LISÄTIETOA:

maanantai 3. joulukuuta 2012

Pakkasta, poneja ja arvonnan tulos


Nyt se sitten tuli. Se talvi meinaan. Ensin tarvotaan kurassa ja ihmetellään lämmintä ilmaa ja sen jälkeen lähes sormia napsauttamalla tulee lunta taivaan täydeltä ja pakkasta on -20 astetta. Hyrrrrr. Mutta koska maalla on mukavaa eikä paksun villaturkin sisällä olevia kääpiöponejakaan palele, kävivät minikokoiset nuoret miehet tänään päiväkävelyllä. Molemmat olivat erittäin terhakkaina ja tärkeinä!

Miniponi ½ vee osaa hienosti kulkea talutettuna myös kotipihan ulkopuolella ja nyt ensimmäistä kertaa mietiskeltiin lisäksi tuntemuksia siitä, miten harjatessa seistään käytävällä sidottuna molemmilta sivuilta. Porkkanat tosin maistuivat niin hyvin, ettei lapsokainen edes huomannut tilanteessa mitään ihmeempää. Kaviotkin nousevat helposti ja kengittäjän lähiaikoina saapuessa on vuolun aika myös tällä ystävällä.

Miniponi 1 ½ vee kulki oman lenkkinsä suitset päässä ja uutena asiana olivat ohjat kiinni kuolaimissa, koska ohjasajoharjoituksien ensimmäinen osa oli tänään vuorossa. Molemmat miniponit on tarkoitus opettaa ajolle ja pikku hiljalleen olisi jo aika ottaa siihen suuntaan ensimmäiset askeleet. Vanhempi miniponi ei välittänyt ohjista kyljissään yhtään mitään ja ensi kerralla otetaan mukaan pidemmät ohjat ja kokeillaan jos taluttaja vierellä pystyisi hiukan löysäämään omasta narustaan.Tämä pihatossa asuva poniparivaljakko on muutenkin kohtalaisen hauskainen! Mitä huonompi keli, sen paremmat pidot! Perjantaina tuuli erittäin kovaa ja lunta tuli vaakatasossa, mutta ponit vaan villisti pukittelivat ympäri tarhaa ja sukeltelivat lumikasoihin. Samoin tänään, kun pakkasta oli se parikymmentä astetta, löytyi poneista sitä toivottua pörhäkkyyttä ja pientä "extra vaihdetta"! Talvikarva on molemmilla sitä luokkaa, ettei käynyt edes mielessä loimittaa (vaikka olisin kyllä halunnut nyt jo päästä kokeilemaan niitä ihania miniponitakkeja...).

Itsekin tarkeni talli- sekä pihahommissa oikein hyvin pilkkihaalarissa sekä ensikäytössä olleissa crocsin kuukengissä. Niistä olenkin muutaman sanasen höpissyt lokakuussa ja pelkkää peukkua pitää nyt niille antaa!Ai niin juu! Olikos täällä blogissa myös arvonta... Taisihan täällä ollakin!
Arvonta on nyt suoritettu kotimenetelmin: kirjoitin jokaisen osallistujan nimen paperille ja onnettarena toiminut avomies- Upi valikoi väärinpäin olleista nimilapuista voittajan.
VOITTAJA ON ..... TIDITIDDIDIII..... IIDA! Onneks olkoon! Iida saa kuluvan päivän aikana sähköpostia ja sen jälkeen posti kuljettaa Kingslandin t-paidan hänelle kotiin. Kiitos kaikille kisaan osallistuneille! Arvonnan yhteydessä olleisiin postausehdotuksiin syvennyn lähitulevaisuudessa ja toteutan niistä suurimman osan. Talliesittely varsinkin on jo pitkään ollut tekeillä, pitäisi vaan vihdoin saada se tehtyä loppuun!

2 kommenttia: