton kanssa Marjutin taluttamana, mutta kentän tyhjennyttyä päästimme varsan irti talutuksesta. Varsaa on ajettu lähes vuoden verran säännöllisesti eli sille on hyvin selvillä ääniavut sekä ohjasotteet. Mitään ongelmia ei tällä kolmannella(kaan) ratsastuskerralla ilmennyt, vaan nuorukainen liikkui kentällä käynnissä sekä ravissa erittäin nätisti! Varsinkin ravissa nuori herra yritti hakeutua jo muodontapaiseen tilaan! Kulkeehan tämä kärryjen edessäkin nenä nyökyssä, mutta aika vinhalle silti tuntui!Toisena ratsastusvuorossa oli hulmuharja-Kalilei. En edes muista milloin ruuna on viimeksi ollut kentällä, on siitä aikaa aikasten reippaasti. Kilikali on keskittynyt matkaratsastusjuttuihin ja Porre on käynyt yksinoikeudella maneesin pehmeillä puruilla liikkumassa.
Kalilei ei ollut läheskään parhaimmillaan eilen ja liikkui alakaula pullottaen liian korkeassa muodossa. Pää nyökki vuorotellen jokaiseen suuntaan ja ruunaskan olematon keskittymiskyky oli kohdistettuna aivan kaikkeen muuhun kuin työntekoon.
Lopulta, n. 40 minuutin työskentelyn jälkeen, sain ruunan ratsastettua kaulastaan pyöreämmäksi ja selästään rennoksi. Siihen olikin hyvä lopettaa hommat siltä kerralta. Nyt vain ahkeraa treeniä, jos ja kun ajattelin sitä kouluakin kisata tällä hevosvoimalla tällä kaudella.Ennen kentälle lähtöä olin käynyt Porren maastokävelyttämässä, mutta illalla vielä viimeiseksi pesin ja kiillotin vanhan papparaisen jalat sekä hännän.
Kuvassa Porre poseeraa, vihdoin käyttöön tulleen, uuden Eskadron- riimunsa kanssa. Tämän ostin Tampereen hevosmessuilta ja onneksi koko oli sopiva!! :)


Koska Voitto on hivenen erikoislaatuinen, piti sille tietysti ostaa omat Eskadronin suojat. ;)
Harmaat flexi-softit eteen ja matalat hivutussuojat taakse. Löysin nämä mukavaan hintaan käytettynä, ollut jalassa vain yhdet kisat ja naarmuja olematon määrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti