LISÄTIETOA:

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kouluratsastustreffit

* * * Maija ja Porre sekä Voitto 13.9.2013 * * *


Kouluratsastustreffit perjantaina lähikentällä alkoivat pienellä "yllätystehtävällä". Maija päätyi (= joutui) kiipeämään ensin vanhan ja puoli-vaivasen Porre 16 veen kyytiin pikaisen lähiratsastuksen merkeissä. Tai onkohan se nyt niinkään läpiratsastusta, jos hevonen toimii allani oikein hyvin ja muiden kanssa se on pilke silmäkulmassaan joko laiska läskikasa tai viritetty vauhtivaunu? Kentällä Porre ei liioin enää pyöri, vanhus on maastomopona nykyisin parhaimmillaan.


Ensin käynnissä väistöjä, sitten reipasta ravia suuntaan vaihdellen ja lopuksi laukkaa. Koko paketti 20 minuutissa läpi, juuri toivotunlaisessa aikataulussa.

Eihän Porre ole kuin varjo menneisyydestään, mutta lepää ruunassa silmä vieläkin! Tai ehkäpä kauneus on katsojan silmissä: Porre on ehdottomasti se "THE HEVONEN", jonka kanssa on koettu suuret surut ja isot ilot vuosien varrella ja johon kaikkia muita hevosia verrataan.Vanhuksesta varsaan eli "oikean ratsun" kyytiin seuraavaksi. Voitto oli irtokenkälomansa vuoksi edellistä kertaa pirteämpi, mutta se ei ollut ollenkaan negatiivista. Voittis toimi hyvin ja Maija oli tyytyväinen.Voitto on jo niin iso poika, että herra opiskelee pikku hiljalleen aikuistenkin juttuja. Tällä treenikerralla oli vuorossa aivan ihka-ekat pohkeenväistöt! Mietteliäs nuori ruunamies ymmärsi tehtävän pointin ja selkeitä ristiaskeleita näkyi. Niin nopeasti nämä varsat kasvavat isoksi hepaksi, hurjaa!

Olikohan tässä samalla kesän viimeinen lämmin päivä? Mahtava keli - wau!


4 kommenttia:

 1. On ne ruunapojat komeita, ikään katsomatta. Sulla on niin hyvätapaisia suomenhevosia, jotka ennen kaikkea ei ole läskikasoja! Saat olla ylpeä kumpaisestakin. :)
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet täysin oikeassa, mun puttet ovat äärettömän hyvätapaisia. Mutta läskikasa- kommentissa olet väärässä. Voitto on jees, mutta Porre (ja varsinkin Kalilei!!!!) ovat aivan jäätävän suuria. Käpylehmiä, joilla on iso maha, pienet jalat ja joiden tikkukontit sanoo kohta naps. :D

   Poista
 2. Hieno Voitto ja tosi hieno Porre! :)

  VastaaPoista