LISÄTIETOA:

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Voitto 5 veen monipuolinen treeniviikko

7.3.2014
Koulua kentällä n. 1 h
Viime viikon perjantaina Maija ratsasti ruunan ja päivän ohjelmassa oli perustyöskentelyä vajaan tunnin verran kentällä.

Maastokävely 1 h
Lauantaina kävin nuorukaisen kanssa metsässä ja metsäteillä tunnin maastokävelylenkin palautteluna edellisen päivän piiperrykselle.

Reipas maasto reilu 1 h
Sunnuntaina mentiin taas reippaammin. Reilu tunti ravia sekä laukkaa hiekkateillä sekä osana lenkkiä metsässä rämpimistä. Pidemmän laukkapätkän jälkeen kaverin hevonen päätti kakkia ja tietysti tuotokset pitää potkia tieltä sivuun. Voitto kuumui odottelusta sen verran, että ensimmäistä kertaa ratsu-urallaan nousi takajaloilleen!!! Etuset irtosivat maasta ehkäpä sentin, mutta kuitenkin! Jotain on tapahtunut lihaksistossa ja ruunan kokoamiskyvyssä! Ei tuo köntys ennen olisi tuollaiseen pystynyt! Tuosta tilanteesta kun lähdimme liikkeelle, tarjosi Voitto superkootussa muodossa piffiä ja paffia. Wau! Pitihän sitä hirmuisesti kehua toista kun niin ilmavasti liikkui ja täysin omasta tahdostaan.

Vapaa päivä
Maanantaina oli ohjelmassa vapaata hengailua tarhassa.

11.3.2014


Hikitreeni kärryillä 11 km
Tiistaina valjastin Voiton koppakärryjen eteen ja ajattelin antaa ruunan edetä pidemmän lenkin reippaassa temmossa. Voitto luki ajatukset aivan varmasti, koska alkukävelyt olivat hädin tuskin 100 metriä pitkät ja sitten jo mentiinkin. Ravitermistöä käyttäen voisi todeta "oli hyvin ohjalla"... Lenkin pituus on 11 km ja matkalla on vain muutama kohta (tie kulkee pihojen läpi), missä on käyntipakko.

Ruuna pisteli töppöstä toisen eteen aikasmoisella tohinalla ja jossain 9 km kohdalla pyysin loivaan ylämäkeen vielä laukkaa. Jätkä lähti kuin telkka pöntöstä... Onneksi ajan yhä ja edelleen sekin sekä potkuremmin kanssa tätä kaveria. Oli muuten ensimmäinen kerta kun perä nousee kärryjen edessä!

Lenkin jälkeen oli hevosella sopivan mukavasti verisuonet pinnalla, pieni hiki päällä ja rööreistä limat lähteneet liikkeelle. Ei tuollainen 10 km reipas ravi ilman mitään taukoja ole paha rasti Voitolle.

Vapaa päivä
Keskiviikkona hengailtiin tarhassa.

Maastokävely ½ h
Eilen, torstaina, Voittis kävi puolen tunnin maastokävelyllä, jossa osa on tietä ja osa metsää.


Koulua kentällä 1 h
Tänään, perjantaina, Maija ratsasti jälleen Voitolla kentällä koulukuvioita. Tuulta oli vähintäänkin riittävästi ja Voitto kulki suurella moottorilla. Meni muuten aikasten makeasti!!

Videon muodossa tarjoan teille oikeaa laukkaa pätkän. Samalla näette miten reagoi pörheä suomalainen puttepoika pelästyessään...* * *

Pyrin tarjoamaan Voitolle liikutuspaikkojen ja aikataulujeni venymisen puitteissa mahdollisimman monipuolista ja kehittävää työskentelyä. Toisinaan onnistuu paremmin kuin toisinaan, mutta en ota stressiä. Estetreenit tältä viikolta jäivät puuttumaan, mutta se puute korjaantunee ensi viikolla. Jotain uutta siis luvassa, vink vink.

13 kommenttia:

 1. wow, voitto on hieno! :) aikas makee poju! :)

  VastaaPoista
 2. Se on noi pemarikuskit, säikyttelee pientä ruunaraukkaa! ;D Hieno Vode!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ne premium- maastureilla ajajat... Kyllä mää tiedän! ;)

   Poista
 3. Kadehdittavan monipuolista liikuntaa teillä. Upea on Voittosi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään olla monipuolisia, kun mahdollisuus siihen on! Meillähän ei ole kenttää kotona, joten liikutus on pääsääntöisesti kuitenkin maastossa tapahtuvaa. Onneksi voi ajaa, voi ratsastaa, voi mennä hiljaa, kovaa, metsässä, tiellä jne. :)

   Kiitämme kehuista! :)

   Poista
 4. Vaikkein koulukiekuroista mitään ymmärräkkään, niin vitsi mikä kehitys Voiton laukassa on tapahtunut! Niin ilmavaa, niin kevytää, ei yhtään sellaista perussuokkilaukkaa! :D Monipuolisuus on hienoa!
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella iloinen monipuolisista suokeistani. Voi ajaa ja ratsastaa. :)
   Voitto on nyt päässyt tekemään töitä ilman terveydellisiä ongelmia ja alkaahan se näkyä... :)

   Poista
 5. Voitto näyttää kyl hyvälle!!

  VastaaPoista
 6. Vau miten hieno kehitys laukassa! Ja ihanan monipuolisia päiviä.. :)

  VastaaPoista
 7. Voi että Voitto on niiiin ihku, eihän olis myytävänä? T:Elina Ja Tuusa =)

  VastaaPoista