LISÄTIETOA:

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Miniponi 2 vee Hippoksen näyttelyssä

Minishet. o. Not At All Lu Art (-11) 
Hippoksen tamma- ja varsanäyttely
Kotimäki, Lieto, 17.9.2013
Tuomari Anna Pajanen
 
 

Karvapallo 2vee näyttäytyi tämän vuoden rotunäyttelyiden ohessa myös Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyn kehässä. Muiden ponit olivat vielä kesäkarvassa ja meillä on kuvissa näkyvä takkuturkki?


Näyttelytoiminta alkoi mittauksella. Ori on mitattu keväällä Mynämäessä 81 cm korkeaksi ja kuukausi sitten Vermossa 80,5 cm kokoiseksi. Tällä kertaa mittaaja sai tulokset 83 ja 84 cm?! Teki mieli kysyä, että miten on mahdollista...? Selitykseksi saatiin, että "mitat ovat erilaisia". Joooooo, vaikka ovat erilaisia, niin eihän niiden eritulosta silti pitäisi näyttää? Vai olenko väärässä?  Tai eihän sitä voi tietää, että vaikka poni ei vuodessa kasva kuin puoli senttiä (vrt. Hippos-näyttely syksyllä 2012: säkä 80 cm tasan), niin nyt on kuitenkin mahdollista venyä kuukaudessa kolmekin senttiä? Hormonihirviö, kääääk!Arvostelu meni hyvin suuresti ohi kertaalleen kuultuna. Paljoa ei mieleen jäänyt. Tyyppi oli 8 ja käynti 7, ainakin. Muut numerot samaa 7 - 8 -sarjaa. Lyhyt selkä, lyhyt kaula, lyhyt lautanen, lyhyet sääriluut (tämä sentään hyvä juttu!), lyhyet vuohiset, paksu pään ja kaulan liittymä. 

Arvostelu ilmestyy kokonaisuudessaan Hippoksen heppa-järjestelmään sitten aikanaan, pitää sieltä sitten luntata loput.


Poni käyttäytyi tapansa mukaan hyvin ja otti odotusajan rennosti. Oikeastaan ainoa, joka ponin sai heräämään horroksestaan, oli suklaalevyn rapina hyvin lähellä...

"SUKLAATA?! MulleMulleMulle!!!"

"Ai, ei vai. No pidä suklaas, en olis oikeesti halunnutkaan!"

4 kommenttia:

  1. Mä en kestä miniponin ilmettä viimeisessä kuvassa <3

    VastaaPoista
  2. Kukapa ei suklaan rapinaan heräisi! On kyllä hellyyttävä miniponi sulla:3

    VastaaPoista