LISÄTIETOA:

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

CSI Auran tutkimuksia, osa 2

* * * Torstain touhuja * * *

Eräs nuori mies, mr. Upi, saapuu autollaan Tarulandiaan torstai-illalla kymmenen aikoihin ja kohtaa tyrmäävän näyn auton valokiilassa. Hän harppoo taloon sisälle ja huhuilee heti eteisestä Neiti Tallinpitäjälle "Tule katsomaan mitä täällä pihalla on!" Neiti Tallinpitäjä löhöää villapeiton alla sohvalla lehti kaverina ja muksu kainalossaan eikä ole kovinkaan innokas siirtymään minnekään. 

Mr. Upin kehotukset ovat kuitenkin sen verran tehokkaat, että Neiti Tallinpitäjä nousee, tepastelee ikkunaan ja mitä siellä näkeekään.. Pihalla on jotain sellaista mikä sinne ei todellakaan kuulu!


Häh?! Siis mitä?! Me väärässä paikassa?
CSI Aura ottaa tapauksen heti tutkintaan. On selvää, että "miksi" -kysymykseen on tällä kertaa helpoin vastata. Koska kyseessä ovat Suomenhevonen -rotua edustavat yksilöt, on motiivina tietysti RUOKA. Saattaa olla, että näillä ahneilla kaviokkailla oli tarhassa olevasta slowfeeding -heinäverkosta korret ehtymässä ja ne olivat halunneet siirtyä pihan heinäpaalille mielessään fastfeeding.


"Missä" -kysymykseen on myös nopeasti löydettävissä vastaus vilkaisemalla ympärilleen. Tarulandian asuinrakennuksen seinustoilla ja pitkin pihaa on helposti havaittavissa isojen hokkikenkien jälkiä. Jos nämä teosta kiinnijääneet yrittivät olla huomaamattomia liikkeissään, epäonnistuivat ne täysin!

Tärkeimmät tiedot ovat vielä selvittämättä: "miten" ja "kuka". CSI Aura kuulustelee Neiti Tallinpitäjää tiukoilla kysymyksillä ja hiillostaa yksityiskohdilla. Pieniä tiedonmurusia yhdistelemällä vastaus molempiin arvoituksiin saadaan pienen hetken kuluttua.


8.11.2012

Neiti Tallinpitäjän kertoman perusteella voidaan juttu saattaa päätökseen. Tarinan pääpahis on 4-vuotias suomenhevosruuna, kutsumanimeltään Voitto, joka on todistettavasti toisen kerran avannut tarhan portin kahvoista turpaansa käyttäen.

CSI Aura suosittelee lämpimästi Neiti Tallinpitäjälle kuulolaitteen ostoa. Olisi hyvä havahtua kahden sotanorsu -kokoluokkaa olevan hevosen rymistelyyn seinän takana tai ikkunoiden kolisteluun nenällä...

Yksi asia jäi kuitenkin lopultakin mysteeriksi. Miten riisuuntua keskelle pihaa loimesta niin että se jää täysin ehjäksi?

Case Closed.

(Jäikö osa 1 lukematta? Löydät sen täältä.)

12 kommenttia:

 1. Sun hevosilla on niin mukava tallinpitäjä, että ne uskaltaa käyttää omia hoksottomiaan ja kokeilla taitojaan. Että nuo suokit on niin mukavia eikä mitää poropeukaloita. Taitoakin löytyy. Voit sitten opettaa seuraavaksi menemään takaisin tarhaan, ja sulkemaan ne portit. Säästyy sinultakin se vaiva, että joudut menemään ulos mukavan viltin alta. Ja nyt kun osaavat niin nätisti riisua loimenkin, niin oppivat yhtä sujuvasti pukemaankin sen itse.

  Seuraavaksi alatkin sitten pitämään tallinpitäjille kurssia, miten helpottaa loimi- ja ruokintarumbaa. Kun hevoset tekee itse, säästyy aikaa ja tallinpitäjän selkää.

  Hauska kirjoitus, ovat kyllä aitoja suokkeja. Näitä lisää ja toivottavasti heppojen opit eivät jää tähän, mielellään näitä lukee, tulee ihan hyvä mieli, miten viisas se suomenhevonen on ja huumorintajuinen. Voin vielä kuvitella sen ilmeen kun jäävät itseteosta tai siis opiskelusta kiinni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihihiii, kiitos mukavasta kommentistasi! Ihania ajatuksia!!! :) :) :)

   Kiva, että kirjoitukseni oli mieleinen ja lisää on toiveissa. Katsotaan mitä nämä keksivät seuraavaksi... :D

   Poista
 2. Hihihi....sitä mäkin oon joskus ihmetellyt, miten ne riisuutuu loimesta niin että se ei edes mene rikki. On noilla hauskaa kun juonivat Neiti Tallinpitäjän päänmenoks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan heinän väheneminen verkossa on se suurin innostus uusiin kujeisiin. Ahneet porsaat. :D

   Poista
 3. Ossi löyty myös kesällä ihan nakuna laitumelta, se oli stripannut itseltään pois sekä ihottumaloimen, että riimun. Pienen pieni reikä löyty loimesta, vaikka odotin löytäväni sen 10cm palasina. En ymmärrä miten sellaisesta makkarankuoresta pääsee ulos vain pienen pienellä reiällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisen tavallisen sadeloimen mää vielä jotenkin ymmärrän, mutta että ihottumaloimesta?! Wau!! Sehän on sellainen spändexi-kuori, että saa olla todella taidokas saadakseen sen ihmisvoimin edes sen karvaooppelin päälle! :D

   Poista
 4. Haha ihan huikeita! :D On ne putet vaan velmuja olentoja, elämä ilman suomenhevosta ei ole elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa!
   "elämä ilman suomenhevosta ei ole elämää!" Vaikea kuvitella itsellenikään muuta rotua enää!

   Poista
 5. Meillä myös suokkiruuna on kerran riisuutunut sadeloimestaan niin, että loimi oli täysin ehjä (hyvä kun ei oltu vielä viikattukin nätisti). Siinä oli ristivyöt, jalkaremmit ja kaikki o_O Ei ymmärrä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näitä aina voi ymmärtää, ei yhtään mitenkään! :P

   Poista
 6. Meillä myös suokkineiti 5v. taitaa tuon portin avaamisen porttikahvoja käyttämällä niin näppärästi että jouduttiin ne kokonaan ottamaan pois. Nyt sitten aina saa napsautella sähköä päälle ja pois siksi aikaa että sitoo aitanauhan kiinni.. Ja voi kuinka raivostuttavaa kun joka ikinen kerta kun hevosta menee hakemaan huomaa vasta viimeisellä tarhalla että sähkö jäi nyt päälle, ainakin saa itse liikuntaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Voitto on tämän reissun jälkeen (*kop kop*) pysynyt taas aitojen sisäpuolella. Ei ole availlut itse kahvoista porttia. En tiedä minkä viritelmän itse keksisin, jos pitäisi kahvat ottaa pois.

   Itseasiassa en ole nyt laiskuuttani ollenkaan pitänyt sähköä päällä tarhojen aidoissa. Helpompi heittää heiniä aidan yli ja pujotella lankojen välistä, kun ei tarvitse pelätä saavansa iskuja. :P

   Poista