LISÄTIETOA:

perjantai 3. toukokuuta 2013

Hiitillä!

Toteutin "uhkaukseni" ja kärräsin Kalilein Vapun kunniaksi Metsämäen raviradalle pistelemään töppöstä toisen eteen! Vauhtia riitti, mutta hienosti pyöri myös laukka...

Alkulämmitelyn jälkeen teimme Kalilein kanssa hivenen alle 2.00-vauhtisen 2100 metrin ravihiitin. Kaarteet olivat vaikeita, mutta tuollaisen hitaan suomenhevosen hiittivauhdin pystyi ruuna pitämään koko matkan aivan leikitellen ja tuli "loppusuoraa" vauhtia kirien vielä helposti.

Posiitivista: vauhti, kunto kohdallaan, erittäin nopea palautuminen, lähti limatkin rööreistä liikkelle.

Negatiivista: etupää ei ehdi takapään alta pois (= kurvissa köpöravia ja laukkaa), 2.00-vauhdista on valovuosi Kalilein 1.32- vauhtiseen koelähtövaatimukseen.

Meillä oli molemmilla oikein kivaa, joten ei huono reissu!!!
Kuvista KIITOS Tiinalle!

Katoksilla. Kohta mennään!

Alkuverkkaa, ruuna oikein menomonona!


Tässä kuvassa pitäisi olla ravia.
(juuuu, hienolta näyttää laukka!)
6 kommenttia:

 1. Ja Kaltsu taas niin elementissään! :)
  -H

  VastaaPoista
 2. ".... 2.00-vauhdista on valovuosi Kalilein 1.32- vauhtiseen koelähtövaatimukseen." WTF! Ei ymmärrä mutta Kaltsu on hienossa kunnossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin helppoa ravikieltä: Hevoselta menee yhden kierroksen (1000 m = 1 km) kiertämiseen aikaa 2 minuuttia. Jotta Kalilei saisi ravikilpailuoikeuden takaisin, sen pitää suorittaa ns. koelähtö. Siellä pitää alittaa tietty aika, joka määräytyy hevosen iän ja mahdollisen aiemman raviuran mukaan. Mistään tarkastamatta, muistelisin, että Kalilein pitäisi päästä koelähdössä reilut kaksi kierrosta (2100 m) läpi vähintään 1,32 -vauhtia (eli kierrokseen menee aikaa enintään 1 minuutti 32 sekuntia).

   Kaltsu on mahtavassa kunnossa, siinä olet erittäin oikeassa! :)

   Poista
 3. Pelkästään kärryjen ja sekin lisääminen varustukseen kasvattaisi mitä todennäköisimmin ravivarmuutta ja sitä myöten myös vauhtia ;) Mut hauskaahan tuon oli varmasti tarkoitus olla eikä niin kamalan totista, vai? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin uskon itsekin! Sekki, kärryt ja jotain osaava kuski kyytiin ja varmasti irtoaisi hieman erilaiset vauhdit. Yksi erittäin suuri syy huonoon kurvin ravitahtiin on myös kengät. Kalilei tarvitsee ravurina eteen kevyen kengän ja nyt sillä on alla jokaisessa kaviossa neljällä hokilla olevat ratsukengät. Ei oikein ole balanssi sopivana! :D

   Hauskaa oli ja se oli tarkoituskin!!
   Jos ensi kerta vielä tulee, silloin mennäänkin kärryjen kanssa radalle!

   Poista