LISÄTIETOA:

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Laukkaaaaaa!

* * * Metsämäen raviradalla 9.7.2013 * * *


Tämä nykyinen puskaratsastaja lähti, kaveripyynnön saatuaan, Kalilein kanssa läheiselle raviradalle laukkaamaan. Oikein itsekin hämmästyin tätä tehokkaan treenaamisen hetkeä. Tänään ei käpsytelty metsän puskissa näkymättömissä vaan pistelimme häntä tuubilla ympäri rataa! Pv-herra kaipaili vetoapua hurjan jännälle ravibaanalle ja Kalilei hoiteli työtehtävänsä erinomaisen hyvin.
Tehtiin ihan kelpo treeni! Peilaten ainakin viimeisten parin kuukauden äärettömän laiskaan löysäilyyn. Alkukäyntiä tepsuttelimme n. 1,5 km - ravia 2 km - laukkaa 3 km - kävelyä 1 km - laukkaa 2 km - ravia 1 km ja loppukävelyt n. 1,5 km.

Kalileikin malttoi mennä nöpöhölkkää tyytyväisenä ja pätkittäin laukkakin oli suorastaan hallittua! Paikoitellen mentiinkin sitten ratsastajan pyynnöstä niin lujaa kuin nelivedosta lähti! Eikä mennyt edes kovaa! GPS- Garmin kertoi meille huippunopeudeksi 39,7 km/h. Eihän Kilkuttiina mennyt edes neljääkymppiä! Melkein voisin muutaman kolikon laittaa likoon sen puolesta, että vanhusputte- Porre 16 vee kerää enemmän nopeutta.


 Pojat pärskivät tyytyväisinä päästyään irroittelemaan kunnolla eikä väsykään painanut kavioiden pohjassa. Erittäin iloisia hummia ja iloisia ratsastajia! Oli tosi kivaa!

Pituutta treenille tuli 12,1 km ja keskinopeudeksi 11,8 km.


5 kommenttia:

 1. Voi, toi olisi niin kivaa!! Joku päivä ... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, taitaa olla unihiekkaa vielä silmissä, piti siis kirjoittaa, että joku päivä mekin saadaan aikaiseksi mennä :)

   Poista
  2. Tuo on aivan huippu kivaa!!! Hepat saavat kerrankin mennä niin paljon kuin töppösistä lähtee eikä tarvitse yhtään jarrutella tai pelätä mutkan takaa autoa vastaantulevaksi.
   Siinä saa samalla kunnon lihashuollot ja tulee avattua ilmatietkin. Lähtee rööreistä limat liikkeelle! :)

   Vitsit, miten hauskaa eilen olikaan!!!!

   Poista
 2. Minä olen mitannut omalle 16-v. vanhusputelleni huippunopeudeksi 54 km/h. Se oli jo aika haipakkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti!! Eilinen 40 km/h vauhti reippaaseen vastatuuleen sai jo vedet vuotamaan silmistä!

   ...ja aivan kuten epäilinkin, Kaltsun kiitolaukka ei mitään hurjan huimaa ollut. Pitänee tosin kokeilla tätä uudelleen myötätuuleen! Voidaan saada hiukan vielä parannettua "ennätystä"!

   Porrella olis hauska päästää myös laukkaamaan ja irroittelemaan radalle, mutta vanhus sanois sen jälkeen kyllä riks-raks ja poks ja olisi hajalla. Mites se sanonta meneekään: itku pitkästä ilosta? :P

   Poista