LISÄTIETOA:

lauantai 27. lokakuuta 2012

Lunta!

Upea talvi-ilma! Aurinkoa, lunta ja iloisia hevosia! Tykkään! Hassuinta tässä on vain se, että nyt on lokakuu ja aamulla oli pakkastakin reippaasti päälle -10 astetta.

Meillä on nyt talven hevoskokoonpano varmistunut. Viikko sitten pihattoomme muutti tallipaikalle islanninhevosruuna Stimir ja avomies-Upin oma kesällä syntynyt miniponiori Hurja-Urmas. Tänä talvena heinävahvuuteen kuuluu siis kolme minishettistä, kolme suomenhevosta ja yksi islanninhevonen. Lisäksi tallinporukkana on aivan loistava otanta ihania ja avuliaita hevosihmisiä! Ensi talvi ei voi olla kuin MAHTAVA!


Kuvassa pihattoporukkamme 25.10.2012: islanninhevosruuna Stimir (-04), miniponi (-11) ja miniminiponi (-12).  Miniminiponi on viikko sitten vieroitettu äidistään tänne muuton yhteydessä, mutta tuntuu että lapsokainen on kotiutunut porukkaan todella hyvin. Aivan ensimmäisenä iltana kuului hieman pientä hirnuntaa, mutta siinä kaikki!

 

Seuraavana päivänä (26.10.) lunta olikin jo paljon enemmän, kts. ylläoleva kuva!
Vasemman puoleinen orimies on syntynyt kesäkuussa 2011 ja oikealla oleva lapsokainen toukokuussa 2012. Ikäeroa on vuoden verran, mutta kokoeroa hädin tuskin ollenkaan! Säkäkorkeus on kohtalaisen sama ja pituuskin hyvin lähellä. En tiedä mitä super-jyviä tämä varsa on mutustanut kesän aikana, mutta rakennusaineet ovat olleet hyvinkin kohdallaan!

27.10.2012

 

Vanhemmat suokkipojat tuntuivat hyvinkin pörhäköiltä ja päästinkin Porren isolle laidunpellollemme hieman juoksemaan. Pörriäinen 15vee näytti, että kyllä vanhastakin vielä lähtee! Tämä hevonen on elämäni rakkaus, olin taas pakahtua onnesta kun katselin ruunan iloista pukittelua!

Mikäs muuten on ollut päivän puheenaihe eilen? Jep jep, talvi yllätti autoilijat! Meidän pick-up Rangerikaan ei aivan ihmeisiin pystynyt kesärenkailla, lähdettyään nelipyöräluistoon liukkaaksi kiillottuneessa risteyksessä. Kyllähän neliveto ETENEE, mutta sehän ei tarkoita sitä että se PYSÄHTYISI. Kovin me tuota koitettiin tuolta omin voimin ylös, mutta yli kaksi tonnia painava auto hörppäsi sen verran syvälle ojan mutaikkoon, että ei ihan noussut ilman hinausautoa... Kävi aikasmoinen munkki kuitenkin, että meni valotolpasta ohi muutamalla kymmenellä sentillä! Ajakaahan siis varovasti!


3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ompas teillä tullut rutkasti lunta. Ei meillä täällä Päijät-Hämeessä tullut kuin ohut kerros, niin että maa juuri ja juuri peittyi. Tänään jo miltein suli poiskin.
  Sisko kävi eilen aamupäivällä päästämässä heppani pihalle uuteen lumeen ja jätti tallille viestin, että olipas tylsiä otuksia, kuin eivät ollenkaan riemuinneet lumesta, köpöttelivät vain suoraan järsimään puunoksia. :) Tuntuvat nuo hepat sentään sen verran pitävän lumesta, että ei niillä ollut äskenkään mikään kiire tulla sisälle. Suokki jopa kääntyi karsinansa edessä ympäri ja käppäili takaisin tarhaan (tarhasta suora yhteys talliin), että piti ihan etutukasta käydä hakemassa se takaisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lunta oli oikein reippaasti! Mahtava ilma viikonloppuna! Aurinko paistoi, pieni pakkanen ja puhdasta lunta!! Nyt tämä kaikki ihanuus onkin muuttunut vesisateeksi ja kuraksi, harmi.

   Meillä ei oikeastaan koskaan roiku hevoset porteilla. Kyllähän ne ruokakippojen kolistelut kuultuaan tulevat valmiiksi odottelemaan sisällepääsyä, mutta muuten ollaan tyytyväisiä kelissä kuin kelissä. :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista