LISÄTIETOA:

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Miks päivittelet blogia niin harvoin nykyään?

Kraaps kraaps 1.5.2015

Anonyymi- lukija lähestyi muutama päivä sitten otsikon mukaisella kommentilla. Olen pahoillani, että blogi on jo viikkoja viettänyt totaallista hiljaiseloa. Syitähän on monia. Vanha rintamamiestalo, työt kaupungissa 40 km päässä kotoa, pakolliset pihahommat, hevosten päivittäinen hoito, super-tehotuho-ikäinen lapsi, suuri univelka ja valtavan pitkä rästityölista. Näin vaikka muutaman syyn mainitakseni. Toivottavasti tämä tästä taas hieman rauhoittuu ja aikaa on istahtaa koneen eteen blogin päivitykseenkin.

Ponioripäivähöpinät ovat rästissä - tiedän! Paljon muutakin on kerrottavaksi, mutta aloitetaan nyt viime kuukauden kululaskelmasta.

* * *


Mitä hevosen pitäminen maksaa kotitallissa: Huhtikuu

Faktatietoa sisältävä laskelma kotitallin pyörittämisestä kahdella hevosella ja kahdella ponilla.
Osa 4/12: Huhtikuu.

- Heinä: koko porukalle 4 paalia / kk = 228 €
- Kaura: 44€  (75 l tynnyri x 7 kpl x 0,604 kg/l x 0,14 €/kg)
- Maneesimaksut: 18 €
- Voiton ratsutukset ammattilaisella: 50 €
- Diesel-kulut trailerinvedosta: yhteensä 230 km = n. 40 €
- Voiton hieronta: 40 €
- Voitolle Metacam- tulehduskipulääkepullo: 58 €
- Miniponin ilmottautumismaksu elokuun kv- näyttelyyn: 55 €
(tämä unohtui maaliskuulta!)
- Hurmaksen match show- osallistuminen: 18 €- Porren ontuman selvittelyä kengittäjän kanssa: 15 €

YHTEENSÄ: 566 €


(Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu jäte-, vesi- ja sähkökuluja. Kuluja ei myöskään ole tasattu kuukausittain, vaan ne ilmoitetaan sen kuukauden kohdalla, jolloin raha vaihtaa omistajaa. Tästä poikkeuksena heinät, koska ne on ostettu jo syksyllä koko talven tarpeiksi. Myöskään auton kuluja ei trailerinvetoon käytettyjen dieseleiden lisäksi ole huomioitu. Täällä periferiassa on jokatapauksessa pakko olla auto - oli hevosia tai ei.) 

2 kommenttia:

 1. Tuttua tuo pikkutuholais-asia. Itsellä myös meinaa olla bloginkirjoittamisaika jo vähän kortilla, vaikka kotona olenkin (paitsi niinä päivinä, kun on kakkostyö) suuren osan päivästä. Herra neljävee on aika vauhdikkaassa iässä eikä paljon ehditä kyllä tuumia, että mitäs sitten tehtäis. :D Ei oteta stressiä blogista, sillä bloginhan pitää tuoda iloa tai hyötyä elämään eikä lisästressiä. :)

  Iloista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra neljävee kuulostaa just tällä hetkellä kovasti helpolle mr. 1,5 veen kanssa eläessä. Tai ainakin toivon, ettei kolmen vuoden päästä lapsi kiipeile pöydillä jatkuvasti, kaipaa aivan jatkuvaa katseen alla olemista eikä herää kahta kertaa öisin. :D noin muutaman mainitakseni.

   Mää tykkään päivittää tätä, mutta se on kovin hankalaa jos nukahtaa koneen ääreen sormet näppäimillä. :D Toinen ongelma yrittää olla läppäri, minne ei enää mahdu tyhjentämään kameran muistikortilta kuvia. Ehkä tämä tästä taas. Ainakin kovasti uskon ja toivon. :D

   Ihanaa kevättä sinne myös!!

   Poista