LISÄTIETOA:

tiistai 26. kesäkuuta 2018

Vanha hyvä ystävä


* * * Kenen korvat? Kuka tietää? * * * 

Sitä on näiden kuukausien aikana unohtanut niin paljon. Tämä suomenhevonen, joka on ollut omistuksessani yli seitsemän vuotta, tuntui tänään aivan vieraalle tavatessamme. Ilme Voitolla oli sama kuin aiemminkin, mutta jotain on tapahtunut tässä 1,5 ylläpitovuoden aikana.

En tiedä. Ehkä se on se menetetty tunne. Ei ruuna tuntunut enää omalle. Se tuntui vanhalle hyvälle ystävälle, jonka kanssa ei enää oikein löytynyt yhteistä puheenaihetta vaikka aiemmin ei hiljaista hetkeä ollut milloinkaan.

Voittoa on pidetty hyvin. Se on kaikkien näiden vuosien jälkeen saanut uudenlaisen ruokinnan myötä aivan valtavan paljon lihasta ja koko etuosa on muuttunut edukseen. Harja on lyhentynyt ratsutukkamittaan ja satulakin on vaihtunut uuteen ja sopivaan hevosen muuttuneen mallin myötä.

Pakkohan se on myöntää. Hevonen näyttää nyt paremmalta kuin koskaan täällä kotona ollessaan. Sille on voitu ylläpitokodissa tarjota riittävästi säännöllistä liikuntaa ja treenaaminen on ollut suunnitelmallista.

25.6.2018

Kävin hieman kentällä ratsastamassakin. Se nyt meni ihan miten voi ajatella ratsastuksen menevän pitkän tauon jälkeen. Sanotaanko vaikka että ei nyt ehkä kannata kisoihin suoraan ilmottautua. Sekin on jännä juttu: pari vuosikymmentä aktiivista ratsastustreeniä takana ja sitten sen vaan lopetti kuin autolla seinään ajaen. Pam. Loppu. Voiton lähdön jälkeen olen ollut ratsailla kolme kertaa enkä ole satulaan edes kaivannut.

Täällä ollaan hieman alakuloisin miettein. Olisiko aika luovuttaa ja myydä Voitto ylläpitokotiinsa vai jatkaako näin ja uskoa siihen että jonain kauniina päivänä elämäntilanne on sellainen että hevonen voi vielä kotipihaan palautua.


10 kommenttia:

 1. Myy imeessä jos ovat halukkaita ostamaan. Kyllä varmasti sitten kun sen aika on, siihen elämäntilanteeseen tarkoitettu juuri oikea hevonenkin tulee vastaan. Minäkin ehdin tässä sun bloggaustauon aikana lopettaa hevoshommat ihan kokonaan. No, sitä tyhjää pihaa tosin kesti vain 5 viikkoa, mutta silti... jos ja kun joku hevonen on tarkoitettu astumaan elämääsi, se sitten tulee. Niin kävi täälläkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostohalukkuutta varmasti on, sitä ei tarvitse miettiä. :)
   Olen sekä järki- että tunneihminen ja jos ne kaksi puhuvat eri asiaa, en saa oikein päätöksiä tehtyä. Onneksi tässä kohden ei ole edes mikään kiire päättää. Voitolla on paikka ylläpitokodissa "toistaiseksi" eli asiat jatkuvat ennallaan kunnes jotain muutetaan.

   Poista
 2. Olipa mukava huomata että olet taas alkanut kirjoittelemaan! Sun blogin sellainen lakoninen rehellisyys ja kaunistelemattomuus tekee siitä niin hyvän.

  Minäkin sanoisin että myy pois, tiedät että hevonen on hyvässä kodissa ja varsinkin kun kuvailit että yhteyttä ei oikein enää löytynyt. Minäkin uskon, että siinä vaiheessa kun olet taas valmis omaan hevoseen niin se oikea sitten löytyy!

  Välillä minuakin alkaa taas blogihammas kolottamaan, mutta toistaiseksi se on jäänyt ajatukseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Liisa, mää olen kaivannut sun blogia ihan valtavasti!! Ole ihana ja jatka kirjoittamista, jos yhtään siltä tuntuu! Yritin aiempia kirjoituksiasi mennä lukemaankin tuossa yks päivä, mutta olet tainnut piilottaa blogisi. :(

   Järki sanoo, että myy ja tunnepuoli sanoo ettei myydä. Voiton tilanne jatkuu nyt ainakin toistaiseksi näin. Ei tässä ole mitään paniikkipäätöksiä tarpeen tehdä kun kaikki ovat tyytyväisiä myös nykytilanteeseen. :)

   Poista
 3. Kovin tuttuja ajatuksia! Erilleen kasvaminen ei ole mukavaa. Ikäväkin tekee tepposet ja on voimakkaimmillaan silloin kun on lähellä, kun se tunteen menettäminen konkretisoituu katsoessa ja käsitellessä liki vierasta hevosta. Ajatuksissa ja muistoissa voi palata aina menneeseen, niissä se on aina sama, tuttu.

  Itsestäni olen löytänyt optimistin.. Kohta viiden (!) ylläpitovuodenkin jälkeen jaksan uskoa siihen kauniiseen päivään. Ja niin kauan kun diili on kaikille osapuolille (etenkin tietysti sille hevoselle, jolle on ihan sama, kenen nimi lukee missäkin paperissa) edelleen toimiva, jatketaan näin. Omalla kohdalla vaakakupissa painaa tietysti paljon se, että toivon tamman tekevän vielä minulle varsoja. Sitten jonain kauniina päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lisättävää! Sait täydellisesti muotoiltua just sen mitä ajattelin!

   Mietin tässä sitäkin, että Voitto on kaikilla mittareilla aivan super pro ja sen lisäksi myös terve, nuorehko ja täyspäinen. Jos tuommoista "uutta" menisi itselleen ostamaan nyt, niin ei se 10 000 euroa riittäisi. Että jos tuollaisen on itselleen aikoinaan pienenä varsana ostanut ja itselleen sen tehnyt, niin ei sitä nyt ihan nopeana päähänpistona myydä! :O

   Poista
  2. Itse mietin juurikin tuota samaa, että kun olet tuollaisen aarteen kuitenkin itsellesi saanut ja tehnyt, niin eiköhän tilanne ole hyvä näin.
   Eli niin kauan kun sinä ja ylläpitäjät on tyytyväisiä, kaikki hyvin :)

   Poista
  3. Kaikki on nyt hyvin eli mitään kiirettä ei ole tehdä ratkaisuja suuntaan eikä toiseen. :)

   Toki tässä kun on nyt asiaa haudutellut mielessään, sitä tulee sellainen olo aika vahvasti että ehkäpä se Voitto on vielä kotiin takaisin tulossa.

   Poista
 4. Kuinka huippua että kirjoitat taas! Kovasti odotin kun joku aika sitten mun blogissa kävit kommentoimassa tämänsuuntaista. Niin on samansuuntaiset mietteet ja elämäntilanteet (ja käyn muuten valmentamassa yhtä ratsukkoa tuolla missä Voitto on, en vain ole tajunnut yhdistää kun en niin ole muita hevosia siellä katsellut), tosi mielelläni luen sun kuulumisia.

  Toivon ennen kaikkea stessittömiä aikoja teille, päädyt sitten mihin ratkaisuun vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahahhaaaaaa, "joku aika sitten" tais olla jotain loka-marraskuuta? :D Mää ihan oikeasti silloin ajattelin että nyt alan taas pitämään blogia! Pikkusen verran venähti aloitus, ei ollut ihan vielä silloin aika sopiva kirjoitustouhuille. Täällä sitä nyt kuitenkin ollaan! Ja olen kovin iloinen että sun blogi on pysynyt vielä sitkeästi elossa muiden nuupahtaessa. :)

   Kiitos tsempeistä. Päivä kerrallaan täällä, ei onneksi ole yhtään mikään pakko tehdä mitään ratkaisuja. :)

   Poista