LISÄTIETOA:

lauantai 25. elokuuta 2012

Minna Kauppisen koulutreeneissä 22.8.2012

Muutama päivä sitten olin Kalilein kanssa Minna Kauppisen koulutreeneissä läheisen tallin kentällä. Kaltsu ei ollut aivan parhaimmillaan, joten työtä tehtiin puolin ja toisin. Minnalla tuntuu olevan hyvä ote tehdä harjoituksia, jotka ovat samaan aikaan yksinkertaisia, tehokkaita ja vaativia.

Tällä kertaa teimme yhtä ja samaa tehtävää koko tunnin ajan. Aloitimme tekemällä käynnissä pienen voltin ja siitä jatkamalla avotaivutuksessa muutamia askeleita. Ravissa sai tehdä hiukan suuremman voltin ja siitä taas eteenpäin jonkun matkaa avoa. Ja tietysti kirsikkana kakussa, laukassa sama harjoitus!

Avoa tehtiin molempiin suuntiin ja oikeassa laukassa oli meillä paljon vaikeuksia. Minna halusi saada ruunan myötäämään niskastaan paremmin ja kehotti tekemään sen voimakkaammalla sisäohjalla ja -pohkeella ympyrällä. Olen ratsastanut Kaltsua hyvin yksinkertaisesti, pääasiallisesti Mini Wahlbergin "Minimoi"- tyylillä, ja tästä "painostuksesta" meillä meni Kalilein kanssa sukset aivan ristiin.
Mukavan pyöreää laukkaa sain esille vasta kun nousin kevyeen istuntaan ja annoin hieman lisää ohjaa. Hevonen sai tilaa laukata ja rauhan tehdä töitä ilman jatkuvaa nypeltämistä ja naputtamista.
On kuitenkin hyvin mukava huomata, että laukka säilyy kohtuullisessa tasapainossa sekä suoralla, että kaarevalla uralla, ja muoto alkaa laukassakin olla jo lähellä haluttua.

Kalilein piti startata Ypäjän suomenhevosten kuninkaallisissa yksi helppo koululuokka, mutta UNOHDIN ILMOITTAA meidät sinne!!! Havahduin tilanteeseen vartti sen jälkeen kun oli ilmottautumisaika mennyt umpeen!! Jälki-ilmottautua ei voinut, joten harmittaa todella paljon kisojen jäädessä väliin kisaajana! Yritän nyt vain ajatella positiivisesti: säästyi rahaa ja jatkan treenejä, seuraavissa kisoissa ollaankin sitten taas paljon parempia!

Huomenna, lauantaina, tulessa on Porre. Starttaan papparaisen kanssa Loimihaan aluekoulukisoissa luokan HeB:3. Nyt on ainakin harjoiteltu taas tätä ratsastuksen jaloa lajia, saas nähdä onnistutaanko radalla yhtä hyvin kuin treeneissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti