LISÄTIETOA:

lauantai 24. marraskuuta 2012

Slowfeeding - nyt se on tulossa meillekin


Kesällä on oikeastaan kaikki helppoa ja kivaa - esimerkiksi heinät pysyvät hienosti kaukaloissaan eikä heinähävikkiä juurikaan ole kuivan maan takia. Meillä on kuormalavoista tehdyt siirrettävät heinäastiat kaikissa tarhoissa ja nämä ovat olleet oikein hyvät käytössä! Helpot tehdä, kestävät, siirrettävät ja bonuksena myös huippuhalvat.


Syksyn ja "talven" kurakeleillä heinän likastuminen ja talloutuminen on kuitenkin aikasmoisen paha ongelma kaukaloista huolimatta. Heinää sotkeutuu kuraan suuret määrät ja hävikki on valtavaa, suoraan sanoen menee siis rahaa aivan hukkaan. Hevoset pöyhivät heiniä aikasten railakkaastikin välillä laitojen yli (parhaat korret ovat mukamas aina alimpana) ja toisinaan sapuskaa nyhdetään myös poikkipuiden välistä. Meillä syötetään heinää hyvinkin reilusti, oikeastaan niin paljon vain kun hevoset haluavat, joten tuntuu siltä että pojat ovat ruuan suhteen aikasten huolettomia...

Olen nyt tilannut meille ison slow feeding -verkon kahden suomenhevosen ja minishettiksen tarhaan ja katson, jos tämä olisi apuna tähän heinäongelmaan. Yhtään en myöskään laita pahakseni, jos tuolla porukalla pysyisi linjat kunnossa eivätkä ne talven helpomman liikutusjakson aikana tursua ja pursua muodottomaksi.

Heinäverkon toimitus kestänee jonkun aikaa, joten nyt odottelen innolla postia saapuvaksi ja sen jälkeen jatkoa tähän asiaan on luvassa!

4 kommenttia:

  1. Hööksiltä saa näemmä taas niitä pienempiä alle 20e.. Tilasin yhden ja aion tehdä siihen itse pieniä vahvistuksia ja kokeilla sen jälkeen, että sopiiko meille = mahtuuko astiaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sää olet kyllä sellainen tyyppi, että ilman sunkaltaisia shoppailuhulluja heräteostoksen tekijöitä olisi monen monta verkkokauppaa konkurssissa!!! :D

      Poista
  2. Heips! Miten teillä on sujunut tämän verkkoratkaisun kanssa? Meillä on pohdinnassa, josko kolmen suursyömärin hotkimista saisi verkolla hidastettua ja vatsan kasvua rajoitettua ;)

    -Tinnu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verkko on yhä ja edelleen käyttämättömänä paketissaan, hih hih. Lumien tultua heinähävikki on aivan olematonta maan ollessa jäässä, joten en ole vielä verkkoa viritellyt. Keväällä kura-ajan taas tullessa "iloksemme", pääsee verkko tositoimiin. Meillä ei siis ollut lihominen ongelmana, vaan hevosten heinän sotkeminen mutaan.
      Keväällä tulossa vasta ensimmäiset käyttökokemukset.

      Poista