LISÄTIETOA:

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Loimihaan loikissa aluekouluki(u)saamista 25.8.2012

Koska tänään ei ollut kisoissa mitään hyvää, mahtavaa tai edes fantastista, 
kuvitan jutun viime kisojen (Wiurila 5.8.) otoksella. Edes siinä meno näyttää kouluratsastukselta.


Loimihaan suomenhevosaluekisoissa starttasimme Porren kanssa luokan He B:3 2009. Verkassa sain Porren kohtuu kivan tuntuiseksi, vaikkakin hiukan tahmeasti ruuna eteni. Radalla kaikki meni kuitenkin todella, TODELLA, surkeasti! Tuloshan sen jo kertoo: 52,727 % ja sija 36/36. 
"Onneksi" olin aivan yksin, ilman avustajia, reissussa. Ei löydy siis minkäänlaisia kuva- tai videotodisteita tästä karmeasta radasta. Ratakin oli piilossa maneesin takana, katsojia taisi olla peräti NOLLA. Tänään ei ollut meidän päivä.

Mikä oli pielessä?  
- Oliko kisaradan pohja hevosen mielestä huono? Pohja oli kova ja kalteva eri suuntiin, ei kuitenkaan mikään mahdoton. Hokitkin oli alla, eikä ollut ainakaan liukasta kuivan kelin takia.
- Miksi radalla hevonen oli totaallisen tahmea? Pelkkää rikkoa rikon perään? Kävin ennen verkkakentälle menoa kävelemässä harjoitus-/ajorataa ympäri lämmitykseksi, siellä Porre oli reipas. Myös kisastartin jälkeen kiersin muutaman kierroksen kävellen loppuverkaksi harjoitusraviradalla, myös silloin askel oli vetävä ja innokas.
- Miksi ratsastaja ei saa mitään kontaktia ratsuunsa radalla? Olen nyt treenannut viime aikoina sekä Porrella että Kalileilla ahkerasti parempaa istuntaa ja ratsastusta, silti menee tulokset vain alaspäin.
- Mikä hevosen terveystilassa on vialla? Porre ei radalla liikkunut aivan satahyvin varmaan pohjan takia, mutta kuitenkaan eläinlääkärit eivät ole löytäneet hevosesta mitään korjattavaa tämän(kään) kevään aikana.

Mutta jos joku on varmaa, niin se että nämä olivat Porren viimeiset aluekoulukisat. PISTE.
Allaolevista Kipan tiedoista voitte todeta saman kuin minä; nämä olivat alimmat saamamme koulupisteet koskaan! Kisatuloksia löytyy meiltä myös vuodelta 2009, ne rajasin pois. Sielläkään ei kuitenkaan ollut tällaista pohjamutasuoritusta. Huoh.


2 kommenttia:

  1. No ei varmaan lohduta, mutta aina ei voi onnistua! :)

    Voisiko vika olla Porren "korvien välissä", siis jos sitä ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta!? Veikkaan että olet itsekkin rennompi verkassa/kisojen jälkeen niin askelkin on heposella rennompi. En tarkoita että jännittäisit mutta kenties ratsastat jotenkin jämäkämmin?
    Nämä on vain minun mietteitä tekstejäsi lukiessa. :) Itsehhän en ole koskaan kilpaillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tosiaan olla, että ruunaa ei vaan kiinnosta? Mutta epäilen paljon enemmän vikaa siellä satulan päällä kuitenkin. Olen viimeiset yli 10 vuotta kisannut puol-ahkerasti (lähinnä koulua) seura- ja aluetasolla ja olettanut edistyneeni ratsastajana edes hiukan. Taitaapi olla väärä luulo, arg!!

      Harmittaa vaan niin paljon kamalasti. Tarttis keksiä mitä siellä radalla tapahtuu. Seuraavat kisat piperrän Kalilein kanssa. Jos silloin menee asiallisesti, ei koko vika voi olla enää penkin yläpuolella.

      Poista