LISÄTIETOA:

keskiviikko 27. elokuuta 2014

12... 11... 10... 9 päivää jäljellä!

* * * Laatuarvostelu lähestyy päivä päivältä!! * * *


Tässä The Tapahtuman lähestyessä Voiton päivät koostuvat asioista, jotka voisivat olla kuin oikealla kilpahevosella.  Tai ehkäpä ennemmin tavallisella harrastekuljettimella. Nämä jutut eivät meidän mutapeltosuokkeihin tavallisena arkena osu ollenkaan...

1) Maneesin pehmeillä puruilla tepastelu. Otetaan esimerkiksi tämä viikko. Maanantaina kouluratsastusta, keskiviikkona esteratsastusta ja perjantaina kouluratsastusta. Suoritetaan peilisalissa ja ammattitaitoisen pilotin ollessa ohjissa. Normaalioloissa tässä kolmessa kerrassa olisi koko kuukauden treenit lueteltuna.

2) Yksintarhaus. Tarhassahan voi sattua ihan mitä vaan kun hevoset pääsevät lähempään kontaktiin keskenään. Minimoidaan poikkimenneitä jalkoja, väistämisestä tulleita lihasvammoja ja hampaista tulleita mustelmia. Tarhataan siis kaksi suomenhevosta molemmat omiin ulkoilualueisiinsa toistaiseksi.

3) Loimitus. Satoi enemmän, vähemmän tai melkeinpä ei ollenkaan, laitetaan loimi päälle. Huolimatta siitä, että tarhassa olisi pihattokatoskin käytettäväksi. Ei anneta kultamussukan kastua.

4) Syötetään monesta eri purkista. Sori, tää ei nyt oikein osu. Tai myönnetään!!!! Kävin ostamassa kivoja turvotettavia pipanoita vain ja ainoastaan laatareita silmälläpitäen. Niiden nimi on Racing Greenline ja ne tuoksuvat hyvälle syöntivalmiina.

5) Huuhaa-hoidot ja muut. Neiti Tallinpitäjä ei eläissään ole päässyt hierojalle, mutta mamin räpsyripselle on sovittuna treffit hierojan kanssa perjantaille. Ei pitäis sen jälkeen kiristää eikä puristaa mistään.

6) Olkipeti ja pehmeäksi pöyhitty alusta. Ei tulisi mitenkään kuuloonkaan, että hieno kilparatsu asuisi pihatossa - ulkona! Huh huh, järkyttävää. Niinpä tämäkin yksilö viettää yönsä pehmeäksi pöyhityllä olkipedillä tallissa. Kelpaa oikaista treenauksesta rasittuneet jalkansa ja painaa päänsä heinätyynylle.Olisihan sitä vaikka ja mitä muutakin, mutta jätetään tämä listaaminen tähän... Koska Voitto oli tänään Iiriksen kanssa suorittamassa viimeistelyesteloikinnat. Erittäin hyvin sujui! Muutama lämmittelyhyppy ja sitten tämä videolla näkyvä laatuarvosteluesterata. Estekorkeus 70-80 cm ei vaikeuksia tuottanut. Voimaa on tullut viime estekerran jälkeen lisää ja hyppy kulki!

Iiris antoi kehuja laukan parantumisesta ja olimme molemmat kovin tyytyväisiä Voiton tämän päivän suoritukseen. Tai siis minä olin tyytyväinen ja ratsastajan suunnalta kuului jotain ininää Kapasiteetti ysi ja ratsastettavuus nelonen.... Hih, ehkä äiskän kultakutrilla oli hivenen kiire ja jarrut toisinaan pettivät.

Luottavaisella mielellä jatketaan eteenpäin kohti tavoitetta!

8 kommenttia:

 1. Taitava Voitto! :) Hih meillä kans pikku jännäritutina tuonne ypäjälle, jottei nyt sit vaan sattuisi mitään :D Tsemppiä teille! Minä päivänä lattarit oli?

  VastaaPoista
 2. Lauantaina hypätään ja sunnuntaina on koulukoe. :)

  Tsemppiä teille myös! :)

  VastaaPoista
 3. Minusta greenline haisee levältä. En siis ihmettele, että nirsonpuoleinen ponini syö sitä vain, jos se on huolellisesti piilotettu tuoksuvampiin ja maistuvampiin oappeisiin (mysliä saisi mielellään olla aika reilusti). Herkuillakin kuorrutettuna greenlineä menee ihan maksimissaan joku desi (kuivamitta) kerrallaan. Niinkin vain, jos ponilla on nälkä ja tähtien asento kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä greenline tuoksuu levälle! Tai jollekin puoli-mädäntyneelle ruoholle! :D
   Voitto puputtaa annoksensa ihan sellaisenaan ilman mitään vauhdittajia, mutta se nyt onkin perus-ahne suomenhevonen. Aamulla menee litra turvotettuna aivan sellaisenaan ja illalla toinen litra kauran ym. oheissälän kanssa.

   Hyvää tavaraa greenline kyllä on! Karva on parantunut ja hevonen saanut pyöreyttä tämän kuurin aikana! :)

   Poista
 4. Voi Voittoa! Niin innoissaa ja elämäniloa täynnä! Ei tunnu ahdistelevan enää. En ookkaan ennen nähny suokkia häntä tötteröllä ;) Ja toisinaan pumpuliin kääriminen on ihan suotavaa.
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto teki hienoja hyppyjä ja me kehuttiin ihan hirmuisesti nuorta herraa! Yritettiin saada itsetunto aivan tappiin ja Voittis uskomaan olevansa paras esteheppa maailmassa. :D :D

   Vielä kun saisi pidettyä nuorukaisen ehjänä viikon ajan ja näyttämään parastaan kisassa. Siinäpä sitä, haastetta... :)

   Poista