LISÄTIETOA:

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Perfect Perjantai! osa 1

* * * Kiitos Liisalle otsikon tarjoamisesta blogikommenttina, hih hih! * * *


Täydellistä torstaita seurasi Perfect Perjantai! Aivan yhtä upea keli ja oikein mainio fiilis kuin edellisenä päivänä, eikä vähiten sen vuoksi, että pääsin Maijan valvovan silmän alle treenaamaan Porren kanssa.


Viimeksi olin turhautunut Porren tahmeasta liikkumisesta Airan istuntatunnilla ja päätin Porren jäävän kävely- ja maastoiluvapaalle muutamaksi viikoksi. Näin tein ja nyt tuntui Papparaisen työskentelyhalukkuus taas paremmalle! 


Ikäväkseni on vain pakko todeta, että se treenaustauko ei ollut tehnyt ollenkaan niin hyvää sille satulan päällä killuvalle blondille... Mitä vähemmän ratsastaa - sitä enemmän menee takapakkia, huomasin taas. Nyt olisi niiiiiin hienot treenikelit ja motivaatio 10+ , mutta. Niin mutta, aina ei saa sitä mitä haluaa, eli treeniä hevosten kanssa oman innostuksen mukaan.

Siinä teille ei-etupainoisen-suokin toooosi hallittu laukannosto...

Meni meillä silti oikein kivasti ruunan kanssa! Sain aikasmoisen "ahaaaa" -elämyksen, mistä olen erittäin iloinen! Porre on mielellään tietyssä patenttimuodossa eikä nouse ylöspäin eikä toki venytä myöskään kaulaansa alaspäin. Eikä oikein voi puhua taivutuksesta tai suoruudestakaan. Pörriäinen on jostain keksinyt liikkua pää kallellaan vasemmassa kierroksessa. Olisi pitänyt saada kuva suoraan edestä siitä näystä!! Lyhyesti selittäen vasen korva on alhaalla, vasen poski kohti menosuuntaa ja töpselikärsä vinossa oikealle eli ts. näin kokoajan hevosen oikean silmäkulman.


Toisinaan pitää liioitella todella paljon, että oppi menee perille. Sain pään suoraksi ja ruunan erittäin pehmeäksi ratsastamalla muutaman kierroksen kokonaan ilman oikeaa ohjaa. Päästin ohjan siis pois kädestäni, jotta en roiku siinä.


Tunnin paras onnistuminen ehdottomasti oli kun saimme tehtyä täydellisen hienon siirtymisen laukasta käyntiin pehmeällä kaulalla! Muoto pysyi muuttumattomana ja askeleen ajatus oli eteenpäin. Aika pienistä sitä toisinaan onni rakentuu.


Mietin muutaman tovin laitanko videokuvaa tähän. Laitoin nyt sitten teidän katsottavaksenne meidän alkuravihipsuttelua. Täällä on ankaralla silmällä tiirattu korjauksen aiheita ja siinä listassa onkin treenattavaa seuraavaksi (kymmeneksi) vuodeksi.

Perfect Perjantain osa 2 on tulossa, ehkä arvaattekin aiheen? Jep, Voiton ja Maijan treenikuvia tulossa! Niitä on niiiiiiin paljon, että piti jakaa tämä höpinä kahtia. Sain hyppysiini treenihetken ajaksi mainion järjestelmäkameran ja annoin laukaisunappulan laulaa... Nyt pitäisi pystyä vielä päättämään mitkä kuvat julkaisen - tai siis jätän julkaisematta.

3 kommenttia:

 1. Hehehe, ole hyvä! Voi että tuo Pörri on niin upea herra!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks se oo Porre ? :D

   Poista
  2. Pörri, Pörriäinen, Vanhus, Papparainen... Rakkaalla Porrella on monta nimeä. :)

   Poista