LISÄTIETOA:

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Sinne meni!


Ne matolääkkeet heppojen suuhun meinaan.
Katsotaan mitä tapahtuu. Vai tapahtuuko mitään.

10 kommenttia:

 1. Minkä hintainen tuo EquestPramox on? Eikös tuo ole tosi laajakirjoinen matolääke?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintaa en nyt osaa suoraan sanoa, kun ostin muitakin lääkkeitä samalla ja ne olivat laskussa kaikki yhdessä.

   Jep, tuon pitäisi olla sellainen matolääke, joka "tappaa pihalla ja puutarhassa".

   Poista
  2. Okei, kiitos vastauksesta :)

   Poista
 2. Toivotaan, että tämä oli nyt ratkaisu asiaan!! Heti rupes mietityttään, et pitäskö omatki madottaa, kun on pari vuotta vaan otettu näytteet ja kaikki ollut puhtaita..

  VastaaPoista
 3. Mä en ainakaan enää luota tippaakaan noihin kakkanäytteisiin...

  VastaaPoista
 4. Mahtaisiko Equest Pramox olla suoraan ell ostettuna jossain tuossa 15-18e väliin? Mielestäni kuitenkin ihan sieltä kalleimmasta päästä.

  Lantanäytteet toimivat, jos niitä otetaan riittävän tiheästi, ei uskota niihin varsojen / nuorten kanssa ja huolehditaan silti se heisimato-madotus syksyisin. Omalta lantanäyte antoi useamman vuoden tulosta 0-20, enkä epäile etteikö se olisi pitänyt paikkaansa - pieni kahden hevosen talli jossa asuivat liki 10 vuotta saman tallikaverin kanssa, omat tarhat joita siivottiin säännöllisesti. Toisella, eri tallissa asuvalla aikuisella hevosella madonmuna-määritys antoi aina tuloksen 30-40 - samassa tallissa oli kuitenkin matoisia varsoja, joilla tulokset 700-800 väliin.

  Hyvistä tuloksista huolimatta madotus 2 x vuoteen, keväällä ja loppusyksystä. Lantanäytteet palvelevat mielestäni parhaiten niissä tilanteissa joissa hevosia on (todennäköisesti turhaan) madotettu jopa 4-5 kertaa vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä täällä on menty nyt kolme vuotta niin, että keväisin lantanäyte ja syksyihin heisimatolääkitys. Täällä ollut suunnilleen sama hevosporukka koko ajan ja tulokset vanhemmilla hevosilla näyttäneet nollaa.

   Tuo viimeisin kirjoittamasi kappale tiivistää mielestäni koko jutun. Tuolla tavalla toimimalla saattaa hyöty- ja haittasuhde olla parhaimmillaan!

   Poista
 5. Outi: Minimissään heisimatolääkitys ainakin kannattaa antaa syksyisin vaikka näyte olisikin "puhdas" !

  VastaaPoista
 6. Miltä näyttää, loppuiko ähkyilyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole yhtään ähkyä näkynyt madotuksen jälkeen!
   Kop kop.

   Poista