LISÄTIETOA:

tiistai 15. lokakuuta 2013

CSI Auran tutkimuksia

Kuka? Mitä? Missä? Miksi?


Tarulandiassa oli tupa tyhjillään reilun vuorokauden ajan ja Neiti Tallinpitäjän saapuessa tiistai-iltapäivällä tiluksilleen, hänen katseensa tarkentuu kavioiden jättämiin jälkiin aivan kotioven rappusten edessä. Kavioiden jälkiin, joiden ei siinä pitäisi olla.


CSI Aura aloittaa välittömästi tapauksen tutkinnan. Tarkempi vilkaisu osoittaa jälkien olevan liian suuret tallin islanninhevoselle ja aivan liian valtavat kummallekaan kahdesta miniponista. Pääsyylliseksi nousevat nopeasti suur-suomenhevoset Porre ja Voitto. Kaikki viisi epäiltyä tollottavat aitauksissaan uteliaina, syyllinen on siis poistunut tekopaikalta.

Pieni lenkki pihalla antaa tapahtumien kulusta tarkempaa tietoa. Jälkiä on havaittavissa keskipihan soralla, sateesta kostuneella nurmikolla ja suomenhevosten tarhan portin tienoilla. Vauhtia on riittänyt, sutimisjäljistä päätellen tekijällä on ollut kiire.


Tarkkasilmäisen tutkijan pistävä katse saa toisen suomenhevosista kääntämään päänsä poispäin. Vain hieman, mutta kuitenkin sen verran, että CSI AURA on vakuuttunut: syyllinen on löytynyt

Vielä on kuitenkin eräs tärkeä kysymys avoinna. On selvinnyt kuka, mitä ja missä, mutta vielä pitää selvittää miksi.

Maanantaina iltatallihommat teki tehotallityttö- Elisa. Kuulustelussa hän vakuuttaa kaiken sujuneen hyvin. Ei mitään erikoista: ei ongelmia, ei mitään maininnan arvoista. Mielenkiinto siirtyy näinollen tiistain aamuheinien jakoon, onko siellä ollut jotain mikä ei ole kuulunut kuvioon. Tallipoika- Jesse tavoitetaan puhelimitse ja muutaman tiukan kysymyksen jälkeen nuorimies kertoo aamun tapahtumista.


Tapauksen yksityiskohdat loksahtavat kohdalleen. Tallin vanhin asukas, suomenhevosruuna Porre, on aamutuimaan tehnyt oma-alotteista aamujumppaa kirmaamalla pitkin pihaa häntä tötteröllä. Vanha, viisas sekä viekas suomenhevonen on poistunut tarhasta hyvin ripeästi huomattuaan tarhan portin olevan kiinni vain ylälangan verran. Tällöin ruokkijan tarhaan rullaamat heinäkottikärryt eivät olleet enää ollenkaan kiinnostavat.

CSI Auralta ei mikään jää huomaamatta tai selvittämättä.

Case Closed.

10 kommenttia:

 1. Heh ;) Hyvä Porre!! Nää putet on kyllä viisaita. Meillä vanha muori (18v) tietää taatusti koska hänen tilaisuutensa on esim. käydä kauravarkaissa ja se käy kyllä uskomattoman nopeasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porre on mainio. Jotenkin nyt varsinkin syksyn tultua papparainen on oikein ääreist- toimelias... :D

   Poista
 2. Jos omistaisin firman ja minun täytyisi palkata sinne työntekijä, niin ei epäilystäkään millaisen henkilön töihin ottaisin ja viis hänen koulutuksesta: HEVOSENOMISTAJAN! Hevosenomistaminen opettaa paljon ja tekee omistajistaan monitaitureita: kuten salapoliiseja. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosen (hevosten) omistajana oppii paljon, mutta TALLINPITÄJÄNÄ oppii tasan varmasti vielä 10 x enemmän! Vuoronperään saa olla puuseppä, matemaatikko, eläinlääkäri jne. Välillä myös salapoliisi. :D
   Meistä on moneksi! ;)

   Poista
 3. Hihihi... voin kuvitella kuinka tyytyväinen Porre on ollu itteensä ku hän on päässy karkuun :D

  VastaaPoista
 4. en tajuu miten keksit näin hauskoja postauksia, ihan parhaita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivahan se on, jos näistä joku tykkääkin!
   En määkään aina tajua mistä näitä aiheita ilmestyy - taidan olla siis tajuton? ;D

   Poista
 5. Mahtava postaus, ihan jännitti....mainio Porre!

  VastaaPoista