LISÄTIETOA:

maanantai 15. lokakuuta 2012

Eräs ikimuistoisimmista hevoshetkistä


Blondit Metsämäessä PM-ravien lähdönesittelyssä 26.9.2009

Lupailin viime viikolla 10 kysymyksen blogihaasteessa, että teen erillisen postauksen eräästä mahtavasta hevoskokemuksesta.

Metsämäen raviradalla on järjestetty vuodesta 2006 alkaen syyskuun isojen 75-ravien yhteydessä Pohjoismaiden Mestaruus -ravilähtö, johon osallistuu kylmäveristen ravihevosten parhaimmisto Suomesta, Ruotsista sekä Norjasta.

Vuonna 2009 meitä pyydettiin Porren kanssa Suomen lipun kanssa "vetämään esittelyä" muutaman muun suomenhevosratsukon kanssa. Laukkasimme ennen valjakoita lippu hulmuten noin 5000 henkisen raviyleisön edessä! Muistan jännityksen ennen tapahtumaa ja sen upean fiiliksen kun Porre hoiti homman kotiin! Vanhana ravihevosena sitä ei hetkauttanut aidan takana kuhisevat katsojat, ei kuulutukset, ei ravivaljakot eikä edes iso lepattava lippu, joka oli kiinnitetty satulaan ja jalustimeen.

Tarina ylläolevan kuvan takaa on myös hivenen taianomainen. Sen on napannut tietämättäni freelancer- hevosvalokuvaaja Olavi Ilmonen (kuvia usein esim. Hevosurheilussa). Tämä kuvaaja toi yhtäkkiä kyseisen otoksen eräs kerta kehitettynä versiona käteeni raviradalle (olen siellä töissä). Olin todella yllättynyt, kylläkin erittäin positiivisesti!

Reissu oli monellakin tapaa ainutlaatuinen ja tuo herkästi hymyn huulille, vielä näiden vuosien jälkeenkin.

2 kommenttia:

  1. Hehe, myös minun yksi ikimuistoisimpia hevosmuistoja on Metsämäestä, Kuninkuusraveista jossa passihevoseni juoksi kilpaa, ja sain lämmittää sen kymmentuhatpäisen yleisön edessä. Kuuluttaja kuulutti, kuinka "esittelyssä nyt Se Ja Se Hevonen, Markku Niemisen tallista!" Ja yleisö huusi ja taputti, oli se hienoa :) Eikä muistoa himmennä yhtään se, että itse startissa hevonen ei pärjännyt lainkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevosharrastus on siitä jännää, että niiden pienten iloisten tilanteiden eteen on valmis tekemään töitä vastamäessä pitkänkin aikaa. :)

      Poista