LISÄTIETOA:

torstai 1. elokuuta 2013

Haaveillaan

* * * "Kirjotappa postaus Voiton tulevaisuudesta, tuleeko siitä koulu, este, kenttä vai matkaratsu! :) "
Toivoi Terhi hetki sitten ja nyt pyyntöön vastataan! * * *

Voitto kesä 2013, kuva: Jaana Vuola

Mikä Voitosta on tulossa "isona"? En tiedä. Mutta se mitä siitä haluaisin, sen tiedän! Sanoin jo kevällä 2011 tätä hevosen ostaessani, että tämän kanssa starttaan vielä jonain päivänä suomenhevosten SM- koulukisoissa. Eihän 2-vuotiaaksi kääntyneestä honkkelista kottikärryn mallisesta rimppakintusta voi varmaksi sanoa, että mitä se on 3, 5 tai vaikkapa sitten 10 vuoden päästä, mutta jonkunlainen vahva toive sentään oli jo mahdollista ilmoille heittää.

Voittoa lähes 2,5 vuotta ruokkineena, liikuttaneena ja kasvua seuranneena on melkeinpä pakko todeta, että tällä hetkellä näyttää siltä, että tämän hevosen vahvuus on kuitenkin estepuolella. Ruunalla on rytmiä, estesilmää, ponnua ja hyvää tekniikkaa! Mutta en ole esteratsastaja, en yhtään... Kouluratsun haluan!

Mites matkakisat? Sitä lajia ei ole suunnitelmissa treenata tai kilpailla tämän kanssa. Maastoillaan tietysti kärryin ja ratsain paljon, mutta lajikohtaista treeniä emme tee. Alkuvuonna sanoin, että tänä vuonna Voitto starttaa tallikaveri- issikan seurassa 15 km mr-luokan. Tässä sitä kuitenkin ollaan, elokuun ensimmäisessä päivässä, eikä tämä mr-kisastartti tule toteutumaan loppuvuoden aikana. Ehkäpä ensi vuonna. Tai sitä seuraavana. Tai ei ehkä koskaan. Sama kenttäkisojen kanssa, en sano "ei koskaan", totean vain "katsellaan".

Voiton isä Sumiainen ja Helkky Pakarinen 19.06.2011 Jyväskylässä kauden kahdettatoista
kansallista kisasijoitusta metsästämässä. Kuvaaja Krista Heikkilä.

Koska tavoitteita pitää aina olla, olen itsekin sellaisen asettanut. Väliportaita on matkalle tulossa kymmenittäin, mutta pyramidin huipulla komeilee se jo alussa mainittu SM-koulukisaosallistuminen. Sinne me olemme menossa, minä ja Voitto, yhdessä.


Haaveeni ovat suuria satuja,
tarinoita huomisen hienoista hetkistä
Sinä satuihin uskot ja ne heräävät henkiin.
Haaveeni ovat suuria satuja,
tarinoita tulevista totuuden hetkistä
Sinä satuihin uskot ja ne heräävät henkiin.

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Voiko tästä siis päätellä että aijot Voiton pitää itselläsi? Jos asia on näin, niin pakko sanoa että teit mun mielestä oikean päätöksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä voi päätellä ainakin sen, että ruuna toistaiseksi pysyy muonavahvuudessa. ;)

   Poista
  2. Kuulostaa järkiratkaisulta! ;)

   Poista