LISÄTIETOA:

torstai 7. toukokuuta 2015

Kesäkuntoon


Se olis nyt Voitolla otettuna yksi harppaus kesäkuntoa 2015 kohden. Kerroin kuukausi sitten Maijan ja Voiton treeneistä, jolloin ruuna oli tosi huono laukaltaan ja muultakin liikkumiseltaan. Tilannetta yritettiin ratkaista tulehduskipulääkekuurilla ja lomailulla. Taaksepäin on helppo katsoa, mutta oikeastaan koko kevään on hevosen ratsastettavuus huonontunut. Välittömästi loman jälkeen Voitto oli parempi, mutta nopeasti muuttui taas entistäkin huonommaksi. Katsoimme Maijan kanssa viikko sitten Voittoa yhdessä maneesissa hyvällä pohjalla ja totesimme muutaman ravikierroksen jälkeen, että treenit ovat nyt tässä ja klinikkareissu edessä.

Tänään sitten treffasimme hevosklinikka Hippomedin poppoota. Yleiskatsauksessa ruunassa ei ollut mitään suurempaa huomautettavaa eikä ympyrällä eikä suoralla juoksuttaessa ontunut. Taivutuksissa tuli takaraajoihin hyvin lieviä sekä lieviä taivutusreaktioita.

Sitten laitettiinkin ruunalle ratsastuskamppeet päälle ja täti puntattiin kyytiin. Alkoivat ne ongelmatkin näkyä... Ruuna oli todella hyvän tuntuinen ratsastaa (!!!) pitkästä aikaan, mutta ontumaa oli toisessa takasessa ympyrällä 1/5 ja toisessa 2/5. Puudutusten jälkeen ontuma "pahemmassa" oikeassa takasessa poistui kokonaan ja Neiti Raatotallinpitäjä sai fiilistellä aivan kympillä ratsunsa selässä aurinkoisella kentällä. (Voitto meni muuten ihan sikamakeeta laukkaa!)

Ruuna kävi hammashoidossakin samalla ja nyt kelpaa mutustella jyväsiä.

Voittis sai droppia niveliin ja luvassa on viikko kävelyä. Sen jälkeen sitten vaan ruunalle latua ja turvat tötteröllä kohti syksyn kasvattajakisaa. Tai toivon ainakin, että tämä suunnitelmani on toteutuskelpoinen tämmöisenään eikä mitään lisäongelmia tule eikä vanhat vaivaa enää. Mietin, että uskaltaisikohan sitä maksaa hevosen vuosimaksunkin ja vilkaista varovasti Kipasta kisavaihtoehtoja...

KIITOS Hippomedi ja ELL Jaana Paija!

2 kommenttia:

  1. Mistä johtuu klinikan mukaan tuollainen ontuminen joka näkyy vain ratsastaja selässä? Kiinnostaa, meillä se syy loppujenlopuksi löytyi selästä, kun se hoidettiin, loppui takajalkojenkin ongelmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys! En muuten tullut kysyneeksi! Pitääkin ottaa selvää. Selkäongelmia ei ruunalla ole ollut, joten nielaisin suurempia kyselemättä niveltulehduksen kintereissä. Sellaista ongelmaa oli jo kotidiagnosoitukin.

      Poista