LISÄTIETOA:

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Hei hei, laatuarvostelukarsinnat.

* * * Valitettavasti aina ei mene asiat kuten haluaisi * * *

Tavoite: 4-vuotiasta Voittoa on treenattu viime syksynä ja tämän vuoden keväällä ammattiratsuttaja Maijan avulla kohti laatuarvostelukarsintoja. Suomenhevosten laatuarvostelukarsinnat järjestetään Ypäjällä 16.5.2013.

Vastoinkäyminen: Huhtikuun puolivälissä ruuna liikkuu maneesissa kerran hivenen huonosti ja pari päivää myöhemmin ontuu jo kunnolla. Toisessa takajalassa on jänispattialueella selvää turvotusta sekä lämpöä. Treenit päättyvät tähän ja vaihtuvat kävelyyn ja kylmäykseen.

Klinikkareissu 25.4.: Voitto viety klinikalle tutkimuksiin. Oikeassa takajalassa todetaan koukistajajännealueen yläosan tulehdusreaktio. Alkuvuonna tehdystä jänispattien poltosta on seurannut ikävä jälkivaiva, vaikka aluksi parantuminen vaikutti erittäinkin hyvältä ja treenissä ehdittiin olla jo pidemmän aikaa.
Hoidoksi määrättiin antibioottia, tulehduskipulääkekuuri, kävelyä ja ahkeraa kylmäystä.

Jänispattialue 25.4.2013 - tulehduspaikkaa ei tarvinne arvailla?

Klinikkareissu 8.5.: Kontrollikäynnillä klinikalla jalka näyttää jo huomattavasti paremmalta sekä uudella ultrauksella varmistetaan jänteiden olevan terveet. Laatuarvostelukarsinnoille näytetään vihreää valoa, mikäli hevonen liikkuu ratsainkin hyvin.

Viimeistelyt 13.5.: Maija ratsasti Voitolla maanantaina vielä kerran ennen torstain laatuarvostelu-esiintymistä. Oli suuri pettymys todeta, ettei hevonen pystynyt esittämään parastaan eikä liike ollut aivan priimaa kaikissa siirtymisissä.

Lopputulos: Pitää niellä harmistus ja todeta, että ei tullut meidän kohdalla laatuarvostelukarsintoja tänä vuonna. Hevosta ei missään tapauksessa viedä puolikuntoisena näytille ja vaadita siltä sellaista, mitä se ei nyt terveytensä puolesta voi suorittaa. Voitolla alkoi nyt kuukauden - parin kesäloma. Jätkä pääsee kohta laitumelle ja kaivellaan se sieltä sitten sivistyksen pariin myöhemmin. Mihis tässä kiire olisi, valmiissa maailmassa.

* * *

Loppuun vielä pieni huumorivideo. Hevosen lääkitsemistä pidetään yleisesti hivenen hankalana, mutta Voitto näyttää Metacam- ruiskun kanssa, miten nautinnollista litkun saaminen voi olla. Jopa niin nautinnollista, että keskittyessäni kameraan, nulikka pääsee puremaan ruiskun poikki. Hups.


10 kommenttia:

 1. voi harmi! hieno asenne sinulla kuitenkin myös vastoinkäymisissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tässä paljoa parku auta, katse vain kohti uusia haasteita. Tämä on vain yksi päivä hevosen elämässä ja kisoja tulee uusia. :)

   Tottakai harmittaa paljon, mutta joskus on vain asioita mihin itse ei voi vaikuttaa.

   Eteenpäin, sanoi mummo lumessa!

   Poista
 2. Harmillista, mutta toivottavasti heppa nyt tulee pitkällä levolla ihan kuntoon! Ja kiva huomata, että on muitakin helppoja lääkittäviä hevosia kuin omani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulee kuntoon, onneksi siitä ei tarvitse huolehtia! :)

   Poista
 3. Voi että :( Harmi juttu, Voitto näytti niin hienolta!

  VastaaPoista
 4. Voi surku :( Noin komeaa poikaa ois ollut hienoa päästä näyttämään mut ehtiihän sitä myöhemminkin sentään. Pääasia et tervehtyy ja palaa radoille entistä ehompana! Hienosti Voitto ottaa lääkkeen, mä yllätyin ihan kun tossa syksyllä Veller raspattiin ilman rauhoitusta :D Kiilat vaan suuhun ja raspi perässä. Ja takaset myös kengitetään jo ilman rauhotusta :) Ehkä siitäki vielä hevonen tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mielellänihän olisin Voiton näytille vienyt! Optimistisena ihmisenä ilmoitinkin ruunan mukaan, vaikka vielä ilmottautumispäivänä ei varmaksi tiennyt mistään mitään.

   Kyllä Velleristä vielä järkevä hevonen tulee! Onhan se kehittynyt koko ajan! :)

   Poista
 5. Harmillisia uutisia, mutta toivottavasti poika palaa laitumelta entistä ehompana. En voinut katsoa nauramatta tuota videota, puolet ruutasta katosi alta aikayksikön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voittis pääsi pikkasen yllättämään ja sinne meni se ruisku, hupsis... :D

   Kerran kuukauden parin päästä, palaako nuorukainen laitumelta entistäkin parempana vai saanko sitä ylipäätään enää sieltä kiinni. Heh heh. :D

   Poista