LISÄTIETOA:

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kurkistus varustehuoneeseen

Ei, tämä ei ole varustepostaus.

Lilaan ja pinkkiin kattoparrussa olevaan naruun saa hevosen kiinni.

Minkälainen on mielestäni hyvä varustehuone kotitallissa?
Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on tällainen kuin meillä! Ei ole kiiltäviä yksityiskohtia, ei lämmitettyä laattalattiaa eikä edes tietynlaista värimaailmaa. Sen sijaan on tilaa, valoa ja tavarat helposti saatavilla (sekä tallikissojen kuraisia tassujen jälkiä pöydällä).

Tallipöydälle on erittäin paljon käyttöä eikä se yleensä ole näin tyhjä...

Varustehuoneemme on suuri. Nopeasti metrin harppauksilla mittaamalla sain tilan pituudeksi kuusi metriä ja leveydeksi yli neljä eli pinta-ala on n. 27 neliötä. Ei mikään onneton koppero, mistä olen eniten iloinen!

Tilaa on niin reippaasti, että kylminä talvipäivinä ja / tai kesällä kärpästen kiusatessa, hevosen saa otettua sisälle varustehuoneeseen hoitoa varten. Täällä sujuvat kätevästi satuloinnin lisäksi myös ell-toimet ja kengitys. Ikkunasta tulee reippaasti valoa ja katossa on tehokkaat sähkövalaisimet.


Huoneessa on hyvä ilmanvaihto, joten varusteet eivät homehdu kosteallakaan kelillä. Talvella lämpöä ylläpitämään riittää sähköpatteri.

Loimien kuivatus olisi hyvä pystyä hoitamaan jossain muualla, mutta valitettavasti se ei ole mahdollista. Kattoparrujen ripustuskohtiin saa loimet roikkumaan suorina ja teollisuuspuhallin kuivaa suht nopealla aikataululla isommankin määrän märkiä loimia. En jätä puhallinta yleensä yöksi yksinään päälle tulipalovaaran vuoksi, mutta onneksi jo muutaman tunnin puhallus tehokkaalla laitteella kuivattaa loimet taas käyttökuntoon.


Hevosten lisäruuat sekä kaurat ovat hiiriltä sekä muilta otuksilta jemmassa kannellisissa tynnyreissä sekä Ikean "säilytysastioissa".

Varustehuoneemme on tallirakennuksessa, mutta sinne on pääsy ainoastaan ulkokautta, ei siis suoraan tallista. Tämä ei ole itseäni haitannut ollenkaan (tai sitten siihen on vain tottunut?). Kunnollisen oven ansiosta myös tavaroiden pitäminen lukkojen takana on helppoa. Lukitsemme aina oven, jos emme tarvitse varustehuoneesta mitään hetkeen tai ole tallin välittömässä läheisyydessä.

Mikä täältä puuttuu?
Aivan täydellinen ei tämä meidänkään varustetilamme ole. Suurin puute on vedettömyys. Tallirakennukseen ei tule ollenkaan vettä eikä siis myöskään tänne varustetilaamme. Talon seinästä saa läheltä kylmää vettä ja muutaman askeleen enemmän kipittämällä pääsee saunalta hakemaan lämmintä vettä käyttöönsä.

Lopuksi vielä pieni videokierros, olkaa hyvät!


11 kommenttia:

 1. Miten sulla roikkuu nuo satulahuovat ? Joidenkin henkareiden avullako ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Tarulla on ikean henkarit + koukut. Ja mistä mä tiiän, meil on sama systeemi. Kätevä. :)

   Poista
  2. Koukut ovat Börjesin parin euron valjaiden ripustuskoukut ja henkarit ovat Ikean housuhenkareita. Kätevää todellakin! :)

   Poista
  3. Ihanasti tilaa ja miten siistiä! :) Kiva idea ripustaa tosiaan nuo satulahuovat. Näkee heti kaikki (ettei yksikään jää vain pölyttymään kun ei muista olemassa oloa) ja tuovat väriä :)
   -H

   Poista
  4. Mää bongasin tuon satulahuopien ripustamisen Marjutilta. Tosi kivasti ovat tuossa seinällä huovat näytillä ja saatavilla.
   Plus mikä parasta: henkareita on vain 10 kpl, joten huopia ei saa olla enempää! Jos tulee uusi, jonkun vanhan pitää lähteä. Toisaalta, hiukan olen pystynyt huijaamaan sillä, että kaksi huovista on aina kiinni satuloissa ja loput 10 hengailee henkareilla. Hih.

   Poista
  5. Se huijaus sallittakkon ;) Hyvä idea muuten rajoittaa määrää, helposti niitä kertyy kun tulee ajateltua että "tätä mä voin vielä joskus käyttää" = en takuulla ikinä käytä enää kun on muitakin mukavampia huopia
   -H

   Poista
  6. Mää en ole koskaan ollut mikään heräteostosten tekijä tai satulahuopa-addikti, joten tämän 10 kappaleen huopamäärän pitäminen on ollut suorastaan helppoa! Noista seinällä roikkuvista huovistakin ainakin kolmessa on vielä laput kiinni ja / tai ne ovat myyntipussissa. Ei vaan raaski ottaa käyttöön! :D

   Poista
 2. Mä tahdon kans ! :D Hauska idea laittaa ne noin. Mulla ne on vaan tylsästi arkussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaasti saa ideaa kopioida! ;)
   Laatikossa ne mullakin joskus olivat, mutta tämä on parempi näin. Eikä pääse kissat tässäkään huopien päälle nukkumaan ja / tai tuhoa tekemään.

   Poista
 3. "Lilaan ja pinkkiin kattoparrussa olevaan naruun saa hevosen kiinni." En ymmärrä tätä, onko hevosten kiinnitysköydet jotka luonnollisesti tallikäytävällä seinässä kiinni katossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juuri näin! Tallin käytävällä hevosten kiinnitysnarut tulevat yleensä suoraan sivuilta, mutta tässä meidän "hoitotilan" tapauksessa narujen kiinnitys onkin suoraan ylhäällä. Toimii sieltäkin oikein hyvin, kunhan narujen pituus on oikea. Jos ne ovat liian pitkät, hevonen pääsee vaeltamaan edes-takaisin.

   Poista