LISÄTIETOA:

maanantai 15. lokakuuta 2012

Miniponipuuhapäivä

Poni ja omistajansa 7.10.2012

Isot hummat saavat viikolla aina suuremmat huomiomäärät liikutusten vuoksi kuin 1vee miniponimme. Viikonloppuna onkin aina siitä syystä miniponipuuhapäivä. Toki viikollakin lapsukaista harjaillaan ja käsitellään, mutta viikonloppuna annetaan jakamatonta sekä kiireetöntä erikoishuomiota meidän ihanalle karvaiselle lapsellemme!

Ponin puunausta harjan pesun ja taivutuslettien muodossa

Viimeisen päälle kiillotettu 80 cm korkea suloisuus.
Ponilla ikää tässä 1v 2kk, kuva on otettu 10.9.2012


Tänäänkin ponilapsen päiväohjelmaan kuului halien sekä pusuttelun lisäksi tietysti harjaaminen. Pientä järkytyksen poikasta oli huomattavissa kun havaitsin minkälaisen jättisuper-karvan oli tämä miniturrukka kasvattanut! Taitaa tosiaan olla talvi tulossa! Ei näillä muilla vielä tuollaista turkkia ole, nuori mies on selvästi erittäin hyvin, ja hyvissä ajoin, varautunut tulevaan.

Harjaamista seurasi hännän sekä harjan selvitys ja herran hännästäkin piti jopa trimmata päästä huomattava pätkä pois. Häntä on mukavan tuuhea ja selvästi oli myös pitkäksi kasvanut. Hännän pää ylettyi maahan asti ja sitä myöden myös likastui helposti.

Rajaus tehty pärstäkertoimen mukaan...
Miniponi päiväkävelyllä 7.10.2012


Puunatulla ja kiillotetulla ponilla on mukava lähteä "ihmisten ilmoille" (toim. huom. täällä periferiassa ei ole naapureita lähellä eli kukaan ei oikeasti edes näe.), joten päivän kohokohtana on tietysti päiväkävely. Miniponi kävelee mukavan reippaasti ja yleensä lenkkeihimme kuuluu myös hölkkää. Reissumme on reilun kilometrin mittainen ja siihen kuuluu ruohon maistelua sekä asioiden ihmettelyä. Lapsukainen on tosi rohkea! Sitä ei pelota yhtään mikään eikä se epäröi minkäänlaisen asian kohdalla. Nuori herra on siis erittäin potentiaalinen tulevaisuuden kärryponi.

...ja mitä olisikaan miniponin hoito ilman asianmukaisia varusteita?!
Herra Poninomistaja, eli avomieheni - Upi, valikoi näin miehekkäät jutut kaupasta!
Riimu ja selvitysaine Suomen Ratsutarvikkeesta, harjareppu on Bilteman valikoimasta.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihanan väriset varusteet!! Kyllä pikkuponilla pitää pinkkiä olla ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pitäähän miniponilla pinkkiä olla! Varsinkin kun se on "vaarallinen" ori ja nimeltään HURJA-URMAS! Ah, miten miehekästä!! :D

   Poista
 2. Joo pitää olla:-)!

  VastaaPoista