LISÄTIETOA:

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Slowfeeding

... tai Porren nopeasti muuttamana: FASTFEEDING! 


Meille tuli jo melkein vuosi sitten käyttöön slowfeeding- verkko, mutta kaiken muun höpinän ohessa on jäänyt tämä aihe kokonaan sivuun.

Verkko oli käytössä viime talven ja niin pitkälle kevääseen, että tarhat kuivuivat ja heinäkaukalon käyttö oli taas mahdollista. Märällä kelillä heinän hävikki on valtavaa talloutumisen vuoksi eikä muutenkaan ole kovin jees, että hevoset seisovat märässä mudassa syödessään. Yhden postauksen kuvineen olenkin asiasta jo julkaissut.  Pakko lisäksi myöntää, että ovathan nämä täällä aikasten ylipainoista porukkaa.

Kalilei ja Polle- miniponi osasivat syödä verkosta nätisti ja sivistyneesti - ja sitten on tämä meidän paksu- Porre. Ylläoleva kuva kertoo yhdellä vilkaisulla sen, minkä voisin kertoa monella lauseella. Verkko on nyt roikkunut pihaton ulkoseinässä tauon jälkeen alle viikon ja verkon ylisuuret reiät on tehnyt tämä ihastuttavan paksu vanha herra.


Porren mielestä palvelusväki (= heinän tuojat) ei ollenkaan ymmärrä, että "tie sydämeen käy vatsan kautta" tai "hyvä ruoka - parempi mieli". Hän viisaana siis itse tekee verkon rei'istä itselleen sopivampia. Heinäverkon täytön jälkeen vajaassa tunnissa suurin osa verkon sisällöstä oli revittynä verkon alle. Kiva. Kävin sitten taas kerran laittamassa muutaman nippusiteen pienentämään uusinta isoa aukkoa.

Jäin kameran kanssa kytikselle, jotta olisin saanut videoitua sitä väkivaltaa, mitä nälkäinen ruuna antaa heinäverkolle. Valitettavasti Porre näytti vain sen kauniimman ja sivistyneemmän ruokailijan itsestään!


8 kommenttia:

 1. Ossilla on Jaanan luona myös tavallinen slow feeding heinäverkko. Heinät on syöty alle tunnissa ja verkossa ei ole reikiä. En tiedä miten nälkäinen jässikkä ne sieltä imaisee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto on tosi hyvä nyppimään korsia verkosta (vaikka treeniä takana vasta vajaa pari viikkoa), mutta Porre vetää tuolta ihan pelkällä raivolla sapuskaa. Vanhus on tutustunut verkkoon jo vuosi sitten, mutta ei vaan ole älynnyt miten sieltä parhaiten saisi ruuat ulos! :D

   Toiset on taitavia. Ja toiset ei.

   Poista
 2. Meille tehtiin tallille sellaiset "ruokintakaapit", jossa on metallitankoa aika tiuhaan siinä, mistä hevoset syö. Miun tamma katseli sitä kaappia ja miuta sen näköisenä, että "missä heinät". No mie revin sieltä raoista hänelle vähän näytiksi, että näin täältä otetaan heinää. Hää söi ne heinät mitkä mie revin sieltä esiin ja jäi seisoksimaan edelleen ihmettyneen näköisenä. Pari päivää meni ennen ku alko syömään sieltä, mietittiin jo että pitää laittaa edelleen maahan ne heinät kun tammantollero ei ymmärrä miten sieltä syödään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli sama juttu alkuun muutamalla hevosella heinäkaukaloiden kanssa! Eivät uskaltaneet laittaa päätään isoon, kuormalavan päälle tehtyyn kaukaloon vaan kiertelivät ja ihmettelivät ja puhisivat ympärillä.

   Toiset sitten taas menivät suoraan syömään ihan kuin ei olis mikään muuttunut.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Rohmukärsämöinen... Kuuluu muuten suht hyvin talliin ja taloon se pauke, joka lähtee kun heinäverkkoa paukuttaa mökin seinää vasten.

   Poista
 4. Hmmm en ehkä sittenkään harkitse Thalikille tuollaista.. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikset?
   Rohmujen hevosten varalle suosittelen nippusiteitä varastoon heinäverkon nopean pikapaikkauksen suorittamiseksi. ;)

   Poista