LISÄTIETOA:

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Hyvää laukkaa, jeeeee!!!

Ensimmäistä kertaa uuden opettajan silmien alla:
Maija Väinölän koulutreenit 14.4.2013

Meitä Kalilein kanssa pyydettiin mukaan lähitallin kentälle Maija Väinölän tunnille. Lähdettiin mieli avoimena katsomaan minkälaista treeniä luvassa olisi, opettaja ei ennestään ollut meille tuttu. Samalla tuli korkattua kentällä ratsastuskausikin! Keli oli lisäksi mitä mahtavin!



Aloitimme käynnissä ja kevyessä ravissa omatoimisesti, jotta Maija näki miten työskentelemme ja minkälaisia ratsumme ovat. Ensimmäisenä tehtävänä oli käynnissä kahdeksikko. Ympyrää vaihtaessa huolellinen suoristus ja pitkää sivua kohti ratsastus. Tehtävään lisättiin pian loiva väistö suoristuksesta uralle "uuteen suuntaan". Tämän jälkeen väistön jälkeen käynnissä voltti ja ravissa eteenpäin kohti ympyrän vaihtoa, suoristusta ja ravista suoraan uuteen väistöön sekä uuteen suuntaan.

Neuvonpitoa tallipojan kanssa.


Kalilein liikkumiseen oltiin pääosin tyytyväisiä, mutta omassa istunnassani oli taas (yllätys, yllätys) jonkun verrankin toivomisen varaa. Olen taas palannut perisynteihini, eli etukenoon, polvilla puristamiseen ja pohkeen heilumiseen. Jokainen johtuu toisesta ja loppua kohden sainkin pyrstön kunnolla penkkiin, takareiden tuella polvet irti satulan siivistä ja näin ollen myös pohkeet kiinni ja rauhoittumaan hevosen kylkiä vasten.

Laukassa menimme ympyrällä ilman mitään tehtävää. Kalilei on viime aikoina treenannut maneesikeikoilla laukkaa ja se näkyy! Tänään onnistui aivan huippu super hyvin laukat molempiin suuntiin!!!! Jeeeee!!! Mahtavaa!!!

Hyvästä laukkafiiliksestä johtuen seuraakin sitten laukkakuvien kuvaähky teille lukijoille!


Poistuu paikalta... ei poistu...



Lyhenee! ...ja on ohjista toispuolinen.

Tahdissa MARS! Takana Laura ja Knabe-poni.





Olen Kaltsuun todella, TODELLA, tyytyväinen! Rumasta ankanpoikasesta on kuoriutumassa joutsen. Olen hämmästyksestä aivan mykkänä, ei siitä järkkyrakenteisesta ravurin raadosta uskonut villeissä unelmissakaan saavansa näin mahtavaa harrasteystävää! Kalilei on vanha, mutta kehityskelpoinen. Toivottavasti samat sanat pätevät myös ratsastajaan, heh heh!

Tätä lisää, kiitos!




Mahtavasta kuvasaaliista SUPER JÄTTI SUURI KIITOS Satu Östermanille!!! 
Jos haluatte nähdä vielä lisää kuvia tältä päivältä: KLIKATKAA TÄSTÄ!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa kun mekin oikein edustetaan noissa kuvissa taustalla. Voi taivas :D t. Hirvikaula-ratsitunti kaverisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahahahahaaa, hyvin te sinne taustalle sovitte!! :D

      Poista
  2. Moi!
    Tosi yksinkertaisen kaunis ja täysin omaa laatuaan oleva blogi sulla! :--)

    Käyhän toki vilkaisemassa meidän blogia:
    http://sadetakinsuojassa.blogspot.fi/

    VastaaPoista