LISÄTIETOA:

torstai 21. toukokuuta 2015

Kesän tuntua


Se olis kesä. Tai ainakin melkein-kesä.  Mää alan olla aikas vakuuttunut, että pikku hiljalleen vois uskaltua jättämään pipon sisätiloihin mennessään tallihommiin ja vaihtaa toppatumput ohuempiin hanskoihin. Toppatakkia en kyllä pakkaa mihinkään. Sitä tarvitaan kuitenkin tämän Suomen vähälumisen kesän aikana.


Mutapeltosuokit ovat saaneet luvan siirtyä tarhastaan mutustelemaan tarhojen välejä siistiksi. Eipä siellä paljoa mitään kaluttavaa ole, mutta hieman ajanvietettä Neiti Tallinpitäjän odottelun ajaksi sentään. Tarttis aidata pieni lohko naapurin tontilta pojille syötäväksi, mutta kun tarttis niin paljon kaikkea muutakin. Jos huomenna ehtis.

Yks vihreä pienimies, kaks mutapeltosuokkia ja yksi hölmö tallikissa.Täällä on tapahtunut todella outoja juttuja jo pari viikkoa! Suomenhevoset Pörri ja Vode ovat alkaneet rapsutella toisiaan! Yhteistarhausta on takana lähemmäs KAKSI VUOTTA ja nyt ruunat koskevat toisiinsa. Mikään muu ei ole muuttunut kuin heinäruokinnan sijoituspaikka. Ennen laitoin heinät aina heinäkaukaloon ja nyt olen jonkun aikaa vipannut läjän hieka-alueelle valtoimenaan. 

Heinähävikki on vähentynyt huomattavasti. Eihän se heinä siellä kaukalossa pysy, joten se on talloutunut kuraan. Lienevätkö hevoset nyt vähemmän nälkäisiä tai saavatko vain toteuttaa itseään paremmin? En tiedä, mutta paljon läheisempää ja tyytyväisempää sakkia asustelee nyt suomenhevosten tarhassa!


Miniponitkin ovat saaneet ulkoiluluvan. Kääpiöt asustelivat viikon verran karsinassa karkailtuaan jatkuvasti tarhasta ja ulkoilivat vain tarkan katseen alla jonkun aikaa. Nyt on väliaikainen laidun karvapalloille tehty ja aidassakin lienee sähköä sen verran kulkemassa, että uskalsin jopa jättää orhit yöksi ulos. Saas nähdä, mistä aamulla nuoret herrat löydän...


Tiedättekös muuten mitä? Huomenna on Maijan ja Voiton ensimmäiset treenit sairastauon jälkeen! Jännää!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti