LISÄTIETOA:

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Viritetty hevosvoima

30.8.2014

Täällä asuu yksi erittäin viritetty hevosvoima. Päivät yksin tarhassa, yöt tallissa olkipedillä, sopivan viileät ilmat ja nousukunto. Ne yhdessä tarkoittavat sitä, että täällä ollaan lentoonlähtötunnelmissa! Tarhassa mennään rallia, talutusmatkoilla mieli tekee sipsutella pikkuista ravia narun päässä, aamulla kaivetaan lähtökuoppaa uloslähtövuoroa odotellessa ja ratsastaessa ajatus on vain mennä kovaa. Tai kovempaa.

Kyllä tämä täti huokaisee helpotuksesta kun tuleva viikko on kulunut ja laatuarvostelut takana. Alkaa taisteluväsymys painaa mitä lähemmäs tapahtumaa kuljetaan. Tällä viikolla takana kolme treenireissua ja voin kertoa, että onhan se aina jonkunlainen suoritus liikkua maneesille kaikkine tarvikkeineen, vaikka matkaa on  vain nelisenkymmentäkilometria suuntaansa.

Eikä tuossa tietenkään kaikki. Täällä kotosalla saa sydän huolesta kippuralla seurailla, että syöhän heppa nyt just oikealla tavalla, eihän sillä tuossa pukkilaukassa niksahtanut mikään paikka, onko kengät jalassa ja niin edespäin. Hieroja Jaana Vuola kävi edellisenä perjantaina Voiton tsekkaamassa läpi ja kaikki lihaksiston suhteen kunnossa, huh huh!Laitetaanpa vielä videokuvaakin siitä, miten Voitto perjantaina kyseli Maijalta lähes tauotta, että "Saanhan mennä kovempaa, saanhan??"

Huomenna pakkaan, jälleen kerran, hevosen, ipanan ja itseni tavaroineen kaikkineen auton sekä trailerin kyytiin ja huristelen kentälle viemään Voiton treenaamaan Maijan kanssa. Torstaina sama virsi ja sitten ollaankin jo kosketusetäisyydellä Ypäjän suokkikuninkaallisista!

Lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon, että yritän pysyä mukana Voiton sivuloikissa ("IIIIIIIIIIIIIIK! Tuuli huojuttí ruohonkortta jalkojeni vieressä"), täyskäännöksissä ("KÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄK! Lintu lähti lentoon, näiksääää?!!!") ja nollasta kiitolaukkaan rykäisyissä ("APUAAAAA!!!! Henkilöauto vilahti tuolla peltojen takana!!!!") vielä muutaman maastoreissun ajan ensi viikolla. Sitten meitä molempia odottaa pieni loma, olemme sen ansainneet!

Vauhdikasta uutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Olet aika rohkea kun uskallat muuttaa rutiineja ennen kisoja, olen aivan varma että jos meidän poikia lähtisi erottamaan ennen jotain tärkeää tapausta riekkuisi jompikumpi itsensä jalattomaksi tai ainakin ähkyiseksi.

  Voiton video antaa luvan odottaa hyvää menestystä laatareissa, on se vaan hieno nuori !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en nyt oikein ole vakuuttunut myöskään, että oliko tämä hyvä idea! :D Tokikaan Porre ei pääse tarhassa potkaisemaan, mutta mutta... Muuten meno onkin ollut aikasmoista. Pari päivää kun vielä homma sujuu näin, niin sitten pääsevät juntit takaisin samaan tarhaan (eikä vain samalle laidunpläntille) ja rauha palannee Tarulandiaan.

   Kiitos kehuista! Mää en ole niin vakuuuttunut siitä hyvästä menestyksestä... Odottelen kiinnostuneena mitä tuomarit ovat mieltä Voitosta! :)

   Poista