LISÄTIETOA:

tiistai 27. joulukuuta 2016

Keilakunkkuhopeaa!!


Tarkkusajokilpailu Keilakunkku
Hessitalli, Urjala, 11.12.2016
Nuoret hevoset (+35 cm)
 
Kun yhteen Keilakunkun osakilpailuun jo lokakuussa osallistuimme, niin mikäs siinä osallistuessa vielä tähän vuoden viimeiseenkin tarkkuusajokisaan. Kisa ajettiin keliolosuhteiden takia maneesissa (joka oli meille kengättömille pienoinen lottovoitto) eikä paljoa kanssakisaajia käynyt tämä kateeksi. Iso hevonen nelipyörävaunuilla on jokseenkin pidempi ja kankeampi yhdistelmä kuin meikäläisen Miniponi yksiakselisilla pikkukärryillä.


Rata oli mielestäni suhteellisen helppo, vaikkakin ahdas. Vitosena olevaa sarjaa jouduin hieman pohtimaan, mutta muuten oli luottavainen mieli lähteä portteja ajamaan.

Miniponi ei oikein syttynyt hommaan. Sain paljon kehottaa etenemään ja videollakin näkyy, että aikas paljon olisi toiveena saada lisää terävyyttä sekä nopeutta. Nopeutta ohjaan reagoimiseen ainakin tarvitaan reippaasti enemmän. Nyt tulee rumia joopas-eipäs käännöksiä ja arvuuttelua portin lähellä. Treeniä siis lisää! Me nyt toki olemme aivan aloittelijoita tässä hommassa.Yksi pallo saatiin radalla alas. Se mikä harmittaa, on se miten helpossa kohdassa se saatiin putoamaan! Olis varmaan kannattanut yksittäisellä helpossa paikassa olevalla portilla tähdätä siihen keskelle... Rata puksuteltiin kuitenkin tällä kertaa ihanneajan puitteissa ja siitä tuli hyvä mieli.
 
Meinasin muuten radalla kämmätä ihan totaalisesti, voi apua... Kymppiportin jälkeen hölkyteltiin oikein kauniilla tiellä eteenpäin seuraavalle portille ja aivan portin edessä tajuan, että tämä portti on numero 1 eikä 11!! Käääääk! Mutta ehdinpäs vielä jarruttaa ja kääntää ponin nenän kohti oikeaa porttia. Huh, oli muuten tosi lähellä väärä rata!

Lopulta me saimme kuitenkin kurvata myös palkintojenjakoon! Nuorten hevosten Keilakunkku-cupissa otimme hopeaa ja Miniponi oli sekä luokan että cupin paras shettis! Hieno päätös ensimmäiselle pienimuotoiselle valjakkoajokisakaudellemme!

4 kommenttia: