LISÄTIETOA:

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Maneesikeikka

TORSTAINA olivat sekä Porre että Kalilei maneesilla koulutreeneissä.

KALILEI:

Kalilein kanssa tein itsekseni, alkukävelyttelyn jälkeen, reilun puolen tunnin kevyen perusratsastuksen. Ruuna oli (tapansa mukaan) erittäin vauhdikkaalla tuulella ja yritti aina tilaisuuden tullen kiihdytellä lisää vauhtia. Pienen lisähaasteen Kalilein (muutenkin huonolle) keskittymiselle toi maneesissa samaan aikaan ollut 4-vuotias sh-ori. Kilikali sivusilmällä katseli lähes tauotta toista hevosta ja työhön syventyminen oli sen mukaista.

Ravissa teimme loivaa avotaivutusta pitkää sivua pitkin ja meni jopa ihan kivasti!
Laukka onnistui myös hyvin! Ratsastin isoa keskiympyrää ja tein ympyrälle yhden tai kaksi siirtymistä käyntiin ja käynnistä laukkaan. Ruuna malttoi jäädä odottelemaan pidätteitä ja laukka pysyi kasassa. Eivät siirtymiset mitään kouluradalle kelpaavia olleet, mutta haluttu reaktio tuli molempiin suuntiin eli kaasu ja jarru olivat käytettävissä.

Toisinaan on tuntunut, ettei tuon hevosen koulutustaso etene yhtään mihinkään ja samojen ongelmien kanssa painitaan kerrasta toiseen. Kuitenkin on pakko myöntää, kun katsoo kuukausia taaksepäin, että ehkä pienen pieniä edistysaskeleita on sittenkin tullut.

PORRE:

Porren kanssa harjoittelimme Maijan valvovan silmän alla pikkuisen "korkeampaa" koulua. :)
Aloitimme käyntiväistöillä (vasemmalle vaikeaa, oikealle helppoa) ja jatkoimme ravikeventelyn jälkeen raviväistöillä. Oli VAIKEAA! Miten voi olla niin hankalaa samaan aikaan katsoa oikeaan suuntaan, pitää jalkojaan informatiivisessa asennossa, asettaa hevosta haluttuun asentoon, säilyttää tuntuma sekä hevosen muoto ja olla vielä könöttämättä siellä satulassa?! Ei siis oikein onnistuneet raviväistöt. Välillä tuntui, että hetkittäin menee ihan ok ja samaan aikaan Maija huutaa "MITÄ SÄÄ TEET?!?!!" Eli eipä silloinkaan mennyt kovin vahvasti. Porrehan nämä jutut osaa, ratsastaja pisti vaan taas niin paljon vastaan ettei hevonen kaikkea pystynyt pelastamaan. Treenit jatkuu, tässä onkin kova pala purtavaksi!

Laukkaa menimme ympyrällä. Hallittu nosto avoimessa muodossa (Porre tykkää jäädä helposti pakettimuotoon hivenen kuolaimen alle), laukkaa kierros - puolitoista ja siirtyminen raviin ilman ohjan tukea. Viime viikkoa huomattavasti paremmin jatkoi reippaasti siirtymän jälkeen eteenpäin! Muutenkin liike oli laadukkaampaa verrattuna edellisiin treeneihin. Tässä kohtaa ilmeisestikin maneesin pohjan kunto korostuu. Tämän kertaisen treenimaneesin pohja oli (tai on aina) erinomaisen hyvä!

Pörri oli koko treenin ajan mukavan pirteä ja reipas liikkumaan. Jokainen valmennus tuon hevosen kanssa on pelkkää juhlaa! Hyvin koulutettua, laadukasta, avuille kevyttä ja täysin työhönsä keskittyvää hevosta on nautinto ratsastaa! Välillä tämäkin kostautuu ns. matkustamisena. Olen tyytyväinen hevosen eteenpäin puksuttamiseen tasaisessa muodossa ja unohdan täysin herätellä hevosen kuulolle ja valmistella seuraavaa tehtävää varten.

Kova innostus olisi Porren kanssa startata vuoden tauon jälkeen kisakentillä. Maneesikisoihin on turha lähteä Porren mahdollisten kyttäilyiden takia, joten hiukan aikaa taidan vielä joutua malttamaan. Peukut vaan kovasti pystyyn, että vanha papparainen pysyy treeni- ja kisakunnossa ilman uusia vammoja!! :)

Maija ja Porre 2.4.2010
Kuvasta KIITOS Henni-Leena Helenius!

PERJANTAINA kävi kengittäjä ja uusin lyhennetyin kavioin on mukava taas kirmailla Porren, Kalilein, Voiton sekä minishettisorhi- Pollen.

Kolmen likan voimin jatkui myös loputtomalta tuntuva kakkaralli. Päivän saldo oli 25 kotsullista siivottua tavaraa tarhoista!! Täytyy oikein julkinen ISO KIITOS antaa avusta tallilaisille Sadulle sekä Marjutille!!! :)

1 kommentti:

  1. Iso kiitos kakkamasiinoille että mahdollistavat tuonkin mukavan puuhastelun <3

    VastaaPoista