LISÄTIETOA:

maanantai 18. elokuuta 2014

Hyvä, mutta ei paras.


Vaskio, aluekoulukilpailut, 16.8.2014
Luokka: KN Special

Taas me lähdettiin yrittämään onneamme hiekkalaatikkoon. Maailman mahtavin Maija starttasi toisessa luokassa lähes samaan aikaan kanssani ja sain häneltä verryttelyssä loistavia neuvoja. Luokkani oli hurjat 40 minuuttia myöhässä, joten tovin jos toisenkin ehti istua silmät ummessa päivätirsoja torkkuvan ratsun selässä kisojen edistymistä odotellen.

Maneesiverryttelyssä Pörri oli oikein mainio. Liikkui pyöreänä ja energisesti. Vitsailin Maijallekin, että nyt on viritetty ratsu voittovireeseen! Lähdin aitojen sisäpuolelle hyvällä mielellä ja valmiina ratsastamaan siitä rusetista. Uskoin meihin ja meidän taitoihin!


Ratakuolemasta ei ollut oikeastaan mitään havaintoa! Ruuna eteni askel askeleelta tärkeänä eteenpäin ja piipersi tehtäviä toisensa perään.Numerorivikin oli ihan kelpoa kamaa. Kuuspuol, kuutonen, kuuspuol, seiska... Kahden kertoimella oleva "Lävistäjälle harjoitusravissa - 3 askelta käyntiä - harjoitusravia" tehtäväkin palkittiin seiskalla!

Sitten tapahtui jotain. En tiedä mitä. Viispuol, viisi, viispuol, KOLME... Meidän vahvin askellaji, laukka, ei oikein nyt vakuuttanut tuomareita. Kirsikkana kakun päällä Mr. Kakkiainen päätti alkaa sontia juurikin sillä tärkeällä hetkellä kun olisi vasenta laukkaa pitänyt alkaa löytyä. Kestikin sitten puolikkaan ympyrän verran löytää se. Hienoa.


Ratsastin mielestäni kauden parhaan radan, vaikkakin tuomaritädit olivat täysin erimieltä. Vedin vuoden prosenttipohjat (57,6%) ja sijoituksen (29/34). Jos olisi ollut käänteinen paremmuusjärjestys, oltais saatu vihreä rusetti!

Me ei vaan näköjään Porren kanssa riitetä avoimissa luokissa varsinkaan aluetasolla. Toisaalta, tämä on meille hauska harrastus ja kisapäivä oli oikein onnistunut. Ei jäänyt ollenkaan paha mieli! Tuomarit kertoivat terveisinään, että hevonen saisi ravata energisemmin ja laukka voisi pyöriä paremmin. Lisäksi kaipailtiin lisää kantovoimaa ja etuosaan keveyttä. 


Muuten! Kaikkien näiden kisavuosien jälkeen (mitäs niitä on... seitsemän?) Porrella oli näissä kisoissa ensimmäistä kertaa tukka sykeröillä. Ei huononnäköistä, sanon mää! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti