LISÄTIETOA:

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Hengissä.

Täällä tilanne on ähkyn suhteen rauhallinen. Kävin Voittoa yön mittaan katsomassa useamman kerran ja kolmen tienoilla oli yhtäkkiä hävinnyt ämpärillinen melassivettä sekä nuorikko hamuili levollisen näköisenä muutamaa karsinassa olevaa heinänkortta.

Hevonen ei näyttänyt enää akuutisti sairaalta, joten uskalsin mennä unille muutamaksi tunniksi. Tai näin kuvittelin kelloa virittäessäni soimaan kuudelta. Yllättäen heräänkin kuitenkin vasta puoli kahdeksan. Mahdollisimman nopeasti puolijuoksua talliin, valot päälle, muutama harppaus Voiton karsinan luo ja sydän jättää muutaman lyönnin lyömättä, kun ei hevosta näy! Kurkkaan tietysti hädissäni laidan yli ja totean ruunan olevan vielä hengissä korvien heilahdettua.

Voittis nousi ylös ja näytti niin paljon paremmalta kuin eilen illalla! Huh! Kipulääkettä, kävelyä ja pirteä poika tarhaan mutustelemaan pientä aamuheinäannostaan. Päivän mittaan ei takapakkia tullut ja sain nesteytettyä ruunaa tosi hyvin. Joi päivän mittaan laimeaa melassivettä n. 40 litraa. Mahdollisesti puhdasta vettäkin meni oma-alotteisesti sen lisäksi tarhan kupista.

Eilen oli niin täydellinen ajoitus iltatallille! Menin ottamaan hevosia sisälle juuri siihen aikaan kun ähky oli käymässä täydellä teholla päälle ja saimme mahtavan, avuliaan tallinpitäjä -ystäväni kanssa kipulääkettä Voitolle samantien. Parissa tunnissa lähti ruunan olo paranemaan ja viisi tuntia myöhemmin uskalsi itse jo hieman huokaista.

* * * 

Kakkacoctail valmistumassa.

Pienenä sunnuntai- extrana leikin kakkapalleroilla, vedellä ja ämpärillä. Eli tuoreet hepan lantakikkareet ämpäriin, vettä perään, sekoitus ja tulosten analysointi. Hiekkaa löytyi jokaisen neljän testatun otuksen jätöksistä! Mutta tämähän ei kerro mistään mitään. Se kertoo vain, että jos hiekkaa tulee ulos, sitä ei välttämättä ole sisuksissa. Tai jos hiekkaa tulee ulos, sitä voi olla suolistossa paljonkin. Fifty - Sixty, Nykäsen sanoin.

Saalis Porren läjästä.

Huomenna soitto klinikalle, sen mukaan jatkotoimet.

SUURI KIITOS kaikille suuresta kommenttimäärästä!! 
Katson viestejänne huomenna tarkemmin läpi ja palaan asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti